HEM

Aktuellt

Fira Alla hjärtans dag – med bästa bubblet

Bubbel, levande ljus, god mat och din kärlek. Det är vad Alla hjärtans dag handlar om. Har du inte hittat en passande flaska att dela med ditt livs kärlek? Lugn, här får du snabbhjälpen av Vinguidens Magnus Bergqvist, som har tagit fram tre speciella bubbel.

Fredag 14 februari är dagen då du bör visa din kärlek lite extra. Då är det Alla hjärtans dag, en tradition som startade försiktigt i Sverige på 60-talet. På den tiden var det ofta choklad och blommor som gällde, men nuförtiden har vi förfinat presenterna. Visst, försäljningen av chokladpraliner ökar med 90 procent den veckan som alla hjärtans dag infaller, men allt fler svenskar har börjat söka i Systembolagets hyllor efter champagne eller prosecco för att visa sin romantiska sida.

Magnus Bergqvist – grundare av Vinguiden – är en obotlig romantiker och har tre tips på hur du visar din kärlek:

Gardo & Morris Brut Sauvignon Blanc
2022
Gardo & Morris Brut Sauvignon Blanc
Ett svenskt mousserande vin – från Nya Zeeland? Gardo & Morris är alltså Ben Morris från Nya Zeeland och svenskan Frida Gårdö som tillsammans inte bara är gifta utan även driver vinproduktion tillsammans och har skapat ett fantastiskt nya zeeländskt mousserande vin på enbart druvan Sauvignon Blanc.

Läs mer om Sauvignon Blanc här!

750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
126 kr

El Miracle Cava Brut
El Miracle Cava Brut
Varje landskap i Spanien har sin egen cava. Mest kända må cavor från Penedes – strax söder om Barcelona – vara. De står för 95 procent av vad vi i Sverige importerar. Men i Valencia i östra Spanien finns vinproducent Bodegas Vicente Gandia som grundades redan 1885, och har några av sina viner på svenska Systembolaget – inte minst då en cava från just Valencia – El Miracel Cava Brut – som gjord för en klassisk skaldjurspaella.

Läs mer om cava här!

750 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
99 kr

Taittinger Brut Réserve
Taittinger Brut Réserve
De flesta champagner äger inte några vingårdar själva. De är kort och gott så kallade négocions – vinhandlare. Alltså man köper in druvor och skapar en så kallad husstil. Taittinger däremot är fortfarande familjeägt med hela hela 288 hektar vingårdar i Champagne, vilket är ovanligt mycket för regionen, och detta bidrar till en hög och jämn kvalitet.

Läs mer om champagne här!

750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.8 g per 100 ml
499 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Varför är champagne godare än annat bubbel?

Varför är champagne godare än annat bubbel?

Många anser att champagne är lite godare än annat bubbel, men vad är egentligen skillnaden? Vinvärlden jobbar ofta utifrån tre olika komponenter – druvval, tillverkningsmetod och den geografis..

Läs mer
Nu har du råd med champagne varje dag – nästan

Nu har du råd med champagne varje dag – nästan

Nu har du råd att dricka champagne lite oftare – lagom till jul- och nyårsfirandet släpps en riktigt överkomlig flaska av den ädla drycken. Nyheten Pol Aimé Brut Reserve är Sveriges bäst prisade cha..

Läs mer
6 italienska bubbel  – om du tröttnat på Prose..

6 italienska bubbel – om du tröttnat på Prose..

Vill du vidga dina vyer och testa fler italienska bubbel än Prosecco? Grattis, det finns flera fantastiska mousserande viner från Italien. Här är några tips du inte får missa. Franciacorta Under me..

Läs mer
Cava hittar eget kvalitetsuttryck

Cava hittar eget kvalitetsuttryck

Konkurrensen är stenhård, mousserande viner kommer nu från hela världen. Och gott är det. Så vad göra för att positionera sig? Jo, i cavaland satsar man på kvalitet. Hög kvalitet. Något var tvunget ..

Läs mer
Pernilla Wahlgrens bubbel: ”Inspirerat av mitt..

Pernilla Wahlgrens bubbel: ”Inspirerat av mitt..

Hon älskar bubbel – och sitt rosa hus i Spanien. Så vad är mer passande för folkkära artisten Pernilla Wahlgren än en rosa cava? – I mitt hus i Spanien är ett glas cava en klassiker. Det är fa..

Läs mer
7 saker många inte visste om cava

7 saker många inte visste om cava

 Cava har blivit mångas favoritbubbel på senare tid. Här är 7 saker du kanske inte visste om det populära mousserande vinet! En flaska cava är rik på både bubblor och kultur. Drycken är så allround ..

Läs mer