HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Fira Alla hjärtans dag – med bästa bubblet

Bubbel, levande ljus, god mat och din kärlek. Det är vad Alla hjärtans dag handlar om. Har du inte hittat en passande flaska att dela med ditt livs kärlek? Lugn, här får du snabbhjälpen av Vinguidens Magnus Bergqvist, som har tagit fram tre speciella bubbel.

Fredag 14 februari är dagen då du bör visa din kärlek lite extra. Då är det Alla hjärtans dag, en tradition som startade försiktigt i Sverige på 60-talet. På den tiden var det ofta choklad och blommor som gällde, men nuförtiden har vi förfinat presenterna. Visst, försäljningen av chokladpraliner ökar med 90 procent den veckan som alla hjärtans dag infaller, men allt fler svenskar har börjat söka i Systembolagets hyllor efter champagne eller prosecco för att visa sin romantiska sida.

Magnus Bergqvist – grundare av Vinguiden – är en obotlig romantiker och har tre tips på hur du visar din kärlek:

Gardo & Morris Brut Sauvignon Blanc
2020
Gardo & Morris Brut Sauvignon Blanc
Ett svenskt mousserande vin – från Nya Zeeland? Gardo & Morris är alltså Ben Morris från Nya Zeeland och svenskan Frida Gårdö som tillsammans inte bara är gifta utan även driver vinproduktion tillsammans och har skapat ett fantastiskt nya zeeländskt mousserande vin på enbart druvan Sauvignon Blanc.

Läs mer om Sauvignon Blanc här!

750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
119 kr

El Miracle Cava Brut
El Miracle Cava Brut
Varje landskap i Spanien har sin egen cava. Mest kända må cavor från Penedes – strax söder om Barcelona – vara. De står för 95 procent av vad vi i Sverige importerar. Men i Valencia i östra Spanien finns vinproducent Bodegas Vicente Gandia som grundades redan 1885, och har några av sina viner på svenska Systembolaget – inte minst då en cava från just Valencia – El Miracel Cava Brut – som gjord för en klassisk skaldjurspaella.

Läs mer om cava här!

750 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
99 kr

Taittinger Brut Réserve
Taittinger Brut Réserve
De flesta champagner äger inte några vingårdar själva. De är kort och gott så kallade négocions – vinhandlare. Alltså man köper in druvor och skapar en så kallad husstil. Taittinger däremot är fortfarande familjeägt med hela hela 288 hektar vingårdar i Champagne, vilket är ovanligt mycket för regionen, och detta bidrar till en hög och jämn kvalitet.

Läs mer om champagne här!

750 ml - 12% - Sockerhalt 0.8 g per 100 ml
469 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Tio saker du behöver veta om cava

Tio saker du behöver veta om cava

Cava är inte champagne. Cava är cava, och så ska det vara. Den enda likheten är bubblorna, sedan tar det slut. Men vad är då cava – egentligen? Vinguiden cavaguidar och ger tio bra ledtrådar. Cava ..

Läs mer
Expertens knep: Häll upp Prosecco på rätt sätt

Expertens knep: Häll upp Prosecco på rätt sätt

Att skåla i ett glas Prosecco med vänner och familj är något av det bästa som finns. Men många häller upp den härliga drycken på helt fel sätt. Här är tipsen på hur du får bästa bubblorna och smake..

Läs mer
Cava, Champagne eller Prosecco?

Cava, Champagne eller Prosecco?

Alla gillar vi bubbel men inte alla vet skillnaden mellan säg cava, champagne eller den så oerhört populära proseccon. Om vi börjar med länderna så blir det lite som att dela upp bubblet mellan de t..

Läs mer
Succé-cavan tillbaka – med ny vinterdesign

Succé-cavan tillbaka – med ny vinterdesign

Regnbågsflaskan blev en succé när den kom i somras. Nu kommer True Colors Cava i en vinter-edition. Och även den här gången är Camilla Thulin designer: – Det är alltid trevligt att förena nytta med ..

Läs mer
Champagne från budget till lyx

Champagne från budget till lyx

Finns det något som passar till allt i jul och nyår? Champagne så klart! Du kan välja allt från budget och lyx – champagne gifter sig med det mesta. Här är Vinguidens bästa tips för att njuta maxima..

Läs mer
7 saker många inte visste om cava

7 saker många inte visste om cava

 Cava har blivit mångas favoritbubbel på senare tid. Här är 7 saker du kanske inte visste om det populära mousserande vinet! En flaska cava är rik på både bubblor och kultur. Drycken är så allround ..

Läs mer