HEM

Aktuellt

Sommarens bästa bubbel – i olika prisklasser

Vi svenskar fullkomligt älskar det här med bubbel. Nu ser vi fram emot en säsong sprängfylld av prosecco, cava och allt annat härligt bubbel som alltid gör sommaren lite soligare! Här kommer en lista över våra favoritbubbel just nu – i olika prisklasser!

Bubbel under 60 kr flaskan

Skumpa Crushed Pineapple
Skumpa Crushed Pineapple
Hur smakar krossad ananas i flytande form? Det här är något för dig som älskar sött och som diggar smaksatt bubbel. Ananas, pärongodis och frisk melon. Vad är det du dricker? Skumpa såklart!
750 ml - 7% -
59 kr

Lui Brut Rosé
Lui Brut Rosé
Från Cuyo, Argentina, kommer detta av smultron välfyllda rosé. Grym till skaldjursbuffén eller som en härligt svalkande kompis en dag på stranden. Förvånansvärt bra bubbel med tanke på den låga prislappen.
750 ml - 12% -
39 kr

Bubbel under 115 kr flaskan

Casteloro Prosecco Extra Dry
Casteloro Prosecco Extra Dry
På glera och från nordöstra Italien, som sig bör. Det här är en riktig prosecco och inget annat. Ungdomlig, elegant och fylld av frukt. Päron, lime och syrliga äpplen. Ett bra val till sommarsalladen eller varför inte till en aftonskål i bästa sällskap?
750 ml - 11% - Sockerhalt 1.1 g per 100 ml
95 kr

Dignitat Cava Brut
Dignitat Cava Brut
En välsmakande cava från legendariska Josep Masachs. I den svenska sommarvärmen är det härligt med tydlig syra som biter sig fast ordentligt. Dignitat är svaret. Servera den riktigt kall och vips – du är i Spanien.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
119 kr

Bubbel under 250 kr flaskan

Scurone Pet Nat Lambrusco Dell' Emilia Rosso
2020
Scurone Pet Nat Lambrusco Dell' Emilia Rosso
Här pratar vi friskt och rubinfärgat bubbel. Och i en så ovanligt inbjudande flaska sen. Märkbara tanniner, doft av röd frukt och med smakinslag av både plommon och apelsin. Spännande, eller hur?
750 ml - 11.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
199 kr

Riesling Sekt Brut
2018
Riesling Sekt Brut
Från sitt högsäte i Rheinhessen har Peter Jakob Kühn trollat fram sommarens kanske bästa mousserande Riesling. Mycket frisk smak av grape, vinteräpplen, kex, mandarin samt de mest originella gråpäron. Vågar du missa den här?
750 ml - 12.5% -
231 kr

Kostar skjortan

Moët & Chandon Brut Impérial
Moët & Chandon Brut Impérial
Det dyker alltid upp ett tillfälle som förtjänar sin champagne. Då ska det vara en magnumbutelj, så det räcker åt alla. Förbered dig på sommarens mest oväntade champagne-ögonblick och se till att förvara dyrgripen på ett säkert ställe. Moët & Chandons Brut Impérial kommer inte att göra dig besviken.
1500 ml - 12% - Sockerhalt 0.8 g per 100 ml
1119 kr

Krug Rosé 25th Edition
Krug Rosé 25th Edition
Lyxig roséchampagne från anrika Krug. Sedan 1843 har sex generationer fortsatt bära grundaren Joseph Krugs dröm och vision vidare: att nå varje champagnes sanna essens och alltid erbjuda världens bästa. Därför är det inte alls överraskande att Krug Rosé smakar fantastiskt bra. En delikat blandning av husets vinbibliotek kompletteras och på samma gång fulländas av traditionellt macererade pinot noir.
750 ml - 12.5% -
3249 kr

Vilket bubbel är din favorit? Vi vill höra vilket bubbel som ger just dina somrar lite extra sol. Tagga oss gärna på Instagram så kanske just din bild dyker upp i vårt flöde!


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Plockmat och bubbel till sommarens fester

Plockmat och bubbel till sommarens fester

Ska du bjuda på lite småplock och bubbel, men har tröttnat på att ställa fram en skål chips? Frukta inte, för här har vi parat tre härliga bubbel med plockmat som både är festlig och enkel att göra...

Läs mer
Lys upp hösten med Disco Bubbles

Lys upp hösten med Disco Bubbles

Vår räddning i höstmörkret är här.  Äntligen har vi nöjet att presentera Disco Bubbles Brut – ett prisvärt, franskt, torrt bubbel med en självlysande disco-etikett! Torrt bubbel med självlysande eti..

Läs mer
Podd: Vi pratar champagne med Martin Gilck

Podd: Vi pratar champagne med Martin Gilck

Ett bord för två – Michael Anderquim gästas av mannen bakom Champagne Sweden.

Läs mer
Blanc de blancs – ett vin som sticker ut

Blanc de blancs – ett vin som sticker ut

Vitt vin på gröna druvor, då är det väl som det ska. Eller? Inte om man är i Champagne eller andra områden där man tillverkar bubbelviner. Då är blanc de blancs, som det heter på franska, betydligt ..

Läs mer
Podd: Resan till Cava

Podd: Resan till Cava

Michael Anderquim och Johan Franco Cereceda packade i februari väskorna och tog flyget till Barcelona för att sedan bege sig till Penèdes för besök hos olika cavaproducenter.

Läs mer
Vinguidens världsrekord firar ett år

Vinguidens världsrekord firar ett år

För ett år sedan slog Vinguiden världsrekord i champagneprovning. Hela 768 personer var på plats på Stockholm Waterfront och lyssnade på en master class och fick sedan prova fem bubbel. Succén var e..

Läs mer