HEM

Aktuellt

Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sverige

Brad Pitt och Angeline Jolie ger sig in i champagnebranschen. Deras exklusiva roséchampagne Fleur de Miraval finns nu på Systembolaget. Bara 20.000 flaskor har framställts – men smakar det så kostar det, 3.290 kr närmare bestämt.

Brad Pitt och Angelina Jolie är skilda sedan flera år tillbaka, men som vinmakare fortsätter de att hålla ihop. Nu har de skapat en ny exklusiv roséchampagne under varumärket Fleur de Miraval. Teamet bakom Château Miraval i Provence beskriver det som ”inte något nytt kändisvin, utan ett autentiskt projekt”.

Brad Pitt har lett samarbetet med familjen Péters i Champagne för att ta fram den nya exklusiva drycken.

– Fleur de Miraval är kulmen på fem års arbete, forskning och provsmakning, utfört i yttersta hemlighet, säger Rodolphe Péters.

Den ädla drycken är gjord på 75% Chardonnay och 25% Pinot Noir. Det finns två sätt att framställa roséchampagne. Endera genom att tillsätta en liten andel rött vin eller genom att låta saft komma i kontakt med druvorna en kort tid under jäsning. Brad Pitt valde den senare metoden som är mycket ovanlig.

Rosén får mogna i tre år i de mörka källarna i Le Mesnil-sur-Oger i Champagne. Champagne är särskilt känslig för ultravioletta strålar och solljus. Därför är Fleur de Miraval lackerad för att förhindra att vinet utsätts för ljus. Endast 20.000 flaskor har producerats av den första upplagan.

I Sverige lanserades Fleur de Miraval strax före jul, men några av de exklusiva buteljerna tycks ha överlevt nyårsfirandet, så ännu finns chansen. Champagnen levereras stilenligt i en rosa box.

Fleur de Miraval Rosé Fleur de Miraval
Fleur de Miraval Rosé Fleur de Miraval
Ljust rosa färg. Elegant och nyanserad doft med inslag av röda bär, blodapelsin, mineral och rostat bröd. Elegant, torr och mycket frisk smak med inslag av blodgrape, röda bär, nougat, kex och mineral. Lång, nyanserad eftersmak.
750 ml - 12.5% -
3290 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

3 vintips i trälåda

3 vintips i trälåda

Det infinner sig en extra lite lyxig känsla när vi tar fram ett vin som ligger i en trälåda – både om det är sex flaskor i lådan, eller endast en. Som present är det en given succé. Men även a..

Läs mer
Måns Zelmerlöw släpper nytt rosévin – exklusiv inter..

Måns Zelmerlöw släpper nytt rosévin – exklusiv inter..

Måns Zelmerlöw har haft stora framgångar med sina viner, och nu är det dags igen! Det nya vinet i hans populära MZ-kollektion är ett ljust och torrt rosévin – Hola MZ Rosé. Precis som tidigare komme..

Läs mer
#Mändrickerrosé

#Mändrickerrosé

Våren 2019 är inget undantag: när termometern stiger förvandlas vi vanliga medelålders män till altankillar: med urtvättade shorts och t-shirt med tryck. Praktiskt – ja. Stiligt – knappa..

Läs mer
Här gör Leif GW första reklamfilmen – för sitt..

Här gör Leif GW första reklamfilmen – för sitt..

Kan man göra ett kriminaldrama av ett rödvin? Ja, det tyckte regissören Felix Herngren och lät Leif GW Persson vara sig själv i filmen. – Jag har aldrig filmat med en professor i huvudrollen förut, ..

Läs mer
Nya rosén – en hyllning till havet och kärleke..

Nya rosén – en hyllning till havet och kärleke..

Här är ett nytt italienskt rosévin som hyllar havet och kärleken. Aqua di Venus ska få oss att njuta extra mycket av sommaren, är det tänkt. – Eftersmaken stannar kvar länge i munnen för att påminna..

Läs mer
Rätt vin till dejten – vi guidar dig

Rätt vin till dejten – vi guidar dig

Har du en romantisk middag med musik och tända ljus inplanerad och behöver dejtvin? Det löser vi! Här har vi listat våra favoritviner till dejten.  Att dejta ska vara spännande och kul, oavsett om d..

Läs mer