HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sverige

Brad Pitt och Angeline Jolie ger sig in i champagnebranschen. Deras exklusiva roséchampagne Fleur de Miraval finns nu på Systembolaget. Bara 20.000 flaskor har framställts – men smakar det så kostar det, 3.290 kr närmare bestämt.

Brad Pitt och Angelina Jolie är skilda sedan flera år tillbaka, men som vinmakare fortsätter de att hålla ihop. Nu har de skapat en ny exklusiv roséchampagne under varumärket Fleur de Miraval. Teamet bakom Château Miraval i Provence beskriver det som ”inte något nytt kändisvin, utan ett autentiskt projekt”.

Brad Pitt har lett samarbetet med familjen Péters i Champagne för att ta fram den nya exklusiva drycken.

– Fleur de Miraval är kulmen på fem års arbete, forskning och provsmakning, utfört i yttersta hemlighet, säger Rodolphe Péters.

Den ädla drycken är gjord på 75% Chardonnay och 25% Pinot Noir. Det finns två sätt att framställa roséchampagne. Endera genom att tillsätta en liten andel rött vin eller genom att låta saft komma i kontakt med druvorna en kort tid under jäsning. Brad Pitt valde den senare metoden som är mycket ovanlig.

Rosén får mogna i tre år i de mörka källarna i Le Mesnil-sur-Oger i Champagne. Champagne är särskilt känslig för ultravioletta strålar och solljus. Därför är Fleur de Miraval lackerad för att förhindra att vinet utsätts för ljus. Endast 20.000 flaskor har producerats av den första upplagan.

I Sverige lanserades Fleur de Miraval strax före jul, men några av de exklusiva buteljerna tycks ha överlevt nyårsfirandet, så ännu finns chansen. Champagnen levereras stilenligt i en rosa box.

Ljust rosa färg. Elegant och nyanserad doft med inslag av röda bär, blodapelsin, mineral och rostat bröd. Elegant, torr och mycket frisk smak med inslag av blodgrape, röda bär, nougat, kex och mineral. Lång, nyanserad eftersmak.
750 ml - 12.5% -
3290 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa