HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Fira Kanelbullens dag – med succédrinkar

Äntligen är det kanelbullens dag igen! Lagom till bulldagen kommer succélikören Minttu Cinnamon Bun tillbaka. För dig som vill bulla upp lite extra och bli lite på kanelen har vi det perfekta drinkreceptet.

Kanelbullens dag är en relativt ny företeelse, men har snabbt tagits till svenska folkets hjärtan. Få bakverk är mer typiska för vårt land än kanelbullen och på Kanelbullens dag säljs det miljontals av det doftande bakverket.

Nu finns det möjlighet att sätta lite extra piff på fikat under måndagen. Lagom till Kanelbullens dag kommer succélikören Minttu Cinnamon Bun tillbaka. En efterlängtad återkomst – förra året sålde den slut på under en minut.

Årets tappning kommer med lägre alkoholhalt men med samma goda smak. Minttu Twist Cinnamon Bun är en kombination av nygräddad kanelbulle och frisk mint i flytande form. Likören beskrivs som en shot med len smak av kanelbulle och frisk mint, som också går att blanda till en lätt alkoholhaltig fika-shake. Endast 500 flaskor släpps så det gäller att vara påpasslig.

För den som inte hinner lägga händerna på en kanelbullelikör finns det fler chanser att dricka kanelbulle. Varför inte blanda en egen kanelbulledrink? 

(Vill du göra det enkelt och kanelstarkt går det också att toppa kanelbullefikat med en liten Fireball.)

Minttu Twist Cinnamon Bun
Minttu Twist Cinnamon Bun
Minttu Twist Cinnamon Bun är en kombination av nygräddad kanelbulle och frisk mint i flytande form. Likören beskrivs som en shot med len smak av kanelbulle och frisk mint.
500 ml - 16% - Sockerhalt 22.5 g per 100 ml
149 kr

Minttu Fika-Freakshake

Ingredienser:
50 ml Minttu Twist Cinnamon Bun
50 ml kallt kaffe
200 ml havre- eller mandelmilk
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakaopulver

1. Blanda ingredienserna i en mixer. Häll upp drinken i ett glas, gärna ett milkshakeglas eller en stor glasmugg.
2. Tillsätt vispad grädde, pudra över kanel och garnera med chokladströssel, chokladgodis och non-stops.

Källa: Pernod Ricard

Kanelbulle-shot

Ingredienser:
3 cl Licor 43
2 cl Kanel/kardemumma-infuserat kaffe
1 cl grädde
Kanelstång
Kanelbulle

1. Mät upp Licor 43 i ett shotglas. Använd undersidan av en sked och lägg ytterligare ett lager med kaffet.
2. Toppa med ett lager lättvispad grädde, garnera med en kanelstång och servera med en god kanelbulle.

Källa: Nigab


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

5 kända politikers favoritdrycker

5 kända politikers favoritdrycker

Under upptakten till valet är det inte utan att man ibland funderar på vad politikens högdjur dricker när de väl tar sig ett glas. Vi har därför djupdykt i historien och luskat reda på vad några av ..

Läs mer
72 år gamla whiskyn säljs till rekordpris

72 år gamla whiskyn säljs till rekordpris

Det är 72 år gamla droppar – och priset är det högsta någonsin på Systembolagets dryckesauktion. The Macallan 72 Years Old Genesis Lalique Decanter är Macallans hittills äldsta buteljerade whi..

Läs mer
Nu lanseras Mackmyra Destination – en limiterad sing..

Nu lanseras Mackmyra Destination – en limiterad sing..

Mackmyra Destination är en limiterad single malt whisky lagrad på portvinsfat. Den här whiskyn är en inbjudan i flytande form till livsnjutare världen över att tillsammans med Mackmyra skapa nya up..

Läs mer
5 fakta om whisky

5 fakta om whisky

Om du gillar whisky har du säkert redan koll på varför det stavas whisky på vissa ställen och whiskey på andra. Här är däremot fem lite mer okända fakta om drycken som man lär sig att älska. 1. Enor..

Läs mer
Veckans drink: Anée Fine Calvados

Veckans drink: Anée Fine Calvados

Vem kan stå emot en riktigt god Calvados med smak lika stor som Normandie? Calvados Cuvée des Capucins har länge varit en riktig bästsäljare på Systembolaget och vi vågar nog kalla den för avecens a..

Läs mer
Paketen som gör succé på Fars Dag

Paketen som gör succé på Fars Dag

Fars Dag på söndag och du kanske redan har köpt något av det klassiska sakerna; som strumpor, slips eller en bok. Men varför inte ge pappa ett kluckande paket istället? Fars dag är en 90-årig svensk..

Läs mer