HEM

Aktuellt

Bubbel till nyår – 5 goda nykomlingar att prova

Att skåla in det nya året med mousserande vin är inte direkt någon nyhet. Därför är det kul att testa något nytt. Vi har valt ut fem nyheter från fem olika länder – vilket bubbel väljer du att fira in det nya året med?

Bubbel från Sydafrika

La Verne Cap Classique Brut
La Verne Cap Classique Brut
Chardonnay och pinot noir tycker om att göra varandra sällskap. Lika mycket som vi gillar detta torra, mousserande La Verne. Inga överraskningar smakmässigt men däremot överraskande gott. Är du ute efter något nyanserat, lättsamt och fruktigt är denna flaska något för dig. Den här godingen rekommenderar vi till välkomstdrinken eller skaldjursbuffén.
750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
149 kr

Bubbel från Australien

LXRY Sparkling
LXRY Sparkling
Den här druvmixen från Riverland och Padthaways röda lerjord med kalksten kommer knappast att göra dig besviken. LXRY imponerade åtminstone på oss, särskilt med tanke på det billiga priset. Ett ordentligt bubbel med frisk smak av päron, grönt äpple, krusbär och lime. Servera kylskåpskall till nyårsmenyn från havet.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 1.0 g per 100 ml
81 kr

Mousserande från Italien

Montelvini Il Brutto Asolo Prosecco Superiore Sui Lieviti
2022
Montelvini Il Brutto Asolo Prosecco Superiore Sui Lieviti
Italien. Mousserande vin. Gleradruva. Tänker du prosecco, tänker du rätt. Och du gör också helt rätt i att prova den här spännande nyheten när det är dags att åter räkna ned. För det svävar verkligen något speciellt över Montelvini Il Brutto Asolo Prosecco och dess blommigt friska smak. Päron, krispiga kex, äpplen, kiwi, lime, örter, vita persikor och, som sagt, något mer. Helt klart ett bubbel för tolvslaget.
750 ml - 11% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
149 kr

Prisvänlig, ekologisk champagne

Nicolas Feuillatte Collection Organic Extra Brut
Nicolas Feuillatte Collection Organic Extra Brut
År 1972 köpte Nicolas Feuillatte en vingård i Champagne. Några år senare skapades varumärket med samma namn. Idag är Nicolas Feuillatte en av Frankrikes mest populära champagneproducent och levererar inför det nya året återigen med högsta kvalitet. Denna champagne är oerhört generös i sin doft och bär en smak av sommaräpplen, citrus, rostat bröd och choklad. Torr med frisk avslutning. Ja, bubbel är bubbel men champagne är champagne. Du vet, med sina små mineraliska bubblor som härjar så mjukt, härligt och länge på tungan.
750 ml - 12% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
399 kr

Delikat bubbel från Storbritannien

Hattingley Valley Classic Reserve
Hattingley Valley Classic Reserve
Vad gör familjeägda Hattingley Valley i Hampshire? Specialiserar sig på högkvalitativa mousserande viner såklart. Deras överlägset mest dekorerade Classic Reserve är inget undantag. Komplex, direkt smak med inslag av mjuk citronsorbet, kex och subtil ek. En ordningsam britt med en extra nyfiken fräschör helt enkelt. Uppfriskande och perfekt balanserad. Och du, bubblorna dröjer sig kvar långt in i 2024. Skål!
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
341 kr

Övriga källor:hattingleyvalley.com, tips.vinhyllan.se, bestchampagne.se


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Nu släpps Sveriges billigaste champagne

Nu släpps Sveriges billigaste champagne

Visst blir allt lite festligare med en flaska champagne? Men det behöver faktiskt inte kosta skjortan. Nu släpps den smakrika Champagne Debuchy, en Blanc de Noirs. Utan att tumma på vare sig kvalite..

Läs mer
Bästa crémant på Systembolaget

Bästa crémant på Systembolaget

Allt som bubblar från Frankrike är inte champagne. Det finns crémant också! Från olika delar av landet dessutom. Det är stundtals bra, alltid i en egen division, samtidigt som några sneglar uppåt. H..

Läs mer
Prosecco rosé – årets nya trend?

Prosecco rosé – årets nya trend?

Italienska vinmakare har jobbat länge för att få den godkänd, och i år verkar den nya produkten bli klar för marknaden: Vad sägs om Prosecco rosé? Rosévinet var en av de starkast växande vintrendern..

Läs mer
Cava hittar sin identitet

Cava hittar sin identitet

Nej, cava är inte en budgetchampagne. Cava är ett mousserande vin från Spanien men där förutsättningarna är helt olika dem i Champagne. Det enda gemensamma är bubblorna. Och kanske ett festligt till..

Läs mer
Sparkling sangria – ”den perfekta sommar..

Sparkling sangria – ”den perfekta sommar..

Paret Anette och Juha-Matti Raunio drack en riktigt god sangria i Barcelona. ”En sån här sommardryck bör vi skapa själva” tänkte dom. Nu säljs deras Gozy White Sangria på Systembolaget. ..

Läs mer
Champagnelegenden Lily Bollinger hyllas med tävling

Champagnelegenden Lily Bollinger hyllas med tävling

Vem är Sveriges bästa kvinnliga sommelier? Nu drar tävlingen LiIy Bollinger Award i gång för att ge oss svaret. Namnet hedrar den legendariska champagnemakaren Lily Bollinger. Sommeliertävlingen Li..

Läs mer