HEM

Aktuellt

Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sverige

Brad Pitt och Angeline Jolie ger sig in i champagnebranschen. Deras exklusiva roséchampagne Fleur de Miraval finns nu på Systembolaget. Bara 20.000 flaskor har framställts – men smakar det så kostar det, 3.290 kr närmare bestämt.

Brad Pitt och Angelina Jolie är skilda sedan flera år tillbaka, men som vinmakare fortsätter de att hålla ihop. Nu har de skapat en ny exklusiv roséchampagne under varumärket Fleur de Miraval. Teamet bakom Château Miraval i Provence beskriver det som ”inte något nytt kändisvin, utan ett autentiskt projekt”.

Brad Pitt har lett samarbetet med familjen Péters i Champagne för att ta fram den nya exklusiva drycken.

– Fleur de Miraval är kulmen på fem års arbete, forskning och provsmakning, utfört i yttersta hemlighet, säger Rodolphe Péters.

Den ädla drycken är gjord på 75% Chardonnay och 25% Pinot Noir. Det finns två sätt att framställa roséchampagne. Endera genom att tillsätta en liten andel rött vin eller genom att låta saft komma i kontakt med druvorna en kort tid under jäsning. Brad Pitt valde den senare metoden som är mycket ovanlig.

Rosén får mogna i tre år i de mörka källarna i Le Mesnil-sur-Oger i Champagne. Champagne är särskilt känslig för ultravioletta strålar och solljus. Därför är Fleur de Miraval lackerad för att förhindra att vinet utsätts för ljus. Endast 20.000 flaskor har producerats av den första upplagan.

I Sverige lanserades Fleur de Miraval strax före jul, men några av de exklusiva buteljerna tycks ha överlevt nyårsfirandet, så ännu finns chansen. Champagnen levereras stilenligt i en rosa box.

Fleur de Miraval Rosé Fleur de Miraval
Fleur de Miraval Rosé Fleur de Miraval
Ljust rosa färg. Elegant och nyanserad doft med inslag av röda bär, blodapelsin, mineral och rostat bröd. Elegant, torr och mycket frisk smak med inslag av blodgrape, röda bär, nougat, kex och mineral. Lång, nyanserad eftersmak.
750 ml - 12.5% -
3290 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

”Brangelina” ska göra unik rosé-champagn..

”Brangelina” ska göra unik rosé-champagn..

De slåss om sina barn och om pengar. Men när det gamla Hollywoodparet Brad Pitt och Angelina Jolie ska ge ut en ny champagne kan de faktiskt samsas. – Vi har kombinerat kunskapen från Provence med c..

Läs mer
Fotbollsprofilens nya satsning – alkoholfria v..

Fotbollsprofilens nya satsning – alkoholfria v..

Han var länge en firad målvakt i landslaget, men sen kom åren när knark och alkohol tog över vardagen. I dag har Magnus Hedman varit drogfri i över tre år och blivit vd på ett vinföretag som säljer ..

Läs mer
#Mändrickerrosé

#Mändrickerrosé

Våren 2019 är inget undantag: när termometern stiger förvandlas vi vanliga medelålders män till altankillar: med urtvättade shorts och t-shirt med tryck. Praktiskt – ja. Stiligt – knappa..

Läs mer
Nyheten: Första alkoholfria rosén på burk

Nyheten: Första alkoholfria rosén på burk

Trenden är tydlig. Allt fler svenskar vill njuta av alkoholfritt vin – och drycken får gärna vara i miljövänlig förpackning. – Därför är det är fantastiskt att vi får vara först i Sverige med ..

Läs mer
Pernilla Wahlgrens bubbel: ”Inspirerat av mitt..

Pernilla Wahlgrens bubbel: ”Inspirerat av mitt..

Hon älskar bubbel – och sitt rosa hus i Spanien. Så vad är mer passande för folkkära artisten Pernilla Wahlgren än en rosa cava? – I mitt hus i Spanien är ett glas cava en klassiker. Det är fa..

Läs mer
Fira in årets mellofinal med bubbliga kändisviner

Fira in årets mellofinal med bubbliga kändisviner

Lördag den 11 mars är som julafton, åtminstone för vissa. Hur som helst blir Melodifestivalens grande finale roligare när glasen är fyllda med spännande kändisviner. Vi tycker att bubbel passar bäst..

Läs mer