HEM

Aktuellt

Här får du dricka bubbel – hela dagen

Tänk dig en hel mässa en hel dag med bara bubbel. Det blir verklighet den 5 oktober i Göteborg. Provsmaka underbar champagne, cava, crémant och prosecco. Har du bråttom finns det speedtasting.

Intresset för mousserande vin har ökat de senaste åren och utbudet har blivit mycket bredare även inom de billigare prisklasserna. Trenden visar att vi i Sverige idag dricker mousserande året runt och vid fler tillfällen än förr då man snarare drack mousserande vin endast vid särskilda tillfällen. Den största ökningen har skett i försäljningen av prosecco, cava och crémant men även champagnen har en tydlig ökning de senaste åren.

– Med detta ökade intresse för drycken tyckte vi det var dags att mousserande vin får ett eget unikt forum – ett bubbelevent i Göteborg. Bubbel passar ju ihop med många olika smaker och på mässan kommer det också finnas några väl utvalda utställare med delikatesser som passar till mousserande vin, exempelvis choklad, ost och skaldjur, säger Stanley Wong, mässansvarig och VD för Svenska Dryckesmässor som arrangerar Sparkling Göteborg med Svenska Mässan.

På mässan kommer besökarna kunna provsmaka mousserande viner från bl.a. Frankrike, Italien, Spanien, Tyskland, Portugal, England osv och varför inte prova på lite kaviar eller ostron ihop med bubblet? På mässan kommer det också finnas speedtastings, snabba provningar med i mässbruset, dock ihop med trådlösa hörlurar.

– Intresset för Sparkling Göteborg visade sig vara mycket stort, och samtliga entrébiljetter till mässan sålde slut snabbare än snabbt, rättare sagt efter bara tre veckor. Cirka 5800 personer vi fick tag på de åtråvärda biljetterna och vi förstod inte själva att det skulle gå så fort, säger Stanley Wong.

Fakta Sparkling Göteborg

Datum: 5 oktober
Antal förväntade besökare: 5 800
Antal utställare: 60
Aktiviteter på mässan: 10 pass med speedtasting


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Triss i druvor bakom bästa cavan

Triss i druvor bakom bästa cavan

En klassisk cava är tillverkad på lokala druvsorter. Sedan får vinsnobbarna säga vad de vill. Så resonerar man mer och mer på plats där cavan produceras. Allt för den unika smakens skull. Cavan gick..

Läs mer
Podd: Resan till Cava

Podd: Resan till Cava

Michael Anderquim och Johan Franco Cereceda packade i februari väskorna och tog flyget till Barcelona för att sedan bege sig till Penèdes för besök hos olika cavaproducenter.

Läs mer
Fem bästa Blanc de blancs

Fem bästa Blanc de blancs

Hört talas om begreppet Blanc de blancs? Det är ett vitt vin tillverkat på endast gröna druvor. Helt normalt i vanliga fall, när man gör stilla viner, men inte lika normalt när det kommer till bubbe..

Läs mer
Julklappsvin – vi tipsar om de bästa vinerna att ge ..

Julklappsvin – vi tipsar om de bästa vinerna att ge ..

Julklappsvin – nu när julen står framför dörren igen vill vi dela med oss av några träffsäkra julklappstips. Klappar som uppskattas på riktigt. Vi ger dig de bästa vinerna för julen 2022. Vin för de..

Läs mer
Cava, Champagne eller Prosecco?

Cava, Champagne eller Prosecco?

Alla gillar vi bubbel men inte alla vet skillnaden mellan säg cava, champagne eller den så oerhört populära proseccon. Om vi börjar med länderna så blir det lite som att dela upp bubblet mellan de t..

Läs mer
Tävla med Sparkling Stockholm – vinn biljetter

Tävla med Sparkling Stockholm – vinn biljetter

Den 11-12 mars är det dags för eventet Sparkling Stockholm som i år äger rum på Waterfront Stockholm. Här samlas de allra kunnigaste inom champagne, cava, crémant och andra mousserande viner under t..

Läs mer