HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Här får du dricka bubbel – hela dagen

Tänk dig en hel mässa en hel dag med bara bubbel. Det blir verklighet den 5 oktober i Göteborg. Provsmaka underbar champagne, cava, crémant och prosecco. Har du bråttom finns det speedtasting.

Intresset för mousserande vin har ökat de senaste åren och utbudet har blivit mycket bredare även inom de billigare prisklasserna. Trenden visar att vi i Sverige idag dricker mousserande året runt och vid fler tillfällen än förr då man snarare drack mousserande vin endast vid särskilda tillfällen. Den största ökningen har skett i försäljningen av prosecco, cava och crémant men även champagnen har en tydlig ökning de senaste åren.

– Med detta ökade intresse för drycken tyckte vi det var dags att mousserande vin får ett eget unikt forum – ett bubbelevent i Göteborg. Bubbel passar ju ihop med många olika smaker och på mässan kommer det också finnas några väl utvalda utställare med delikatesser som passar till mousserande vin, exempelvis choklad, ost och skaldjur, säger Stanley Wong, mässansvarig och VD för Svenska Dryckesmässor som arrangerar Sparkling Göteborg med Svenska Mässan.

På mässan kommer besökarna kunna provsmaka mousserande viner från bl.a. Frankrike, Italien, Spanien, Tyskland, Portugal, England osv och varför inte prova på lite kaviar eller ostron ihop med bubblet? På mässan kommer det också finnas speedtastings, snabba provningar med i mässbruset, dock ihop med trådlösa hörlurar.

– Intresset för Sparkling Göteborg visade sig vara mycket stort, och samtliga entrébiljetter till mässan sålde slut snabbare än snabbt, rättare sagt efter bara tre veckor. Cirka 5800 personer vi fick tag på de åtråvärda biljetterna och vi förstod inte själva att det skulle gå så fort, säger Stanley Wong.

Fakta Sparkling Göteborg

Datum: 5 oktober
Antal förväntade besökare: 5 800
Antal utställare: 60
Aktiviteter på mässan: 10 pass med speedtasting


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa