HEM

Aktuellt

Godis-bubblet som gjort succé i Sverige

Ice Pear Skumpa och Crushed Pineapple Skumpa gjorde succé förra sommaren. Nu är ”godis-bubblet” tillbaka i Systembolagets fasta sortiment.
– Mousserande viner med smak är något som växer både i Sverige och internationellt, säger Andreas Wickman, Partner Lively Wines.

Senaste åren har smaksatta likörer och shots varit populärt bland konsumenter. Nu har smaksatt mousserande vin slagit igenom. Det blev nämligen succé direkt i somras när både Ice Pear Skumpa och Chrushed Pineapple Skumpa gjorde tillfälligt besök på Systembolaget.

– Båda flaskorna har genom hög efterfrågan kvalificerat sig för fasta sortimentet. Det medför att de finns tillgängliga på hyllan i de flesta systembolagsbutiker och kan kostnadsfritt beställas till övriga, säger Andreas Wickman, Partner Lively Wines.

Och visst kan drycken beskrivas som godis i bubbelform:

– Ice Pear Skumpa har smak av allas favorit i glassboxen. Mycket fruktig, ungdomlig, söt smak med tydlig karaktär av päron, inslag av citrus och vanilj. Den serveras bäst väl kyld till härliga sommarkvällar. Med sin krispighet och samtidigt friska stil passar en riktigt kall Ice Pear Skumpa till alla sommarens fester, eller till frukt- och bärdesserter – och allt detta utan att bli för söt, säger Andreas Wickman.

Crushed Pineapple Skumpa smakar som en klassiker från godishyllan, säger Andreas Wickman.

– Och den serveras likt Ice Pear Skumpa som sällskapsdryck eller till frukt- och bärdesserter. Även här är vinet väl balanserat med tydliga smaker som gör produkten vuxen men festlig.

Skumpa Crushed Pineapple
Skumpa Crushed Pineapple
Mycket fruktig, söt smak med inslag av ananas, päron och melon. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till frukt- och bärdesserter.
750 ml - 7% -
59 kr

Ice Pear Skumpa
Ice Pear Skumpa
Mycket fruktig, ungdomlig, söt smak med tydlig karaktär av päron, inslag av citrus och vanilj. Serveras vid 6-8°C som aperitif eller som sällskapsdryck, eller till frukt- och bärdesserter.
750 ml - 7.5% - Sockerhalt 5.8 g per 100 ml
69 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Att tillverka ett bubbelvin

Att tillverka ett bubbelvin

Att tillverka ett bubbelvin kan vi göra på flera sätt. Dels genom att låta vinet jäsa en andra gång på flaska (traditionell metod), dels kan vinet jäsa en andra gång på stora ståltankar (charmatmeto..

Läs mer
Champagne och knäckebröd perfekt kombination

Champagne och knäckebröd perfekt kombination

Kan man verkligen dricka champagne till knäckebröd? Ja, det menar i alla fall Knäckebrödsakademin. – Vår förhoppning är att kombinationen mellan knäckebröd och champagne kommer att anammas och bli e..

Läs mer
Sommarens bästa bubbel – i olika prisklasser

Sommarens bästa bubbel – i olika prisklasser

Vi svenskar fullkomligt älskar det här med bubbel. Nu ser vi fram emot en säsong sprängfylld av prosecco, cava och allt annat härligt bubbel som alltid gör sommaren lite soligare! Här kommer en list..

Läs mer
Mousserande gott – i fyra olika stilar

Mousserande gott – i fyra olika stilar

Låt sommaren bubbla lite extra – och låt oss hjälpa dig hitta annat än champagne som omväxling. Här är snabbguiden till några mousserande viner i olika stilar, prisklasser och från olika urspr..

Läs mer
Mest populära bubbel 2022 – topplistan är här!

Mest populära bubbel 2022 – topplistan är här!

Mest populära bubbel under 2022 – vilka var de egentligen? Det är ingen tvekan om saken. De mest populära mousserande vinerna 2022 kan egentligen sammanfattas med tre ord – cava, Måns och prisvänlig..

Läs mer
Triss i druvor bakom bästa cavan

Triss i druvor bakom bästa cavan

En klassisk cava är tillverkad på lokala druvsorter. Sedan får vinsnobbarna säga vad de vill. Så resonerar man mer och mer på plats där cavan produceras. Allt för den unika smakens skull. Cavan gick..

Läs mer