HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Avsnitt 1: Kombinera mat med champagne – så ska du tänka

Går det att dricka champagne till mat? Absolut, men det finns några saker att tänka på. Här tipsar sommelier Maya Samuelsson om hur du kan tänka.
– Den höga syran och smaken vi får från jästfällningen gör att man kan servera champagne till väldigt många sorters mat.

Uppdatera fredagstacosen och bjud på friterad fish taco, eller varför inte egenlagade spröda pommes frites?
– Friterat och champagne funkar extremt bra tillsammans, säger Maya Samuelsson.

Traditionella rätter med fisk och skaldjur är en klassisk kombination med champagne, men även kyckling-och fläskrätter är en toppenkombo, berättar Maya Samuelsson.
– Det enda man ska vara försiktig med är rött kött. Det blir inte dåligt, men det röda köttet kommer att ta över smaken från champagnen, vilket jag inte tycker är så snällt. Och snäll ska man vara mot champagne!

Lär dig mer om mousserande viner!

Finns det röd champagne? Var ifrån kommer egentligen bubblorna och vilken typ av glas ska man välja? I Vinguidens podcast berättar Maya Samuelsson mer om mousserande viner.

Lyssna på avsnittet här!


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Fira den speciella dagen med champagne!

Fira den speciella dagen med champagne!

Nu kommer dagen när vi förväntas öppna en flaska champagne. Fredag 16 oktober är internationella champagnedagen – och den bör förstås firas med klass. Här får du tips på några riktigt bra och ..

Läs mer
Champagnelegenden Lily Bollinger hyllas med tävling

Champagnelegenden Lily Bollinger hyllas med tävling

Vem är Sveriges bästa kvinnliga sommelier? Nu drar tävlingen LiIy Bollinger Award i gång för att ge oss svaret. Namnet hedrar den legendariska champagnemakaren Lily Bollinger. Sommeliertävlingen Li..

Läs mer
Fira Alla hjärtans dag – med bästa bubblet

Fira Alla hjärtans dag – med bästa bubblet

Bubbel, levande ljus, god mat och din kärlek. Det är vad Alla hjärtans dag handlar om. Har du inte hittat en passande flaska att dela med ditt livs kärlek? Lugn, här får du snabbhjälpen av Vinguiden..

Läs mer
Varför är champagne godare än annat bubbel?

Varför är champagne godare än annat bubbel?

Många anser att champagne är lite godare än annat bubbel, men vad är egentligen skillnaden? Vinvärlden jobbar ofta utifrån tre olika komponenter – druvval, tillverkningsmetod och den geografis..

Läs mer
Tre goda drycker till Ostronets dag

Tre goda drycker till Ostronets dag

Från Strömstad i norr till Falkenberg i söder. Handfiskade av erfarna dykare i näringsrika och friska vatten. Västkusten är inte bara vacker utan är också hem för havets guld – svenska ostron. Fira ..

Läs mer
Köp exklusiva vinet – och få middag + hotellna..

Köp exklusiva vinet – och få middag + hotellna..

Château Mouton Rothschild från 1991, Château Lafite från 1995 och Château Haut Brion från 1996. Det är bara några av de viner som The Winery Hotel lägger ut till försäljning. – Vissa årgångar är jus..

Läs mer