HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Stor guide: Vi listar årets bästa glögg

Det finns få saker som är så starkt förknippat med julen som glögg. Visst har tomten, lucia, pepparkakor och julgranen sin plats, men vi tror ändå att glöggen vinner. Här ger vi dig vår lista över julens bästa och festligaste glögg. 

Smaken av svensk jul

Ordet glögg kommer från glödga som i sin tur betyder ”att uppvärma”. Att dricka uppvärmt kryddat vin har vi gjort i Sverige åtminstone sedan år 1609. Glöggen har sedan dess verkligen blivit en del av den svenska folksjälen. Kanske pepparkakornas synkade kryddblandning och decembermånadens kyla också gjorde glöggen perfekt för juletid.

Så klassiskt det bara kan bli

Blossa Vinglögg
Blossa Vinglögg
Blossa vinglögg är glöggen som är de allra flestas stora favorit. Det är klassikernas klassiker och glöggen med det stora G:et. Den kryddiga söta smaken av russin, ingefära, nejlika, kardemumma och kanel slår aldrig fel.
750 ml - 10% - Sockerhalt 16.9 g per 100 ml
89 kr

Ett (miss)lyckat vinförsök

Finns det någon glögg som jag därute? Starkvinsglögg
Finns det någon glögg som jag därute? Starkvinsglögg
Glöggen med namnet ”Finns det någon glögg som jag därute?” är resultatet av ett misslyckande av episka proportioner. 2021 var ett utomordentligt dåligt år för våra franska Syrah-druvor som utsattes för hagel, frost, översvämning och röta. Den sämsta årgången på 50 år enligt vår odlare och det gick helt enkelt inte att göra gott vin av druvorna. Det fick bli glögg istället. Finns i liten upplaga på Systembolagets sortiment Lokalt & Småskaligt.
750 ml - 14.5% - Sockerhalt 13.0 g per 100 ml
259 kr

En Blossa det sjunger om

Blossa 22 New Orleans
2022
Blossa 22 New Orleans
Blossa har sedan ett drygt årtionde tillbaka varje år gladeligen överraskat oss med en ny spännande smak. Årets glögg heter Blossa 22 och tar oss med till New Orleans och jazzens vagga. Vad sägs om tropiska frukter, skogsbär, chili och lime? Självklart i samklang med den klassiska basen av kanel och kardemumma.
750 ml - 15% - Sockerhalt 11.6 g per 100 ml
125 kr

Dalaglögg

Svedens Vinglögg
Svedens Vinglögg
Från den 1 november går det att beställa Svedens vinglögg på Systembolaget. I Borlängeflaskan blandas de klassiska glöggsmakerna med mörka bär och kittlande apelsinskal. Vi tycker det är extra kul att den kommer på 200 ml flaska. Något att ta med på utflykt?
200 ml - 8.5% - Sockerhalt 16.0 g per 100 ml
25 kr

Bubblande Blossa

Blossa Sparkling & Spices
Blossa Sparkling & Spices
Glöggen som är väl värd att spara och ta fram när det är dags att fira in det nya. Välkomna år 2023 med en väl kyld och mousserande Blossa Sparkling & Spices. Skål!
750 ml - 10% - Sockerhalt 5.0 g per 100 ml
99 kr

Skogsglöggen som förstärker

Grythyttan Skogsglögg
Grythyttan Skogsglögg
Vi tycker att Grythyttans skogsglögg är ett riktigt trevligt alternativ till de mer klassiska glöggsorterna. Julmystiken och atmosfären tätnar än mer med denna bärigt söta men samtidigt friska skogsglögg som låter dig njuta av lingon, kryddnejlika, kanel, apelsin, klassisk ingefära och blåbär. Vi föredrar den här varm.
750 ml - 14.5% - Sockerhalt 15.5 g per 100 ml
99 kr

En glögg för hela familjen

God Jul Glögg Röd Ekologisk Alkoholfri
2017
God Jul Glögg Röd Ekologisk Alkoholfri
Det här är en kryddsöt alkoholfri klassiker som passar hela familjen. Njut av smaker som mjuka pepparkakor, farinsocker, körsbär, vanilj, kardemumma och apelsin.
750 ml - 0.4% - Sockerhalt 20.7 g per 100 ml
30 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Adventskalendern med rött vin som gör succé

Adventskalendern med rött vin som gör succé

Vi är många vuxna som också vill ha en julkalender. Det finns bara en sak som kan slå en chokladkalender: En adentskalender laddad med 24 flaskor gott rödvin. Ännu har ingen släppt en julkalender me..

Läs mer
Unika glöggen gjord på svensk björk

Unika glöggen gjord på svensk björk

Vill du smaka en riktigt speciell glögg i jul? Då ska du testa den jämtländska björksavsglöggen från Åre. Björksav kan faktiskt vara rena hälsokuren. Åre Glöd är en vit glögg som bäst kan beskrivas..

Läs mer
Plocka fram barnasinnet till sommarens fester

Plocka fram barnasinnet till sommarens fester

Att sitta med ett glas rosé och titta på solnedgången är en mäktig känsla. Men ännu roligare blir det om du samlar ett gäng vänner en härlig sommarkväll för lite fest och lekar. Här har vi tagit fra..

Läs mer
Topplista: Bäst snaps till julbordet

Topplista: Bäst snaps till julbordet

För många är snaps en viktig del av julbordet och menar att det inte går att äta sin sill utan den. Att krydda sin egen snaps är i många hem en tradition med nästan heliga undertoner, medan andra fö..

Läs mer
Glöggens dag – fira vår älskade juldryck

Glöggens dag – fira vår älskade juldryck

Glöggens dag är här! Onsdag 1 december firar vi en älskad svensk tradition sedan 1800-talet. En extra anledning att skåla med nära och kära och starta julstämningen. I år finns många spännande sorte..

Läs mer
Premiär för glöggöl: ”Kan bli årets julöl”

Premiär för glöggöl: ”Kan bli årets julöl”

Här är julölet som är både glögg och öl på samma gång. Glögg Sour är ett samarbete mellan tre bryggerier – som hoppas på succé. – Glögg Sour blir årets julöl om ni frågar mig, säger Jona..

Läs mer