HEM

Aktuellt

French 75 – årets festligaste drink

Champagne är för många den ultimata drycken till nyår – men går det att göra bubbel ännu festligare? Javisst! Om du inte har provat en French 75 ännu är den ett riktigt kanonförslag på en drink att skåla in det nya året med.

Vad är en French 75?

Historien om French 75 tar sin början någon gång under första världskriget. Drinken sägs ha fått sitt namn efter den franska 75 mm-fältkanonen, på grund av likheten mellan drinkens skarpa smak och kanonens slagkraft.

Vanligtvis består en French 75 av gin, färskpressad citronjuice och sockerlag, som sedan toppas med champagne och serveras i flöjtglas. Tillsammans resulterar ginens kryddighet, den friska champagnen, citronsaftens syra och den söta sockerlagen i en uppfriskande och komplex cocktail. Det finns också versioner där cognac används istället för gin, vilket pekar på drinkens franska ursprung.

Drinken har sedan skapandet synts i diverse populärkulturella sammanhang vilket ytterligare har bidragit till dess klassikerstatus – bland annat dricks den i storfilmen Casablanca från 1942.

Klicka här för recept och en video på hur du blandar en riktigt bra French 75

Vill du ha fler recept, inspiration och trendspaningar från drinkvärlden? Bli medlem på vår nya systersajt Cocktailguiden och ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och nyheter först av alla. Välkommen!

Klicka här för att bli medlem på Cocktailguiden


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

4 goda juldrinkar du bara måste prova

4 goda juldrinkar du bara måste prova

Dags att skaka en juldrink! Till julen ligger mycket fokus på snaps och glögg, men det finns även massor av spännande juldrinkar att njuta av. Här har vi valt ut fyra juliga drinkar som passar utmär..

Läs mer
Champagnehusets nya designsamarbete

Champagnehusets nya designsamarbete

Miss Li är inte bara en folkkär musiker. Nu har hon även blivit designer av champagne. – Jag ville skapa en förpackning som tar för sig och som gör mig glad med starka poppiga färger och där designe..

Läs mer
Rätt vin till dejten – vi guidar dig

Rätt vin till dejten – vi guidar dig

Har du en romantisk middag med musik och tända ljus inplanerad och behöver dejtvin? Det löser vi! Här har vi listat våra favoritviner till dejten.  Att dejta ska vara spännande och kul, oavsett om d..

Läs mer
Bubbel till nyår – 5 goda nykomlingar att prova

Bubbel till nyår – 5 goda nykomlingar att prova

Att skåla in det nya året med mousserande vin är inte direkt någon nyhet. Därför är det kul att testa något nytt. Vi har valt ut fem nyheter från fem olika länder – vilket bubbel väljer du att fira ..

Läs mer
Premiär: Superskumpan som kostar 7599 kr

Premiär: Superskumpan som kostar 7599 kr

I dag lanseras två riktiga prestige-champagner på det svenska vinmonopolet. Bollinger Vieilles Vignes Françaises och Dom Pérignon P2 kostar flera tusenlappar per butelj. Båda flaskorna är samlarobje..

Läs mer
Bra, bättre, bästa champagnen

Bra, bättre, bästa champagnen

Champagne är det vindistrikt som har den högsta nivån när det kommer till kvalitet. Standarden som satts förpliktigar samtidigt. Men det klarar producenterna med råge, och gör hela tiden bättre och ..

Läs mer