HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

”En kärleksförklaring till Skottland”

Några av de mest ikoniska single malt-whiskys som finns. Nu har de verkliga konnässörerna möjlighet att njuta av 15 världsunika malter i The Secret Speyside Collection.
– Speyside har en otroligt rik whiskyhistoria. Arbetet med kollektionen är en kärleksförklaring till denna plats, säger Johanna Elshult, Senior Brand Manager, Pernod Ricard Sweden.

De har redan gjort succé i taxfree, men nu får även svenska single malt-älskare möjlighet att njuta av den ikoniska Speyside-regionens mest sällsynta och exklusiva malter.

The Secret Speyside Collection släpps på Systembolaget och består av 15 utvalda single malt whiskys. De ädla dropparna kommer från fyra relativt okända men mycket eftertraktade destillerier i Speyside, Skottland. Men det gäller att vara påpasslig om du ska säkra en flaska, vissa av sorterna släpps bara i 12 exemplar.

The Secret Speyside Collection är en noga utvald kollektion om 15 olika single malts bestående av 18- till 30-åriga whiskies. Varje destilleri har en unik historia. Kollektionen består av tre numrerade och sällsynta single malts från Glen Keith, Longmorn och Braes of Glenlivet, tillsammans med tre peated och tre unpeated uttryck från Caperdonich, som destillerade sin sista single malt 2002, innan destilleriet slog igen portarna och nedmonterades sten för sten 2011.

– Speyside har en otroligt rik whiskyhistoria som sträcker sig över århundraden. Arbetet med denna omfattande kollektion är en kärleksförklaring till denna plats och vi är otroligt glada att få lansera dessa handplockade och unika utgåvor i Sverige. Konnässörer kan nu ta del av detta sällsynta och världsunika hantverk, som gestaltar Speysides omfång av smak, historia och unika karaktär, säger Johanna Elshult, Senior Brand Manager, Pernod Ricard Sweden.

The Secret Speyside Collections 15 single malt-whiskys som lanseras på Systembolaget i olika omgångar 2021. Här är några av flaskorna som lanseras nu på torsdag.

Säljstart: 4/2 2021 kl 10:00
700 ml - 53% -
5240 kr

Säljstart: 4/2 2021 kl 10:00
700 ml - 48% -
2910 kr

Säljstart: 4/2 2021 kl 10:00
700 ml - 43% -
5820 kr

Säljstart: 4/2 2021 kl 10:00
700 ml - 53% -
6990 kr

FAKTA

Fakta: Single Malt whisky

Single malt innebär att whiskyn framställs vid ett och samma destilleri och att den innehåller enbart mältat korn. När single malt tappas på flaska kan den innehålla whisky från olika årgångar från samma destilleri. Om det står 12 år på flasketiketten så har den yngsta whiskyn mognat på fat i 12 år.
Läs mer

Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa