HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Sparkling sangria – ”den perfekta sommardrycken”

Paret Anette och Juha-Matti Raunio drack en riktigt god sangria i Barcelona. ”En sån här sommardryck bör vi skapa själva” tänkte dom. Nu säljs deras Gozy White Sangria på Systembolaget.
– Vi tycker det är fantastiskt att få lansera den nya, prisbelönta och innovativa drycken även i Sverige inför sommaren, säger Åsa Strömberg, marketing director på Altia Sverige.

Vid juletid för snart tio år sedan bjöd Anette och Juha-Matti Raunio sina vänner på glögg toppat med mousserande vin.
– Alla våra gäster tyckte att det var jättegott. Drinken hade både den festliga känslan som mousserande vin ger och den juliga smaken av glögg, berättar Anette.

Det blev starten för Glöet som snabbt blev en framgång och har vunnit flera internationella utmärkelser. Den mousserande glöggen har numera en given plats på Systembolagets hyllor. Men paret Raunio ville gärna hitta en ny dryck för vackra sommarkvällar. Och de hittade rätt inspriation på en bar i Barcelona för ett tag sedan. Det var en s k ”sparkling sangria”:

– Sangria är en strålande sommardryck, men lite för söt för min egen smak, berättar Anette Raunio. Sparkling sangria kombinerar sangrians och det mousserande vinets bästa sidor och var en verkligt fräsch bekantskap. För brunch, picknick eller kvällsbjudning är vin ofta för starkt till sin alkoholhalt, enligt min åsikt. Nu finns det ett härligt alternativ på marknaden, utan att man förlorar bubblorna och smaken.

Ja, alternativet heter alltså Gozy White Sangria – en mousserande, ljus sangria som är en ny fräsch sommardryck med en lägre alkoholhalt (8%) än de flesta mousserande viner. Och mottagandet har varit varmt. Nyligen belönades drycken med guldmedalj i tävlingen Women’s Wine & Spirits Awards. Tävlingen arrangeras i London och i den avsmakas produkterna blint av hundra kvinnliga professionella vinköpare.

– Vi tycker det är fantastiskt att få lansera den nya, prisbelönta och innovativa drycken även i Sverige inför sommaren. Ready-to-drink-drycker har ökat mycket i popularitet och vi har en stark tro att det finns efterfrågan på Gozy White Sangria på marknaden, säger Åsa Strömberg, marketing director på Altia Sverige.

Drycken rekommenderas att avnjutas kall ur ett vinglas med några isbitar. Utöver det kan man även tillsätta jordgubbar och blad av mynta i glaset.


Monica Åhlund

Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa

Podd: Resan till Cava

Podd: Resan till Cava

Michael Anderquim och Johan Franco Cereceda packade i februari väskorna och tog flyget till Barcelona för att sedan bege sig till Penèdes för besök hos olika cavaproducenter.

Läs mer
Vilken bubbeltyp är du?

Vilken bubbeltyp är du?

Vilken bubbeltyp är du – egentligen? Och har du bestämt vad du ska dricka när det är dags för årets bubbligaste högtid? För en sak är säker, det går inte att stå utan bubbel när nyårsraketerna väl s..

Läs mer
GW:s nya satsning: ett eget bubbel

GW:s nya satsning: ett eget bubbel

Först kom GW:s Röda, därefter ett vin och ett rosé. Nu drygar Leif GW Persson ut sin vinportfölj med ett bubbel. – GW:s Bubbel är ett vin avsett för det festliga tillfället, säger den folkkäre profi..

Läs mer
Champagne och knäckebröd perfekt kombination

Champagne och knäckebröd perfekt kombination

Kan man verkligen dricka champagne till knäckebröd? Ja, det menar i alla fall Knäckebrödsakademin. – Vår förhoppning är att kombinationen mellan knäckebröd och champagne kommer att anammas och bli e..

Läs mer
Annorlunda bubblet som var Pavarottis favorit

Annorlunda bubblet som var Pavarottis favorit

Det var operasångaren Luciano Pavarottis favoritvin och har anor som går till romartiden. Nu har vi svenskar börjat uppskatta det röda bubblande vinet Lambrusco. Dags att prova en flaska på nyår, ka..

Läs mer
Vanliga missen som förstör din champagne

Vanliga missen som förstör din champagne

Brukar du servera ditt vin ”rumstempererat”? Då är det sannolikt för varmt och alkoholen dunstar snabbare än dofterna. Här är en snabbguide till rätt temperatur. Det gamla begreppet rumstempererat l..

Läs mer