HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Lys upp hösten med Disco Bubbles

Vår räddning i höstmörkret är här.  Äntligen har vi nöjet att presentera Disco Bubbles Brut – ett prisvärt, franskt, torrt bubbel med en självlysande disco-etikett!

Torrt bubbel med självlysande etikett

Etiketten på Disco Bubbles är tryckt med fluorescerande färg som laddas i dagsljus och belysning. När sedan mörkret infaller lyser flaskan upp som en lysande discokula! En garanterad hit för höstens alla festligheter.

Vinet håller hög kvalitet och är klassat som en Brut vilket innebär att den är torr men ändå fruktig. Den är även en så kallad Blanc de Blancs, vilket innebär att vinet helt är gjort på gröna druvor. I detta fall är det Chardonnay och Pinot Blanc som ger ett friskt men ändå generöst bubbel. Vinet kan lagras, men är gott att dricka redan nu.

Disco Bubbles passar lika bra för sig självt som med plockmat. Men den festligaste matchningen är givetvis popcorn, salta pinnar och chips!

Glöm inte att ”ladda” etiketten en stund i dagsljus eller belysning för maximal disco-feeling i höstmörkret!

Disco Bubbles Brut
Disco Bubbles Brut
Friskt och generöst bubbel gjort på Chardonnay och Pinot Blanc. Torr med fruktig karaktär. Serveras som sällskapsdryck eller tillsammans med plockmat. Bäst matchas vinet med salta snacks – allra helst popcorn, salta pinnar och chips. Tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment.
750 ml - 11% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
89 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Gör perfekta höstmyset  med bubbliga äppeldrinkar

Gör perfekta höstmyset med bubbliga äppeldrinkar

Hösten är här och det är tid att njuta av frukterna på de dignande äppelträden. Här tipsar vi om tre underbara drinkar som du kan göra på höstäpplena. Det fina höstvädret har gjort att en del sommar..

Läs mer
Sparkling sangria – ”den perfekta sommar..

Sparkling sangria – ”den perfekta sommar..

Paret Anette och Juha-Matti Raunio drack en riktigt god sangria i Barcelona. ”En sån här sommardryck bör vi skapa själva” tänkte dom. Nu säljs deras Gozy White Sangria på Systembolaget. ..

Läs mer
5 fakta om mousserande vin

5 fakta om mousserande vin

Mousserande vin är en uppskattad dryck som produceras över hela världen. Något de alla har gemensamt är naturligtvis bubblorna. Att kategorisera mousserande vin som en enda typ av dryck är långt ifr..

Läs mer
Vilken bubbeltyp är du?

Vilken bubbeltyp är du?

Vilken bubbeltyp är du – egentligen? Och har du bestämt vad du ska dricka när det är dags för årets bubbligaste högtid? För en sak är säker, det går inte att stå utan bubbel när nyårsraketerna väl s..

Läs mer
Att tillverka ett bubbelvin

Att tillverka ett bubbelvin

Att tillverka ett bubbelvin kan vi göra på flera sätt. Dels genom att låta vinet jäsa en andra gång på flaska (traditionell metod), dels kan vinet jäsa en andra gång på stora ståltankar (charmatmeto..

Läs mer
Plockmat och bubbel till sommarens fester

Plockmat och bubbel till sommarens fester

Ska du bjuda på lite småplock och bubbel, men har tröttnat på att ställa fram en skål chips? Frukta inte, för här har vi parat tre härliga bubbel med plockmat som både är festlig och enkel att göra...

Läs mer