HEM

Aktuellt

Prova en ny öl på Internationella öldagen

För femton år sedan bestämde sig ölälskaren Jesse Avshalomov att det var dags. Tillsammans med några vänner fick han den lokala puben i Santa Cruz att tillägna en dag om året för att hylla ölen. Namnet på eventet, som hölls den 5 augusti, blev International Beer Day.

Den internationella öldagen firas den första fredagen i augusti varje år och är det perfekta tillfället att prova något nytt. Här är fem spännande alternativ för årets firande.

Solig dubbel-IPA från Kalifornien

Drake's Brewing Hopocalypse
Drake's Brewing Hopocalypse
Det känns som en självklarhet att testa en öl från det soliga Kalifornien där hela IBD-rörelsen en gång startade.

Tänd grillen och njut av den spännande Hopocalypse som bland annat bjuder på inslag av grapefrukt, sockerkaka och tallbarr. Den är långt ifrån söt och bär på en kraftfull humlesmak.
473 ml - 9.3% -
44.90 kr

Sur jordgubbe från USA

Connecticut Valley Strawberry Bliss Sour
Connecticut Valley Strawberry Bliss Sour
En syrlig öl som passar perfekt en varm sommardag. I Strawberry Bliss Sour från Connecticut Valley får du en blandning av jordgubbe, persika, lingon och ljust bröd. Drick den som den är och se till att den är väl kyld. Wow!
473 ml - 5.5% -
43.90 kr

Italiensk pilsner i tysk stil

Semedorato beer
Semedorato beer
Här får du uppleva en mycket behaglig maltsmak med inslag av grapefrukt, knäckebröd och en alldeles perfekt uns av honung! Prova gärna till fisken eller den vegetariska menyn.
330 ml - 5% -
16.90 kr

Svensk nyhet!

Coppersmith's The Steam Beer
Coppersmith's The Steam Beer
The Steam Beer är en intressant korsning av ale och lager som bär på en tydlig beska. Med inslag av fruktkaka, aprikos och apelsinskal kommer The Steam Beer från Västerås inte göra dig besviken. Ja, vi vågar lova det.
330 ml - 5% -
22 kr

Alkoholfri ale från konungariket Belgien

Lowlander Organic Blonde Ale Alcohol Free
Lowlander Organic Blonde Ale Alcohol Free
Organic Blonde Ale från Lowlander är ett fruktigt alkoholfritt öl som skimrar i guld. Denna ljusa ale passar perfekt till grillad kyckling men går lika bra att bara släcka törsten med en härlig på stranden.
330 ml - 0.3% -
19.90 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Här är Sveriges starkaste kanelbulle

Här är Sveriges starkaste kanelbulle

Hurra, i dag är det kanelbullens dag! Nu har du chansen att dricka Sveriges starkaste kanelbulle: Ölet Swedish Fika Cinnamon Bun har inte mindre än 12 procents alkoholhalt och smakar kanelbulle. Ka..

Läs mer
Hipp hurra för Ölets dag!

Hipp hurra för Ölets dag!

Visste du att öl är den tredje populäraste drycken i världen efter vatten och te? Bara det är skäl nog att tillägna en hel dag åt öl, så passa på att ladda upp inför Ölets dag den 20 juli med tre go..

Läs mer
5 kända politikers favoritdrycker

5 kända politikers favoritdrycker

Under upptakten till valet är det inte utan att man ibland funderar på vad politikens högdjur dricker när de väl tar sig ett glas. Vi har därför djupdykt i historien och luskat reda på vad några av ..

Läs mer
254 förlorade körkort  på elsparkcykeln

254 förlorade körkort på elsparkcykeln

Oktoberfesten i München är över för den här gången. 6,3 miljoner gäster har festat i två veckor och tillsammans druckit 7,5 miljoner liter öl. Men festen kommer med en baksida: 254 besökare förlorad..

Läs mer
”Livet är för kort för tråkig öl!”

”Livet är för kort för tråkig öl!”

Kees Bubberman är holländaren som gått från hembryggare till världssuccé. Allt började med ett skämt tillsammans med en vän. Nu släpper han fyra nya spännande ölsorter i Sverige. – Livet är för kort..

Läs mer
Rosa hallonöl lagom till sommaren

Rosa hallonöl lagom till sommaren

Nu kommer den knallrosa hallonölen Halo från Nya Carnegiebryggeriet. – Det är helt otroliga mängder hallon i ölet, säger Lise Ljungman, provningsansvarig på bryggeriet. I går släpptes surölen Halo m..

Läs mer