HEM

Aktuellt

Här är GW:s nya vin: ”Okomplicerat och vänligt”

Leif GW Persson trappar upp sin satsning på vin. Nu kan du köpa GW:S LÅDA, som är ett portugisiskt vin gjort på traditionella druvor.
– Jag har själv valt det för att jag gillar det och jag sätter gladeligen mitt namn på det, säger Leif GW Persson.

Efter senaste årens vin-succé vågar folkkäre kriminologiprofessorn Leif GW Persson att utöka sitt sortiment. Från och med idag, 26 februari, säljs nämligen GW:s LÅDA på Systembolaget.

– Ett okomplicerat och vänligt vin som med sin karaktär kan få maten att smaka ännu bättre, beskriver den välkända TV-profilen och författaren själv det nya rödvinet. Att samlas kring matbordet är det bästa sättet att umgås med familjen, vänner och bekanta. Till vardags när vi är samlade kring bordet vill vi inte ha ett dyrt och komplicerat vin, istället dricker vi ett okomplicerat och vänligt vin som med sin karaktär kan få maten att smaka ännu bättre. Det röda vinet i GW:s LÅDA är ett sådant. Jag har själv valt det för att jag gillar det och jag sätter gladeligen mitt namn på det.

GW:s LÅDA beskrivs som ett smakfullt, mellanfylligt vin från Portugal som är gjort på traditionella lokala druvor. Vinet har en rubinröd färg och smak av färska röda bär med inslag av mineral och kryddiga toner. Detta eleganta vin visar en bra balans, med mjuka och mogna tanniner som resulterar i ett mycket angenämt och förlängt avslut, skriver Tegnér Spirits and Wine på sin hemsida.

– Vi sökte länge efter ett vin med bästa möjliga kvalitet utan att det blir för dyrt. GW:s LÅDA kommer inte från en bestämd region och därmed kunde vi erbjuda ett riktigt gott vin till ett bra pris. Det var viktigt för oss att bibehålla samma kvalitetsstandard som vi har haft för alla viner under GW-serien, säger Christer Tegnér, VD och ägare av Tegnér Spirits and Wine

I fjol såldes inte mindre än 604.000 liter av de tre olika GW-vinerna, GW:s röda, GW:s Vita och GW:s Rosa.

GW :s Låda
2022
GW :s Låda
3000 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
269 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Här är Petters nya och spännande vin

Här är Petters nya och spännande vin

Artisten och sommeliern Petter har upptäckt en italiensk hemlighet. Här är hans nya vin – med 100 procent handplockade Barberadruvor från Piemonte. Ska vi börja med den italienska ”hemligheten..

Läs mer
Ernsts vinsuccé – så många flaskor ökade tv-pr..

Ernsts vinsuccé – så många flaskor ökade tv-pr..

Trots glöggflaskor som exploderade inför julen gör programledaren Ernst Kirchsteiger ett rekordår. Efter att hans viner ökat till över 200 000 sålda flaskor slog tv-stjärnans bolag rekord ifjol. Vin..

Läs mer
Hannah och Amanda lanserar vinet Golden Year Chardon..

Hannah och Amanda lanserar vinet Golden Year Chardon..

Entreprenörerna, poddprofilerna och systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman lanserar nu sitt nya vin, Golden Year Chardonnay. Det är ett torrt och friskt vitt vin från sydvästra Frankrike gjort ..

Läs mer
Jill Johnsons vin blev snabbt populärt

Jill Johnsons vin blev snabbt populärt

Svenska folket gillar Jill Johnsons musik – och nu också även hennes vin. I fjol lanserade hon sitt röda vin ”Nashville Stories” och på bara några månader sålde det 29.000 liter på..

Läs mer
Sarah Jessica Parker: Älskar vitt vin

Sarah Jessica Parker: Älskar vitt vin

Fenomenet med kändisviner har varit större i Sverige än någon annanstans. Men nu börjar Hollywood-stjärnorna vakna. Sarah Jessica Parker gillade drinken Cosmopolitan när hon spelade i Sex and the C..

Läs mer
Karl Fredrik Cava Organic – ett smakrikt vin t..

Karl Fredrik Cava Organic – ett smakrikt vin t..

Snart är våren här och vad passar inte bättre under varma och blomsterrika vårkvällar än ett glas välkyld cava? Den folkkäre trädgårdsprofilen och floristen Karl Fredrik Gustafsson lanserar nu sitt ..

Läs mer