HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Fira Alla hjärtans dag – med bästa bubblet

Bubbel, levande ljus, god mat och din kärlek. Det är vad Alla hjärtans dag handlar om. Har du inte hittat en passande flaska att dela med ditt livs kärlek? Lugn, här får du snabbhjälpen av Vinguidens Magnus Bergqvist, som har tagit fram tre speciella bubbel.

Fredag 14 februari är dagen då du bör visa din kärlek lite extra. Då är det Alla hjärtans dag, en tradition som startade försiktigt i Sverige på 60-talet. På den tiden var det ofta choklad och blommor som gällde, men nuförtiden har vi förfinat presenterna. Visst, försäljningen av chokladpraliner ökar med 90 procent den veckan som alla hjärtans dag infaller, men allt fler svenskar har börjat söka i Systembolagets hyllor efter champagne eller prosecco för att visa sin romantiska sida.

Magnus Bergqvist – grundare av Vinguiden – är en obotlig romantiker och har tre tips på hur du visar din kärlek:

Gardo & Morris Brut Sauvignon Blanc

Gardo & Morris Brut Sauvignon Blanc 2020

Ett svenskt mousserande vin – från Nya Zeeland? Gardo & Morris är alltså Ben Morris från Nya Zeeland och svenskan Frida Gårdö som tillsammans inte bara är gifta utan även driver vinproduktion tillsammans och har skapat ett fantastiskt nya zeeländskt mousserande vin på enbart druvan Sauvignon Blanc.

Läs mer om Sauvignon Blanc här!

Art.nr: 7708 - Pris: 119 kr

El Miracle Cava Brut

El Miracle Cava Brut

Varje landskap i Spanien har sin egen cava. Mest kända må cavor från Penedes – strax söder om Barcelona – vara. De står för 95 procent av vad vi i Sverige importerar. Men i Valencia i östra Spanien finns vinproducent Bodegas Vicente Gandia som grundades redan 1885, och har några av sina viner på svenska Systembolaget – inte minst då en cava från just Valencia – El Miracel Cava Brut – som gjord för en klassisk skaldjurspaella.

Läs mer om cava här!

Art.nr: 7700 - Pris: 99 kr

Taittinger Brut Réserve

Taittinger Brut Réserve

De flesta champagner äger inte några vingårdar själva. De är kort och gott så kallade négocions – vinhandlare. Alltså man köper in druvor och skapar en så kallad husstil. Taittinger däremot är fortfarande familjeägt med hela hela 288 hektar vingårdar i Champagne, vilket är ovanligt mycket för regionen, och detta bidrar till en hög och jämn kvalitet.

Läs mer om champagne här!

Art.nr: 7422 - Pris: 469 kr


Du kanske även vill läsa dessa