HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Godis-bubblet som gjort succé i Sverige

Ice Pear Skumpa och Crushed Pineapple Skumpa gjorde succé förra sommaren. Nu är ”godis-bubblet” tillbaka i Systembolagets fasta sortiment.
– Mousserande viner med smak är något som växer både i Sverige och internationellt, säger Andreas Wickman, Partner Lively Wines.

Senaste åren har smaksatta likörer och shots varit populärt bland konsumenter. Nu har smaksatt mousserande vin slagit igenom. Det blev nämligen succé direkt i somras när både Ice Pear Skumpa och Chrushed Pineapple Skumpa gjorde tillfälligt besök på Systembolaget.

– Båda flaskorna har genom hög efterfrågan kvalificerat sig för fasta sortimentet. Det medför att de finns tillgängliga på hyllan i de flesta systembolagsbutiker och kan kostnadsfritt beställas till övriga, säger Andreas Wickman, Partner Lively Wines.

Och visst kan drycken beskrivas som godis i bubbelform:

– Ice Pear Skumpa har smak av allas favorit i glassboxen. Mycket fruktig, ungdomlig, söt smak med tydlig karaktär av päron, inslag av citrus och vanilj. Den serveras bäst väl kyld till härliga sommarkvällar. Med sin krispighet och samtidigt friska stil passar en riktigt kall Ice Pear Skumpa till alla sommarens fester, eller till frukt- och bärdesserter – och allt detta utan att bli för söt, säger Andreas Wickman.

Crushed Pineapple Skumpa smakar som en klassiker från godishyllan, säger Andreas Wickman.

– Och den serveras likt Ice Pear Skumpa som sällskapsdryck eller till frukt- och bärdesserter. Även här är vinet väl balanserat med tydliga smaker som gör produkten vuxen men festlig.

Mycket fruktig, söt smak med inslag av ananas, päron och melon. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till frukt- och bärdesserter.
750 ml - 7% - Sockerhalt 7.0 g per 100 ml
59 kr

Mycket fruktig, ungdomlig, söt smak med tydlig karaktär av päron, inslag av citrus och vanilj. Serveras vid 6-8°C som aperitif eller som sällskapsdryck, eller till frukt- och bärdesserter.
750 ml - 7.5% - Sockerhalt 5.8 g per 100 ml
69 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa