HEM

Aktuellt

Stor guide: Vi listar årets bästa glögg

Det finns få saker som är så starkt förknippat med julen som glögg. Visst har tomten, lucia, pepparkakor och julgranen sin plats, men vi tror ändå att glöggen vinner. Här ger vi dig vår lista över julens bästa och festligaste glögg. 

Smaken av svensk jul

Ordet glögg kommer från glödga som i sin tur betyder ”att uppvärma”. Att dricka uppvärmt kryddat vin har vi gjort i Sverige åtminstone sedan år 1609. Glöggen har sedan dess verkligen blivit en del av den svenska folksjälen. Kanske pepparkakornas synkade kryddblandning och decembermånadens kyla också gjorde glöggen perfekt för juletid.

Så klassiskt det bara kan bli

Blossa Vinglögg
Blossa Vinglögg
Blossa vinglögg är glöggen som är de allra flestas stora favorit. Det är klassikernas klassiker och glöggen med det stora G:et. Den kryddiga söta smaken av russin, ingefära, nejlika, kardemumma och kanel slår aldrig fel.
750 ml - 10% - Sockerhalt 17.3 g per 100 ml
90 kr

Ett (miss)lyckat vinförsök

Finns det någon glögg som jag därute? Starkvinsglögg
Finns det någon glögg som jag därute? Starkvinsglögg
Glöggen med namnet ”Finns det någon glögg som jag därute?” är resultatet av ett misslyckande av episka proportioner. 2021 var ett utomordentligt dåligt år för våra franska Syrah-druvor som utsattes för hagel, frost, översvämning och röta. Den sämsta årgången på 50 år enligt vår odlare och det gick helt enkelt inte att göra gott vin av druvorna. Det fick bli glögg istället. Finns i liten upplaga på Systembolagets sortiment Lokalt & Småskaligt.
750 ml - 14.5% - Sockerhalt 13.0 g per 100 ml
258 kr

En Blossa det sjunger om

Blossa 22 New Orleans
2022
Blossa 22 New Orleans
Blossa har sedan ett drygt årtionde tillbaka varje år gladeligen överraskat oss med en ny spännande smak. Årets glögg heter Blossa 22 och tar oss med till New Orleans och jazzens vagga. Vad sägs om tropiska frukter, skogsbär, chili och lime? Självklart i samklang med den klassiska basen av kanel och kardemumma.
750 ml - 15% - Sockerhalt 11.6 g per 100 ml
135 kr

Dalaglögg

Svedens Vinglögg
Svedens Vinglögg
Från den 1 november går det att beställa Svedens vinglögg på Systembolaget. I Borlängeflaskan blandas de klassiska glöggsmakerna med mörka bär och kittlande apelsinskal. Vi tycker det är extra kul att den kommer på 200 ml flaska. Något att ta med på utflykt?
200 ml - 8.5% - Sockerhalt 16.0 g per 100 ml
25 kr

Bubblande Blossa

Blossa Sparkling & Spices
Blossa Sparkling & Spices
Glöggen som är väl värd att spara och ta fram när det är dags att fira in det nya. Välkomna år 2023 med en väl kyld och mousserande Blossa Sparkling & Spices. Skål!
750 ml - 10% - Sockerhalt 5.0 g per 100 ml
100 kr

Skogsglöggen som förstärker

Grythyttan Skogsglögg
Grythyttan Skogsglögg
Vi tycker att Grythyttans skogsglögg är ett riktigt trevligt alternativ till de mer klassiska glöggsorterna. Julmystiken och atmosfären tätnar än mer med denna bärigt söta men samtidigt friska skogsglögg som låter dig njuta av lingon, kryddnejlika, kanel, apelsin, klassisk ingefära och blåbär. Vi föredrar den här varm.
750 ml - 14.5% - Sockerhalt 15.5 g per 100 ml
100 kr

En glögg för hela familjen

God Jul Glögg Röd Ekologisk Alkoholfri
2017
God Jul Glögg Röd Ekologisk Alkoholfri
Det här är en kryddsöt alkoholfri klassiker som passar hela familjen. Njut av smaker som mjuka pepparkakor, farinsocker, körsbär, vanilj, kardemumma och apelsin.
750 ml - 0.4% - Sockerhalt 20.7 g per 100 ml
30 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Vin till julbordet

Vin till julbordet

Nu kommer årets högtid för alla som älskar mat, mycket mat. Men samtidigt den stora utmaningen för oss som också älskar vin. Hur kombinera vin till julmaten är en fråga som får oss att ligga sömnlös..

Läs mer
Tävla & vinn en natt i juliga Rum 24 på Hotell ..

Tävla & vinn en natt i juliga Rum 24 på Hotell ..

Nu har du chansen att tävla om en natt i Blossas Rum 24 på Hotell Haymarket by Scandic i Stockholm. Rummet är julpyntat från golv till tak och du kan njuta av julfilmer och julmusik ihop med glöggen..

Läs mer
Här är årets första glöggnyheter

Här är årets första glöggnyheter

Redo för julen? Det är i alla fall glöggtillverkarna, som nu släppt de första flaskorna på Systembolagets beställningssortiment. Här är Blossas och Saturnus bidrag till årets dryck vid julbordet. De..

Läs mer
Vinguiden besöker Stockholms Bränneri

Vinguiden besöker Stockholms Bränneri

En historia vi länge varit nyfikna på är den om Stockholms Bränneri. Ni har säkert sett de oerhört vackra ginflaskorna som sedan några år tillbaka pryder hyllorna på Systembolaget. Vi tog tag i sake..

Läs mer
Edward är tillbaka med glöggsuccén

Edward är tillbaka med glöggsuccén

Edward Blom är tillbaka med sin glöggsuccé. Hans starkvinsglögg har sålt slut flera gånger – men nu ska den räcka längre än till lucia. Hans ”maffiga och mysiga glögg ”är framtagen med ett kra..

Läs mer
Premiär för glöggöl: ”Kan bli årets julöl”

Premiär för glöggöl: ”Kan bli årets julöl”

Här är julölet som är både glögg och öl på samma gång. Glögg Sour är ett samarbete mellan tre bryggerier – som hoppas på succé. – Glögg Sour blir årets julöl om ni frågar mig, säger Jona..

Läs mer