HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Avsnitt 1: Kombinera mat med champagne – så ska du tänka

Går det att dricka champagne till mat? Absolut, men det finns några saker att tänka på. Här tipsar sommelier Maya Samuelsson om hur du kan tänka.
– Den höga syran och smaken vi får från jästfällningen gör att man kan servera champagne till väldigt många sorters mat.

Uppdatera fredagstacosen och bjud på friterad fish taco, eller varför inte egenlagade spröda pommes frites?
– Friterat och champagne funkar extremt bra tillsammans, säger Maya Samuelsson.

Traditionella rätter med fisk och skaldjur är en klassisk kombination med champagne, men även kyckling-och fläskrätter är en toppenkombo, berättar Maya Samuelsson.
– Det enda man ska vara försiktig med är rött kött. Det blir inte dåligt, men det röda köttet kommer att ta över smaken från champagnen, vilket jag inte tycker är så snällt. Och snäll ska man vara mot champagne!

Lär dig mer om mousserande viner!

Finns det röd champagne? Var ifrån kommer egentligen bubblorna och vilken typ av glas ska man välja? I Vinguidens podcast berättar Maya Samuelsson mer om mousserande viner.

Lyssna på avsnittet här!


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Tre höjdare att köpa – när lönen kommer

Tre höjdare att köpa – när lönen kommer

Nu räknar vi ner timmarna tills lönen ligger på kontot. Om du vill fira att årets fattigaste månad officiellt är över så varsågod – här är tre supertips på fina och prisvärda viner. Januari är årets..

Läs mer
Sjung om studentens lyckliga dar!

Sjung om studentens lyckliga dar!

Nu dröjer det inte länge innan gatorna och torgen fylls av glädje, skratt och stolthet. Mitt i havet av sommarfina ungdomar med mössan på svaj trängs stolta föräldrar med varma glädjetårar längs kin..

Läs mer
Champagne från budget till lyx

Champagne från budget till lyx

Finns det något som passar till allt i jul och nyår? Champagne så klart! Du kan välja allt från budget och lyx – champagne gifter sig med det mesta. Här är Vinguidens bästa tips för att njuta maxima..

Läs mer
Vinguidens stora dryckesguide till Alla hjärtans dag

Vinguidens stora dryckesguide till Alla hjärtans dag

Ända sedan 1600-talet har förälskade par avnjutit en fin middag, tittat varandra i ögonen och pratat om sin kärlek till varandra. Men varför firar vi egentligen denna romantikens dag? Valentines Day..

Läs mer
Super-champagnen du bör spara

Super-champagnen du bör spara

Visserligen kostar flaskan 1500 kronor. Men den här Bollinger-champagnen ska sparas till ett väldigt speciellt tillfälle i ditt liv. Bollinger La Grande Année (det stora året) 2012 är drycken som bö..

Läs mer
Avsnitt 4: Förvara vinflaskan på rätt sätt hemma

Avsnitt 4: Förvara vinflaskan på rätt sätt hemma

Det finns många faktorer i hemmet som kan påverka vinets kvalité. De största hoten är starkt solljus och värme. Så hur ska du förvara vinflaskorna över längre tid? Vinflaskorna mår som bäst på en p..

Läs mer