HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Fira Alla hjärtans dag – med bästa bubblet

Bubbel, levande ljus, god mat och din kärlek. Det är vad Alla hjärtans dag handlar om. Har du inte hittat en passande flaska att dela med ditt livs kärlek? Lugn, här får du snabbhjälpen av Vinguidens Magnus Bergqvist, som har tagit fram tre speciella bubbel.

Fredag 14 februari är dagen då du bör visa din kärlek lite extra. Då är det Alla hjärtans dag, en tradition som startade försiktigt i Sverige på 60-talet. På den tiden var det ofta choklad och blommor som gällde, men nuförtiden har vi förfinat presenterna. Visst, försäljningen av chokladpraliner ökar med 90 procent den veckan som alla hjärtans dag infaller, men allt fler svenskar har börjat söka i Systembolagets hyllor efter champagne eller prosecco för att visa sin romantiska sida.

Magnus Bergqvist – grundare av Vinguiden – är en obotlig romantiker och har tre tips på hur du visar din kärlek:

Gardo & Morris Brut Sauvignon Blanc
2022
Gardo & Morris Brut Sauvignon Blanc
Ett svenskt mousserande vin – från Nya Zeeland? Gardo & Morris är alltså Ben Morris från Nya Zeeland och svenskan Frida Gårdö som tillsammans inte bara är gifta utan även driver vinproduktion tillsammans och har skapat ett fantastiskt nya zeeländskt mousserande vin på enbart druvan Sauvignon Blanc.

Läs mer om Sauvignon Blanc här!

750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
119 kr

El Miracle Cava Brut
El Miracle Cava Brut
Varje landskap i Spanien har sin egen cava. Mest kända må cavor från Penedes – strax söder om Barcelona – vara. De står för 95 procent av vad vi i Sverige importerar. Men i Valencia i östra Spanien finns vinproducent Bodegas Vicente Gandia som grundades redan 1885, och har några av sina viner på svenska Systembolaget – inte minst då en cava från just Valencia – El Miracel Cava Brut – som gjord för en klassisk skaldjurspaella.

Läs mer om cava här!

750 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
99 kr

Taittinger Brut Réserve
Taittinger Brut Réserve
De flesta champagner äger inte några vingårdar själva. De är kort och gott så kallade négocions – vinhandlare. Alltså man köper in druvor och skapar en så kallad husstil. Taittinger däremot är fortfarande familjeägt med hela hela 288 hektar vingårdar i Champagne, vilket är ovanligt mycket för regionen, och detta bidrar till en hög och jämn kvalitet.

Läs mer om champagne här!

750 ml - 12% - Sockerhalt 0.8 g per 100 ml
499 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Sjung om studentens lyckliga dar!

Sjung om studentens lyckliga dar!

Nu dröjer det inte länge innan gatorna och torgen fylls av glädje, skratt och stolthet. Mitt i havet av sommarfina ungdomar med mössan på svaj trängs stolta föräldrar med varma glädjetårar längs kin..

Läs mer
Nu släpps Sveriges billigaste champagne

Nu släpps Sveriges billigaste champagne

Visst blir allt lite festligare med en flaska champagne? Men det behöver faktiskt inte kosta skjortan. Nu släpps den smakrika Champagne Debuchy, en Blanc de Noirs. Utan att tumma på vare sig kvalite..

Läs mer
Njut av skaldjur – med rätt vin

Njut av skaldjur – med rätt vin

Krabba, musslor, räkor, hummer eller havskräftor…vattnas det i munnen nu? Havets läckerheter är ju både gott, festligt och lyxigt. Och för att göra upplevelsen extra bra rekommenderar vi några..

Läs mer
Vinterns hetaste champagner

Vinterns hetaste champagner

Aldrig har väl behovet av att sätta guldkant på tillvaron och få lite extra lyx varit större än nu. Och vad passar bättre än ett glas utsökt champagne under jul- och nyårshelgerna? Vinguiden har spa..

Läs mer
Efter succén – Måns Zelmerlöw lanserar Magnum

Efter succén – Måns Zelmerlöw lanserar Magnum

Efter succén med Hola MZ lanseras nu Måns Zelmerlöw cava i en ståtlig Magnumflaska. Perfekt till vinterns festligheter!  Måns Zelmerlöw är inte bara artist, programledare och vinnare av Eurovision S..

Läs mer
Vinguidens världsrekord firar ett år

Vinguidens världsrekord firar ett år

För ett år sedan slog Vinguiden världsrekord i champagneprovning. Hela 768 personer var på plats på Stockholm Waterfront och lyssnade på en master class och fick sedan prova fem bubbel. Succén var e..

Läs mer