HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

7 bästa vinerna till midsommar 2022

På midsommarafton ska man ju hoppa över sju gärdsgårdar och plocka sju sorters blommor att lägga under huvudkudden. Frågan är om man även ska dricka sju sorters vin för att garantera drömmar om sin stora kärlek? Vi har i iallafall valt ut sju viner som passar utmärkt till årets midsommarfirande!

Loimer Extra Brut Reserve

Loimer Extra Brut Reserve

Givetvis börjar festligheterna med ett trevligt bubbel. Denna extra torra sekt från Österrike passar mycket bra som aperitif. Med en frisk och fruktig smak, inslag av gröna äpplen, kex, persika, päron, nougat och lime får du en perfekt start på firandet.

Vinet finns i Systembolagets tillfälliga sortiment och kostar 189 kr.
Art.nr: 90232 - Pris: 189 kr

Ziereisen Schmätterling Rosé

Ziereisen Schmätterling Rosé 2021

Efter ett friskt bubbel är det gott att avnjuta ett glas rosé i sommarsolen, för visst blir det väl sol på midsommar. Denna rosé från sydvästra Tyskland har en fruktig smak med inslag av mogna jordgubbar, kryddor, vattenmelon, körsbär och blodgrapefrukt.

Vinet finns i Systembolagets tillfälliga sortiment och kostar 129 kr.
Art.nr: 93765 - Pris: 129 kr

Buttery Barrel Chardonnay

Buttery Barrel Chardonnay 2020

Till en smakrik förrätt av exempelvis rökt lax kan denna amerikanska, ekfatslagrade Chardonnay passa utmärkt. Den rostade fatkaraktären med inslag av bland annat brynt smör och macadamianötter kompletterar de komplexa smakerna i rökt eller grillad fisk och fågel.

Vinet finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 119 kr.
Art.nr: 2795 - Pris: 119 kr

Saint Auriol Grand Blanc

Saint Auriol Grand Blanc 2021

Räknar du med en lättare förrätt som en sallad kan detta vin från franska Pays d’Oc lämpa sig mycket väl. Vinet bjuder på en frisk, blommig smak med inslag av galiamelon, gula päron, lime och fläder.

Vinet finns i Systembolagets ordinarie sortiment och kostar 79 kr.
Art.nr: 2675 - Pris: 79 kr

Casa Américo Jaen

Casa Américo Jaen 2020

Om du tänker servera grillat kött till huvudrätten är detta portugisiska Dãovin ett bra val. Med en fruktig smak och toner av björnbär, lagerblad, lavendel, jordgubbar, pepparmynta samt timjan kompletterar den kötträtter av nöt och lamm på ett oslagbart sätt.
Vinet finns i Systembolagets ordinarie sortiment och kostar 149 kr.
Art.nr: 4689 - Pris: 149 kr

Hugo Rondo Flädie Vingård och Vinproduktion

Hugo Rondo Flädie Vingård och Vinproduktion 2021

För en lättare huvudrätt med exempelvis fisk, kallskuret eller plockmat så är detta rödvin från svenska Flädie vingård ett bra alternativ. Det har en bärig och nyanserad smak med inslag av bland annat skogshallon och blåbär som verkligen fångar in känslan under en svensk högtid som denna.

Vinet finns i Systembolagets sortiment Lokalt & Småskaligt och kostar 243 kr.
Art.nr: 37848 - Pris: 243 kr

Samos Vin Doux

Samos Vin Doux 2021

Det här grekiska dessertvinet med sin gyllengula färg avrundar midsommarfirandet på bästa sätt. Vinet är fruktigt och har en söt smak med inslag av bland annat aprikos, honung och vanilj.

Vinet finns i Systembolagets ordinarie sortiment och kostar 79 kr.
Art.nr: 2585 - Pris: 79 kr

BONUSTIPS:

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals

Vi kunde inte låta bli att ta med denna vodka som är som gjord för midsommar! Smaksatt med sju sorters örter och växter borde den utan problem uppfylla allt det där som hör midsommaren till. För det måste ju vara bättre att förtära sju sorters blommor än att bara ha dem under huvudkudden.

Vodka 7 Botanicals finns i Systembolagets beställningssortiment där den kostar 199 kr.
Art.nr: 56328 - Pris: 199 kr


Du kanske även vill läsa dessa