HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Fantasifulla nyheter på likörhyllan

Det har hänt något i likörvärlden! Från att vara stort på 80-talet, till att ha tappat sin glans, är nu likörerna på stark frammarsch igen. På Systembolaget finns numera ett utbud av poppiga likörer med roliga utseenden och spännande smaker.

Här är tre spännande nyheter:

Cream Heroes Strawberry Capitán Fresón

Cream Heroes Strawberry Capitán Fresón

Vem kan motstå en likör med namnet “Kapten Jordgubb”? Inspirerad av mexikanska brottare har likören redan vunnit priser i Spanien och Mexiko. Denna tequilabaserade jordgubbslikör är med sin 17-procentiga alkoholhalt utmärkt att dricka till en dessert.
Art.nr: 55134 - Pris: 79 kr

Xanté Gin & Pear

Xanté Gin & Pear

Tillverkaren Xanté är redan känd för sin päroncognac Xanté Cognac & Pear, men i repertoaren finns även Xanté Rum & Pear. Med de senaste årens stora fokus på gin kommer nu, föga förvånande, Xanté Gin & Pear. Här möter den friska och bittra ginsmaken söta och fruktiga toner av päron. Kombinationen är helt enkelt suverän.
Art.nr: 55533 - Pris: 255 kr

Explorer Jordgubbslikör

Explorer Jordgubbslikör

Förra året kom Explorer Vaniljlikör som nu följs upp av Explorer Jordgubbslikör, med smak av vilda jordgubbar och söta smultron. Den här jordgubbslikören har en alkoholhalt på 20 procent och passar utmärkt att blanda med mousserande vin. Eller varför inte blanda en Tom Collins med jordgubbstwist? Möjligheterna är oändliga och är därför ett måste om du gillar att blanda cocktails.
Art.nr: 55029 - Pris: 170 kr


Du kanske även vill läsa dessa