HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sverige

Brad Pitt och Angeline Jolie ger sig in i champagnebranschen. Deras exklusiva roséchampagne Fleur de Miraval finns nu på Systembolaget. Bara 20.000 flaskor har framställts – men smakar det så kostar det, 3.290 kr närmare bestämt.

Brad Pitt och Angelina Jolie är skilda sedan flera år tillbaka, men som vinmakare fortsätter de att hålla ihop. Nu har de skapat en ny exklusiv roséchampagne under varumärket Fleur de Miraval. Teamet bakom Château Miraval i Provence beskriver det som ”inte något nytt kändisvin, utan ett autentiskt projekt”.

Brad Pitt har lett samarbetet med familjen Péters i Champagne för att ta fram den nya exklusiva drycken.

– Fleur de Miraval är kulmen på fem års arbete, forskning och provsmakning, utfört i yttersta hemlighet, säger Rodolphe Péters.

Den ädla drycken är gjord på 75% Chardonnay och 25% Pinot Noir. Det finns två sätt att framställa roséchampagne. Endera genom att tillsätta en liten andel rött vin eller genom att låta saft komma i kontakt med druvorna en kort tid under jäsning. Brad Pitt valde den senare metoden som är mycket ovanlig.

Rosén får mogna i tre år i de mörka källarna i Le Mesnil-sur-Oger i Champagne. Champagne är särskilt känslig för ultravioletta strålar och solljus. Därför är Fleur de Miraval lackerad för att förhindra att vinet utsätts för ljus. Endast 20.000 flaskor har producerats av den första upplagan.

I Sverige lanserades Fleur de Miraval strax före jul, men några av de exklusiva buteljerna tycks ha överlevt nyårsfirandet, så ännu finns chansen. Champagnen levereras stilenligt i en rosa box.

Fleur de Miraval Rosé Fleur de Miraval
Fleur de Miraval Rosé Fleur de Miraval
Ljust rosa färg. Elegant och nyanserad doft med inslag av röda bär, blodapelsin, mineral och rostat bröd. Elegant, torr och mycket frisk smak med inslag av blodgrape, röda bär, nougat, kex och mineral. Lång, nyanserad eftersmak.
750 ml - 12.5% -
3290 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

En roséupplevelse – av svenska lingonvinet

En roséupplevelse – av svenska lingonvinet

Så här är du inte van att se lingon: i en vinflaska. Sveriges nordligaste vineri har skapat en spännande sommardryck. – Bergskär Torrt vin av lingon har en själ och karaktär som är något utöver det ..

Läs mer
Rosé i världsklass

Rosé i världsklass

Sommaren har varit präglad av lättsinniga, ljust rosa viner. Men nu är det dags att plocka fram den tunga arsenalen, de komplexa rosa vinerna med enastående finess. Sensommaren och hösten kommer med..

Läs mer
Måns: ”Mitt nya vin blev ännu bättre än väntat”..

Måns: ”Mitt nya vin blev ännu bättre än väntat”..

Hans cava har blivit en riktig hit – nu släpper Måns Zelmerlöw sitt eget rödvin. MZ Raval är en förförisk spanjor med intensiva toner av frukt och kryddighet. – Jag är väldigt stolt över den här lan..

Läs mer
Fotbollsprofilens nya satsning – alkoholfria v..

Fotbollsprofilens nya satsning – alkoholfria v..

Han var länge en firad målvakt i landslaget, men sen kom åren när knark och alkohol tog över vardagen. I dag har Magnus Hedman varit drogfri i över tre år och blivit vd på ett vinföretag som säljer ..

Läs mer
Fem riktigt bra roséviner att starta våren med

Fem riktigt bra roséviner att starta våren med

Våren ja, den mycket efterlängtade. Kanske är den på väg, vi hoppas det. Men till dess den slår ut i full blom, kan vi påskynda ankomsten med ett glas eller två att vårens bästa rosé, just nu. Vingu..

Läs mer
GW:s nya satsning: ett eget bubbel

GW:s nya satsning: ett eget bubbel

Först kom GW:s Röda, därefter ett vin och ett rosé. Nu drygar Leif GW Persson ut sin vinportfölj med ett bubbel. – GW:s Bubbel är ett vin avsett för det festliga tillfället, säger den folkkäre profi..

Läs mer