HEM

Aktuellt

Fira Kanelbullens dag – med succédrinkar

Äntligen är det kanelbullens dag igen! Lagom till bulldagen kommer succélikören Minttu Cinnamon Bun tillbaka. För dig som vill bulla upp lite extra och bli lite på kanelen har vi det perfekta drinkreceptet.

Kanelbullens dag är en relativt ny företeelse, men har snabbt tagits till svenska folkets hjärtan. Få bakverk är mer typiska för vårt land än kanelbullen och på Kanelbullens dag säljs det miljontals av det doftande bakverket.

Nu finns det möjlighet att sätta lite extra piff på fikat under måndagen. Lagom till Kanelbullens dag kommer succélikören Minttu Cinnamon Bun tillbaka. En efterlängtad återkomst – förra året sålde den slut på under en minut.

Årets tappning kommer med lägre alkoholhalt men med samma goda smak. Minttu Twist Cinnamon Bun är en kombination av nygräddad kanelbulle och frisk mint i flytande form. Likören beskrivs som en shot med len smak av kanelbulle och frisk mint, som också går att blanda till en lätt alkoholhaltig fika-shake. Endast 500 flaskor släpps så det gäller att vara påpasslig.

För den som inte hinner lägga händerna på en kanelbullelikör finns det fler chanser att dricka kanelbulle. Varför inte blanda en egen kanelbulledrink? 

(Vill du göra det enkelt och kanelstarkt går det också att toppa kanelbullefikat med en liten Fireball.)

Minttu Twist Cinnamon Bun
Minttu Twist Cinnamon Bun
Minttu Twist Cinnamon Bun är en kombination av nygräddad kanelbulle och frisk mint i flytande form. Likören beskrivs som en shot med len smak av kanelbulle och frisk mint.
500 ml - 16% - Sockerhalt 22.5 g per 100 ml
149 kr

Minttu Fika-Freakshake

Ingredienser:
50 ml Minttu Twist Cinnamon Bun
50 ml kallt kaffe
200 ml havre- eller mandelmilk
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakaopulver

1. Blanda ingredienserna i en mixer. Häll upp drinken i ett glas, gärna ett milkshakeglas eller en stor glasmugg.
2. Tillsätt vispad grädde, pudra över kanel och garnera med chokladströssel, chokladgodis och non-stops.

Källa: Pernod Ricard

Kanelbulle-shot

Ingredienser:
3 cl Licor 43
2 cl Kanel/kardemumma-infuserat kaffe
1 cl grädde
Kanelstång
Kanelbulle

1. Mät upp Licor 43 i ett shotglas. Använd undersidan av en sked och lägg ytterligare ett lager med kaffet.
2. Toppa med ett lager lättvispad grädde, garnera med en kanelstång och servera med en god kanelbulle.

Källa: Nigab


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

”En kärleksförklaring till Skottland”

”En kärleksförklaring till Skottland”

Några av de mest ikoniska single malt-whiskys som finns. Nu har de verkliga konnässörerna möjlighet att njuta av 15 världsunika malter i The Secret Speyside Collection. – Speyside har en otroligt ri..

Läs mer
Bartendern vann – med nya superdrinken

Bartendern vann – med nya superdrinken

Han gjorde en drink som tävlingsjuryn älskade. Nu får bartendern Mikael Nilsson åka till den internationella finalen av prestigefyllda cocktailtävlingen Bacardí Legacy. – Jag ser fram emot att tävla..

Läs mer
Nya trenden: Vi dricker rekordlite starksprit

Nya trenden: Vi dricker rekordlite starksprit

Svenska folket har aldrig druckit så lite starksprit som nu. I stället är det vin i bag-in-box som ökar – och hembrygd öl. – Så långt tillbaka som vi har statistik så har spritkonsumtionen ald..

Läs mer
”Spriten tar inte död på coronaviruset”

”Spriten tar inte död på coronaviruset”

Vodka, whisky och gin fungerar inte som handsprit. Systembolaget går nu ut och informerar kunderna om att deras starkvaror inte tar död på coronaviruset. – Den har inte tillräckligt hög alkoholhalt ..

Läs mer
Nya melonvodkan – perfekt för fräscha vårdrink..

Nya melonvodkan – perfekt för fräscha vårdrink..

Vårens och sommarens fräschaste vodkanyhet gör entré. Absolut Watermelon släpps med fruktiga och uppfriskande smaker – perfekt för drinkar. – Smakerna i Absolut Watermelon är naturligt utvunna, säge..

Läs mer
Fantasifulla nyheter på likörhyllan

Fantasifulla nyheter på likörhyllan

Det har hänt något i likörvärlden! Från att vara stort på 80-talet, till att ha tappat sin glans, är nu likörerna på stark frammarsch igen. På Systembolaget finns numera ett utbud av poppiga likörer..

Läs mer