HEM

Aktuellt

Sparkling sangria – ”den perfekta sommardrycken”

Paret Anette och Juha-Matti Raunio drack en riktigt god sangria i Barcelona. ”En sån här sommardryck bör vi skapa själva” tänkte dom. Nu säljs deras Gozy White Sangria på Systembolaget.
– Vi tycker det är fantastiskt att få lansera den nya, prisbelönta och innovativa drycken även i Sverige inför sommaren, säger Åsa Strömberg, marketing director på Altia Sverige.

Vid juletid för snart tio år sedan bjöd Anette och Juha-Matti Raunio sina vänner på glögg toppat med mousserande vin.
– Alla våra gäster tyckte att det var jättegott. Drinken hade både den festliga känslan som mousserande vin ger och den juliga smaken av glögg, berättar Anette.

Det blev starten för Glöet som snabbt blev en framgång och har vunnit flera internationella utmärkelser. Den mousserande glöggen har numera en given plats på Systembolagets hyllor. Men paret Raunio ville gärna hitta en ny dryck för vackra sommarkvällar. Och de hittade rätt inspriation på en bar i Barcelona för ett tag sedan. Det var en s k ”sparkling sangria”:

– Sangria är en strålande sommardryck, men lite för söt för min egen smak, berättar Anette Raunio. Sparkling sangria kombinerar sangrians och det mousserande vinets bästa sidor och var en verkligt fräsch bekantskap. För brunch, picknick eller kvällsbjudning är vin ofta för starkt till sin alkoholhalt, enligt min åsikt. Nu finns det ett härligt alternativ på marknaden, utan att man förlorar bubblorna och smaken.

Ja, alternativet heter alltså Gozy White Sangria – en mousserande, ljus sangria som är en ny fräsch sommardryck med en lägre alkoholhalt (8%) än de flesta mousserande viner. Och mottagandet har varit varmt. Nyligen belönades drycken med guldmedalj i tävlingen Women’s Wine & Spirits Awards. Tävlingen arrangeras i London och i den avsmakas produkterna blint av hundra kvinnliga professionella vinköpare.

– Vi tycker det är fantastiskt att få lansera den nya, prisbelönta och innovativa drycken även i Sverige inför sommaren. Ready-to-drink-drycker har ökat mycket i popularitet och vi har en stark tro att det finns efterfrågan på Gozy White Sangria på marknaden, säger Åsa Strömberg, marketing director på Altia Sverige.

Drycken rekommenderas att avnjutas kall ur ett vinglas med några isbitar. Utöver det kan man även tillsätta jordgubbar och blad av mynta i glaset.


Monica Åhlund

Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa

Okända italienska bubblet – lika bra som champ..

Okända italienska bubblet – lika bra som champ..

Det är Italiens svar på champagne, men trots sin höga kvalitet är Franciacorta något okänt för oss i Sverige. Läs den spännande historien om bubblet som fler borde upptäcka. Franciacorta anses av må..

Läs mer
Bästa bubblet just nu

Bästa bubblet just nu

Systembolagets sortiment med champagne är i ständig förändring. Nu lanseras en del spännande bubbel på monopolets beställningssortiment. Vinguiden provar kontinuerligt och tipsar om både gammalt och..

Läs mer
Bubblet som säljer mest

Bubblet som säljer mest

Bubbelvin från olika delar av världen blir allt populärare. Men när vi handlar vårt bubbel är det ett land som dominerar stort, en druva, ett område. Snacka om monopol. Samtidigt börjar vi snegla mo..

Läs mer
Gör perfekta höstmyset  med bubbliga äppeldrinkar

Gör perfekta höstmyset med bubbliga äppeldrinkar

Hösten är här och det är tid att njuta av frukterna på de dignande äppelträden. Här tipsar vi om tre underbara drinkar som du kan göra på höstäpplena. Det fina höstvädret har gjort att en del sommar..

Läs mer
Fira champagnedagen i stil med 3 bubblande favoriter

Fira champagnedagen i stil med 3 bubblande favoriter

Den 21 oktober är det dags för internationella champagnedagen. Det är dagen då denna populära dryck helt och hållet får stå i fokus av champagneälskare världen över. Här har vi valt ut tre bubblande..

Läs mer
Passa på: nu säljs världens bästa champagne

Passa på: nu säljs världens bästa champagne

Vill du känna dig som en rik jetsetare eller som en slösaktig hiphop-stjärna? Eller vill du bara njuta av en mytomspunnen champagne? Nu släpps Cristal av Louis Roederer på Systembolagets tillfälliga..

Läs mer