HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Strunta i köphetsen – njut av Black Friday-viner

Black Friday innebär numera köphysteri och köer i butiker. Men Vinguiden vill göra den dagen till något annat – en mysig stund i soffan med ett mörkt vin. Här rekommenderar vi några passande flaskor.

Black Friday är USA:s största shopping- och readag och sedan 2013 har den traditionen smittat av sig även på oss svenskar. För många amerikaner har dagen varit starten för att juldekorera och shoppa. Många besöker föräldrar eller andra släktingar under Thanksgiving, vilket ofta innebär en resa, och de arbetar därför inte på fredagen, utan kan till exempel ägna sig åt shopping. Men jag, Magnus Bergqvist, föreslår ett bättre sätt att ägna en fredag, strax före julhetsen: sätt dig hemma i soffan och njut av ett glas gott och mörkt vin.

Här är mina Black Friday-tips:

Diablo Black
2018
Diablo Black
I vinter och mörker behöver vi antioxidanter. Diablo Black är full med toner av mörka svarta vinbär och björnbär. Borde därför kunna vara en hälsokur – om man dricker måttfullt.
750 ml - 13.5% - Sockerhalt 5 g/l
119 kr

Irony Pinot Noir
2021
Irony Pinot Noir
Mjuka tanniner och kryddig eftersmak. Hög wow faktor! Värmen i Russian River i Kalifornien ger druvan en mulligare och fruktig framtoning
750 ml - 13.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
159 kr

Palmer Blanc de Noirs
Palmer Blanc de Noirs
Blanc de Noirs – vitt på mörkt. Alltså champagne på endast Pinot Noir druvan. Balanserat bärig doft, inslag av frysta jordgubbar, bär, citrus, apelsin och liten brödig, rostad ton med medellång eftersmak i balanserad stil.
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
499 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Läskigt gott till Hallo-vin

Läskigt gott till Hallo-vin

Bus eller vin? Ladda upp för Halloween med läskigt goda drycker. Några riktigt spöklika sorter lyfter helgen till nya höjder. Fler och fler firar Halloween i Sverige. Men viss förvirring tycks råda ..

Läs mer
Doftande chililax – perfekta kombon med vin i ..

Doftande chililax – perfekta kombon med vin i ..

Våga lägga en lax på grillen nu i helgen! Grillad lax passar perfekt ute i försommarvärmen. Dessutom smakar den underbart tillsammans med flera olika sorters vin. Här är de tre bästa tipsen och ett ..

Läs mer
5 kända politikers favoritdrycker

5 kända politikers favoritdrycker

Under upptakten till valet är det inte utan att man ibland funderar på vad politikens högdjur dricker när de väl tar sig ett glas. Vi har därför djupdykt i historien och luskat reda på vad några av ..

Läs mer
Picknick i sol, vågor och stjärnglans

Picknick i sol, vågor och stjärnglans

Vi är många som minns hur härligt det var att gå på skolutflykt med ryggsäcken full av nygräddade pannkakor och tigermuffins. Men utflyktsdagarna är inte över. Varje år firar vi Picknickens dag den ..

Läs mer
Ostarna som gör vinet ÄNNU godare

Ostarna som gör vinet ÄNNU godare

Brie, parmesan, cheddar och camembert…eller varför inte en svensk Västerbottensost? I smaklökarnas värld är det ingen nyhet att god ost blir ännu godare i kombination med ett gott vin. Ostar h..

Läs mer
Ny trend: Svenskarna köper allt dyrare vin

Ny trend: Svenskarna köper allt dyrare vin

Svenskarna köper allt dyrare viner. Under 2021 har viner som kostar över 100 kronor flaskan ökat med 24 procent. Samtidigt sjunker försäljningen för de allra billigaste vinerna. Ny statistik från S..

Läs mer