HEM

Aktuellt

Halloweenöl – vi listar hela 8 öl att njuta av i höstmörkret

Vi har listat åtta spännande halloweenöl för dig att välja och vraka bland. Halloween närmar sig och är ett minst sagt välkommet tema i denna mörkrets årstid. Förutom bus, kalla vindar och skräckfilm är det många som i dessa tider föredrar något gott att servera i glaset. I vår lista gömmer sig en hel del spännande svenskheter. Läs vidare, om du vågar…

Våra 8 hetaste tips på gott halloweenöl

1. South Plains, Burning Witches Crew

South Plains Burning Witches Brew
South Plains Burning Witches Brew
South Plains Brewing Company är ett mikrobryggeri beläget i Malmö. Och de gör verkligen allt för att bevara ölets naturliga smaker. Bara ofiltrerade och opastöriserade ales med riktigt hög kvalitet. Burning Witches Brew (långt ifrån en häxblandning) är inget undantag. Rostad och maltig smak med förtrollande inslag av torkad frukt, ingefära, kaffe, apelsin, choklad och mynta. Sedan en grymt härlig beska ovanpå det.
330 ml - 7.1% -
26.10 kr

2. Prins Katts Hantverksöl, Black Metal Double Black IPA

Prins Katts Hantverksöl Black Metal Double Black IPA
2022
Prins Katts Hantverksöl Black Metal Double Black IPA
Från Motala kommer årets otäckaste öl. Däremot bjuder flaskans goda inre på smaker som gör även den mest kräsne till en ivrig Nicke Nyfiken. Vad sägs om kaffe, torkad frukt, lakrits, tallkåda, peppar och pomerans? Tänkte väl det.
330 ml - 8% -
41.20 kr

3. Ghost Brewery, India Pale Ale

Ghost Brewery India Pale Ale
Ghost Brewery India Pale Ale
Här har du ett fruktigt halloweenöl i klassisk angloamerikansk stil. Njut av spökbryggeriets kvalitets-ipa som sticker ut med sin stora fräschör och balanserande beska. Passa på att bjuda en vän när du ändå häller upp.
330 ml - 5.5% -
28.30 kr

4. Brew York, The Ghost Dimension (kommande nyhet!)

Brew York The Ghost Dimension
Brew York The Ghost Dimension
Brew Yorks spöklika imperial stout smyger inte med sin alkoholhalt. Tolv procent maltigt öl med kraftfulla inslag av kavring, choklad, het chili och kaffe. Vad mer? Toner av knäck, torkad frukt, pomerans och tobak. Var redo den 27 oktober, för då är den din. Om du vill.
440 ml - 12% -
61 kr

5. Svart IPA

Svart IPA
Svart IPA
Skånska Höganäs ruvar på mörka hemligheter. Kullens Bryggeris svarta IPA är nämligen svartare än svart. Men låt oss få busa lite och redan nu avslöja vad som döljer sig i buteljen. Mörkrostat kaffe, frukt, tallbarr, honung och kakao. Som bonus passar den här ipan lika bra till fiskgryta med saffran som till bruna bönor med fläsk.
330 ml - 6.5% -
34.70 kr

6. Wessinge Brygghus, Stout at the Devil

Wessinge Brygghus Stout at the Devil
Wessinge Brygghus Stout at the Devil
Den här svenska djävulsstouten gör sig riktigt bra till desserter av choklad. Stout at the Devil funkar också som sällskapsdryck. Mysigt maltig med söt smak av mörkaste choklad, knäck, kaffe och lakrits. Tack Wessinge Brygghus.
330 ml - 10.1% -
41.80 kr

7. Coppersmiths, Rusty Autumn Lager

Coppersmiths Rusty Autumn Lager
Coppersmiths Rusty Autumn Lager
En alldeles lagom lager som smakar som den ska. Ett riktigt drickgodis. Förutom knäckebröd får du uppleva toner av bland annat sirapslimpa, choklad och apelsin. Tips! Rusty Autumn Lager gör sig bra ihop med smakrika vegetariska rätter.
440 ml - 5.3% -
29.90 kr

8. Slottskällan, Rainy Days Autumn Lager

Slottskällan Rainy Days Autumn Lager
Slottskällan Rainy Days Autumn Lager
Ännu en lager. Vilket naturligtvis betyder en hel del knäckebröd. Drick denna höstlager till en mix av dina bästa hårdostar eller till den knaprigaste av kantarelltoastar. Skål!
330 ml - 5% -
25.30 kr

 


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Hårdrocksölet – med skivomslag som kapsyler

Hårdrocksölet – med skivomslag som kapsyler

Älskar du både öl och hårdrock? Grattis, nu kommer alla Iron Maidens album som ölkapsyler. Ölet Trooper säljs sedan flera år tillbaka på Systembolaget. För att fira vart och ett av Iron Maidens ikon..

Läs mer
3 spännande öl på tillfälligt besök

3 spännande öl på tillfälligt besök

Svenska bryggerier visar sin skicklighet med ny spännande öl. Just nu har du chansen att prova några stouts och ale på Systembolagets tillfälliga sortiment. Och om du gillar kaffe, kakao, lönnsirap,..

Läs mer
Påskölet fyller 30 – fira med 75 sorter

Påskölet fyller 30 – fira med 75 sorter

Påsköl är en ung men kär tradition som många tagit till sina hjärtan.I år firar påskölen 30 år i Sverige. Du välja bland hela 75 olika sorter – 15 nationella och 60 lokala. Ägg, lax, sill, köttbull..

Läs mer
Årets öl till julbordet

Årets öl till julbordet

Hej, tomtegubbar – det här är vad ni ska slå i glasen i år! Nyligen släpptes 52 julöl på Systembolaget inför årets julfirande. Hela två miljoner liter julöl kommer gå åt i Sverige närmaste veckorna..

Läs mer
Trots namnet – Coronavinet kan vara värt att prova

Trots namnet – Coronavinet kan vara värt att prova

Ölmärket Corona har tappat försäljning under viruskrisen – och fått kritik för sin reklamkampanj. Men det finns även en vinsort som har råkat ut för namnkrock med den grasserande pandemin. Torres Co..

Läs mer
Här är Arsenals eget officiella ölmärke

Här är Arsenals eget officiella ölmärke

Arsenal får sitt eget officiella öl. Camden Town Brewery kommer att säljas på alla hemmamatcher. – Om du hade sagt till mig för tio år sedan att ölet jag skapade i min källare en dag vara öl till Ar..

Läs mer