HEM

Aktuellt

Sparkling sangria – ”den perfekta sommardrycken”

Paret Anette och Juha-Matti Raunio drack en riktigt god sangria i Barcelona. ”En sån här sommardryck bör vi skapa själva” tänkte dom. Nu säljs deras Gozy White Sangria på Systembolaget.
– Vi tycker det är fantastiskt att få lansera den nya, prisbelönta och innovativa drycken även i Sverige inför sommaren, säger Åsa Strömberg, marketing director på Altia Sverige.

Vid juletid för snart tio år sedan bjöd Anette och Juha-Matti Raunio sina vänner på glögg toppat med mousserande vin.
– Alla våra gäster tyckte att det var jättegott. Drinken hade både den festliga känslan som mousserande vin ger och den juliga smaken av glögg, berättar Anette.

Det blev starten för Glöet som snabbt blev en framgång och har vunnit flera internationella utmärkelser. Den mousserande glöggen har numera en given plats på Systembolagets hyllor. Men paret Raunio ville gärna hitta en ny dryck för vackra sommarkvällar. Och de hittade rätt inspriation på en bar i Barcelona för ett tag sedan. Det var en s k ”sparkling sangria”:

– Sangria är en strålande sommardryck, men lite för söt för min egen smak, berättar Anette Raunio. Sparkling sangria kombinerar sangrians och det mousserande vinets bästa sidor och var en verkligt fräsch bekantskap. För brunch, picknick eller kvällsbjudning är vin ofta för starkt till sin alkoholhalt, enligt min åsikt. Nu finns det ett härligt alternativ på marknaden, utan att man förlorar bubblorna och smaken.

Ja, alternativet heter alltså Gozy White Sangria – en mousserande, ljus sangria som är en ny fräsch sommardryck med en lägre alkoholhalt (8%) än de flesta mousserande viner. Och mottagandet har varit varmt. Nyligen belönades drycken med guldmedalj i tävlingen Women’s Wine & Spirits Awards. Tävlingen arrangeras i London och i den avsmakas produkterna blint av hundra kvinnliga professionella vinköpare.

– Vi tycker det är fantastiskt att få lansera den nya, prisbelönta och innovativa drycken även i Sverige inför sommaren. Ready-to-drink-drycker har ökat mycket i popularitet och vi har en stark tro att det finns efterfrågan på Gozy White Sangria på marknaden, säger Åsa Strömberg, marketing director på Altia Sverige.

Drycken rekommenderas att avnjutas kall ur ett vinglas med några isbitar. Utöver det kan man även tillsätta jordgubbar och blad av mynta i glaset.


Monica Åhlund

Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa

Den ultimata listan för rosa bubbel och glitter till..

Den ultimata listan för rosa bubbel och glitter till..

Maj månad betyder rosa bubbel. Dags att samla familj och vänner framför TV-apparaterna – Eurovision är här! Vi har skapat den perfekta dryckeslistan till folkfesten. Rosa bubbel, färgglad cider och ..

Läs mer
Mousserande gott – i fyra olika stilar

Mousserande gott – i fyra olika stilar

Låt sommaren bubbla lite extra – och låt oss hjälpa dig hitta annat än champagne som omväxling. Här är snabbguiden till några mousserande viner i olika stilar, prisklasser och från olika urspr..

Läs mer
De firar Nya Zeelands nationaldag – med eget b..

De firar Nya Zeelands nationaldag – med eget b..

Här är vinfamiljen som firar Nya Zeelands nationaldag lite extra – med vin från egna odlingarna. Benjamin Morris och Frida Gårdö Morris har sin bas i Sverige, men tillbringar tre månader per å..

Läs mer
Mousserande te – nya spännande innovationen

Mousserande te – nya spännande innovationen

En prisbelönt sommelier fick en vision om att skapa världens bästa ekologiska alkoholfria dryck. Det unika resultatet ser du här: ett mousserande te. – Copenhagen Sparkling Tea BLÅ bygger på nordisk..

Läs mer
Bästa champagnen på Systembolaget

Bästa champagnen på Systembolaget

Nu gäller att fylla på lagren inför jul och nyår. Och ska det beställas vin, är det lika bra att göra nu, så skumpan inte kommer försent. Vi tipsar om Systembolaget bästa champagne just nu. [product..

Läs mer
3 presentviner till Mors dag

3 presentviner till Mors dag

Klart att mamma ska ha vin i present på sin egen dag. I år infaller Mors Dag den 31 maj. Vinguidens Magnus Bergqvist tipsar om de perfekta presentvinerna som kommer att göra mamma bubblande glad. ..

Läs mer