HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Här är GW:s nya vin: ”Okomplicerat och vänligt”

Leif GW Persson trappar upp sin satsning på vin. Nu kan du köpa GW:S LÅDA, som är ett portugisiskt vin gjort på traditionella druvor.
– Jag har själv valt det för att jag gillar det och jag sätter gladeligen mitt namn på det, säger Leif GW Persson.

Efter senaste årens vin-succé vågar folkkäre kriminologiprofessorn Leif GW Persson att utöka sitt sortiment. Från och med idag, 26 februari, säljs nämligen GW:s LÅDA på Systembolaget.

– Ett okomplicerat och vänligt vin som med sin karaktär kan få maten att smaka ännu bättre, beskriver den välkända TV-profilen och författaren själv det nya rödvinet. Att samlas kring matbordet är det bästa sättet att umgås med familjen, vänner och bekanta. Till vardags när vi är samlade kring bordet vill vi inte ha ett dyrt och komplicerat vin, istället dricker vi ett okomplicerat och vänligt vin som med sin karaktär kan få maten att smaka ännu bättre. Det röda vinet i GW:s LÅDA är ett sådant. Jag har själv valt det för att jag gillar det och jag sätter gladeligen mitt namn på det.

GW:s LÅDA beskrivs som ett smakfullt, mellanfylligt vin från Portugal som är gjort på traditionella lokala druvor. Vinet har en rubinröd färg och smak av färska röda bär med inslag av mineral och kryddiga toner. Detta eleganta vin visar en bra balans, med mjuka och mogna tanniner som resulterar i ett mycket angenämt och förlängt avslut, skriver Tegnér Spirits and Wine på sin hemsida.

– Vi sökte länge efter ett vin med bästa möjliga kvalitet utan att det blir för dyrt. GW:s LÅDA kommer inte från en bestämd region och därmed kunde vi erbjuda ett riktigt gott vin till ett bra pris. Det var viktigt för oss att bibehålla samma kvalitetsstandard som vi har haft för alla viner under GW-serien, säger Christer Tegnér, VD och ägare av Tegnér Spirits and Wine

I fjol såldes inte mindre än 604.000 liter av de tre olika GW-vinerna, GW:s röda, GW:s Vita och GW:s Rosa.

3000 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.8 g per 100 ml
249 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa