HEM

Aktuellt

Avsnitt 1: Kombinera mat med champagne – så ska du tänka

Går det att dricka champagne till mat? Absolut, men det finns några saker att tänka på. Här tipsar sommelier Maya Samuelsson om hur du kan tänka.
– Den höga syran och smaken vi får från jästfällningen gör att man kan servera champagne till väldigt många sorters mat.

Uppdatera fredagstacosen och bjud på friterad fish taco, eller varför inte egenlagade spröda pommes frites?
– Friterat och champagne funkar extremt bra tillsammans, säger Maya Samuelsson.

Traditionella rätter med fisk och skaldjur är en klassisk kombination med champagne, men även kyckling-och fläskrätter är en toppenkombo, berättar Maya Samuelsson.
– Det enda man ska vara försiktig med är rött kött. Det blir inte dåligt, men det röda köttet kommer att ta över smaken från champagnen, vilket jag inte tycker är så snällt. Och snäll ska man vara mot champagne!

Lär dig mer om mousserande viner!

Finns det röd champagne? Var ifrån kommer egentligen bubblorna och vilken typ av glas ska man välja? I Vinguidens podcast berättar Maya Samuelsson mer om mousserande viner.

Lyssna på avsnittet här!


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Viner som hyllar kvinnor

Viner som hyllar kvinnor

Över hela världens uppmärksammas kvinnor på Internationella kvinnodagen den 8 mars. Dagen är till för att hylla alla fantastiska kvinnor, och vad passar då inte bättre än några viner med riktiga pow..

Läs mer
Vi satte världsrekord!

Vi satte världsrekord!

Vinguiden kan numera titulera sig världsrekordhållare i champagneprovning. Detta efter att vi har hållit världens största champagneprovning där 768 personer kom för att lyssna på vår Master Class oc..

Läs mer
Svenska champagnen vände till succé

Svenska champagnen vände till succé

Den svenska champagnen Guldkula hade ett tufft år i fjol. Men nu har försäljningen tagit fart rejält. – Vi räknar med att sälja mellan 70 000 och 80 000 flaskor i år, lite beroende av hur det går vi..

Läs mer
Veuve Clicquot vintage-utgåva

Veuve Clicquot vintage-utgåva

”Ett universum av aromer och smaker”. – nu kommer vintagechampagne från Veuve Clicquot Skapad av druvor från de 17 finaste vinodlingarna. Här är vintagechampagnen som är en fullträ..

Läs mer
Bästa glaset till champagne

Bästa glaset till champagne

Flöjt, kupa eller ISO? Jag talar om glas, provningsglas men också glas att dricka ur. När det kommer just till champagne, hettar det plötsligen till. För här har alla bestämda åsikter. Eller? Under ..

Läs mer
10 sommarbubbel! – snabbguide till säsongens mousser..

10 sommarbubbel! – snabbguide till säsongens mousser..

Mousserande viner har tillverkats i ett par hundra år. Idag finns ett gäng olika stilar som grundar sig i de olika tillverkningsmetoderna. Här får du en snabbguide både till några av dem och till 10..

Läs mer