HEM

Aktuellt

Fira Kanelbullens dag – med succédrinkar

Äntligen är det kanelbullens dag igen! Lagom till bulldagen kommer succélikören Minttu Cinnamon Bun tillbaka. För dig som vill bulla upp lite extra och bli lite på kanelen har vi det perfekta drinkreceptet.

Kanelbullens dag är en relativt ny företeelse, men har snabbt tagits till svenska folkets hjärtan. Få bakverk är mer typiska för vårt land än kanelbullen och på Kanelbullens dag säljs det miljontals av det doftande bakverket.

Nu finns det möjlighet att sätta lite extra piff på fikat under måndagen. Lagom till Kanelbullens dag kommer succélikören Minttu Cinnamon Bun tillbaka. En efterlängtad återkomst – förra året sålde den slut på under en minut.

Årets tappning kommer med lägre alkoholhalt men med samma goda smak. Minttu Twist Cinnamon Bun är en kombination av nygräddad kanelbulle och frisk mint i flytande form. Likören beskrivs som en shot med len smak av kanelbulle och frisk mint, som också går att blanda till en lätt alkoholhaltig fika-shake. Endast 500 flaskor släpps så det gäller att vara påpasslig.

För den som inte hinner lägga händerna på en kanelbullelikör finns det fler chanser att dricka kanelbulle. Varför inte blanda en egen kanelbulledrink? 

(Vill du göra det enkelt och kanelstarkt går det också att toppa kanelbullefikat med en liten Fireball.)

Minttu Twist Cinnamon Bun
Minttu Twist Cinnamon Bun
Minttu Twist Cinnamon Bun är en kombination av nygräddad kanelbulle och frisk mint i flytande form. Likören beskrivs som en shot med len smak av kanelbulle och frisk mint.
500 ml - 16% - Sockerhalt 22.5 g per 100 ml
149 kr

Minttu Fika-Freakshake

Ingredienser:
50 ml Minttu Twist Cinnamon Bun
50 ml kallt kaffe
200 ml havre- eller mandelmilk
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakaopulver

1. Blanda ingredienserna i en mixer. Häll upp drinken i ett glas, gärna ett milkshakeglas eller en stor glasmugg.
2. Tillsätt vispad grädde, pudra över kanel och garnera med chokladströssel, chokladgodis och non-stops.

Källa: Pernod Ricard

Kanelbulle-shot

Ingredienser:
3 cl Licor 43
2 cl Kanel/kardemumma-infuserat kaffe
1 cl grädde
Kanelstång
Kanelbulle

1. Mät upp Licor 43 i ett shotglas. Använd undersidan av en sked och lägg ytterligare ett lager med kaffet.
2. Toppa med ett lager lättvispad grädde, garnera med en kanelstång och servera med en god kanelbulle.

Källa: Nigab


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Akvavit – vad är det egentligen?

Akvavit – vad är det egentligen?

Kummin. Sill. Kall potatis. Dill. Små grodorna. Akvavit. Den elegant kryddade spritdrycken som ofta förknippas med smörgåsbord och midsommar är lika populär idag som förr. För att uttrycka det milt ..

Läs mer
5 fakta om whisky

5 fakta om whisky

Om du gillar whisky har du säkert redan koll på varför det stavas whisky på vissa ställen och whiskey på andra. Här är däremot fem lite mer okända fakta om drycken som man lär sig att älska. 1. Enor..

Läs mer
Kiss släpper egen gin – perfekt till Gin &..

Kiss släpper egen gin – perfekt till Gin &..

Kiss släpper en gin som passande nog bär samma namn som bandets klassiska hitlåt från 1974. Kiss Cold Gin passar perfekt för en stark gin och tonic. – Om gin är din grej så är det den här du ska ta...

Läs mer
Nya trenden: Vi dricker rekordlite starksprit

Nya trenden: Vi dricker rekordlite starksprit

Svenska folket har aldrig druckit så lite starksprit som nu. I stället är det vin i bag-in-box som ökar – och hembrygd öl. – Så långt tillbaka som vi har statistik så har spritkonsumtionen ald..

Läs mer
Absolut nytt: Vodkan som smakar grapefrukt

Absolut nytt: Vodkan som smakar grapefrukt

Nu kommer en ny medlem i Absolut vodka-samlingen: Absolut Grapefruit. Smakerna är naturligt utvunna och inget tillsatt socker eller artificiella smakämnen återfinns i den nya drycken. – Den senaste ..

Läs mer
Nu kan du göra drink – med smak av kanelbulle

Nu kan du göra drink – med smak av kanelbulle

Nu lanseras den älskade kanelbullen i flytande form. Minttu Cinnamon Bun är en kombination av nygräddad kanelbulle och frisk mint. – I år inviger vi det tjugoförsta året av kanelbullens dag genom at..

Läs mer