HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Strunta i köphetsen – njut av Black Friday-viner

Black Friday innebär numera köphysteri och köer i butiker. Men Vinguiden vill göra den dagen till något annat – en mysig stund i soffan med ett mörkt vin. Här rekommenderar vi några passande flaskor.

Black Friday är USA:s största shopping- och readag och sedan 2013 har den traditionen smittat av sig även på oss svenskar. För många amerikaner har dagen varit starten för att juldekorera och shoppa. Många besöker föräldrar eller andra släktingar under Thanksgiving, vilket ofta innebär en resa, och de arbetar därför inte på fredagen, utan kan till exempel ägna sig åt shopping. Men jag, Magnus Bergqvist, föreslår ett bättre sätt att ägna en fredag, strax före julhetsen: sätt dig hemma i soffan och njut av ett glas gott och mörkt vin.

Här är mina Black Friday-tips:

Diablo Black

Diablo Black 2018

I vinter och mörker behöver vi antioxidanter. Diablo Black är full med toner av mörka svarta vinbär och björnbär. Borde därför kunna vara en hälsokur – om man dricker måttfullt.
Art.nr: 70275 - Pris: 119 kr

Irony Pinot Noir

Irony Pinot Noir 2018

Mjuka tanniner och kryddig eftersmak. Hög wow faktor! Värmen i Russian River i Kalifornien ger druvan en mulligare och fruktig framtoning
Art.nr: 6694 - Pris: 150 kr

Palmer Blanc de Noirs

Palmer Blanc de Noirs

Blanc de Noirs – vitt på mörkt. Alltså champagne på endast Pinot Noir druvan. Balanserat bärig doft, inslag av frysta jordgubbar, bär, citrus, apelsin och liten brödig, rostad ton med medellång eftersmak i balanserad stil.
Art.nr: 75799 - Pris: 354 kr


Du kanske även vill läsa dessa