HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Godis-bubblet som gjort succé i Sverige

Ice Pear Skumpa och Crushed Pineapple Skumpa gjorde succé förra sommaren. Nu är ”godis-bubblet” tillbaka i Systembolagets fasta sortiment.
– Mousserande viner med smak är något som växer både i Sverige och internationellt, säger Andreas Wickman, Partner Lively Wines.

Senaste åren har smaksatta likörer och shots varit populärt bland konsumenter. Nu har smaksatt mousserande vin slagit igenom. Det blev nämligen succé direkt i somras när både Ice Pear Skumpa och Chrushed Pineapple Skumpa gjorde tillfälligt besök på Systembolaget.

– Båda flaskorna har genom hög efterfrågan kvalificerat sig för fasta sortimentet. Det medför att de finns tillgängliga på hyllan i de flesta systembolagsbutiker och kan kostnadsfritt beställas till övriga, säger Andreas Wickman, Partner Lively Wines.

Och visst kan drycken beskrivas som godis i bubbelform:

– Ice Pear Skumpa har smak av allas favorit i glassboxen. Mycket fruktig, ungdomlig, söt smak med tydlig karaktär av päron, inslag av citrus och vanilj. Den serveras bäst väl kyld till härliga sommarkvällar. Med sin krispighet och samtidigt friska stil passar en riktigt kall Ice Pear Skumpa till alla sommarens fester, eller till frukt- och bärdesserter – och allt detta utan att bli för söt, säger Andreas Wickman.

Crushed Pineapple Skumpa smakar som en klassiker från godishyllan, säger Andreas Wickman.

– Och den serveras likt Ice Pear Skumpa som sällskapsdryck eller till frukt- och bärdesserter. Även här är vinet väl balanserat med tydliga smaker som gör produkten vuxen men festlig.

Skumpa Crushed Pineapple
Skumpa Crushed Pineapple
Mycket fruktig, söt smak med inslag av ananas, päron och melon. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till frukt- och bärdesserter.
750 ml - 7% - Sockerhalt 7.0 g per 100 ml
59 kr

Ice Pear Skumpa
Ice Pear Skumpa
Mycket fruktig, ungdomlig, söt smak med tydlig karaktär av päron, inslag av citrus och vanilj. Serveras vid 6-8°C som aperitif eller som sällskapsdryck, eller till frukt- och bärdesserter.
750 ml - 7.5% - Sockerhalt 5.8 g per 100 ml
69 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Expertens knep: Häll upp Prosecco på rätt sätt

Expertens knep: Häll upp Prosecco på rätt sätt

Att skåla i ett glas Prosecco med vänner och familj är något av det bästa som finns. Men många häller upp den härliga drycken på helt fel sätt. Här är tipsen på hur du får bästa bubblorna och smake..

Läs mer
Annorlunda bubblet som var Pavarottis favorit

Annorlunda bubblet som var Pavarottis favorit

Det var operasångaren Luciano Pavarottis favoritvin och har anor som går till romartiden. Nu har vi svenskar börjat uppskatta det röda bubblande vinet Lambrusco. Dags att prova en flaska på nyår, ka..

Läs mer
7 bästa vinerna till midsommar 2022

7 bästa vinerna till midsommar 2022

På midsommarafton ska man ju hoppa över sju gärdsgårdar och plocka sju sorters blommor att lägga under huvudkudden. Frågan är om man även ska dricka sju sorters vin för att garantera drömmar om sin ..

Läs mer
Guldbetyg – Provat av Vinguiden

Guldbetyg – Provat av Vinguiden

Nu inför vi på Vinguiden ett nytt betygssystem, nämligen ett guldbetyg!  Att ni medlemmar går in och lämnar omdömen och kommentarer på vår sajt tycker vi på Vinguiden är otroligt värdefullt, både fö..

Läs mer
Att tillverka ett bubbelvin

Att tillverka ett bubbelvin

Att tillverka ett bubbelvin kan vi göra på flera sätt. Dels genom att låta vinet jäsa en andra gång på flaska (traditionell metod), dels kan vinet jäsa en andra gång på stora ståltankar (charmatmeto..

Läs mer
Bubbellycka från Österrike

Bubbellycka från Österrike

Även om det röda vinet tagit plats på Österrikes inhemska vinmarknad, är landet otvivelaktigt en vitvinsnation. Men det finns annat spännande som överraskar. Vad sägs om rosa bubbel på en nästan blå..

Läs mer