HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

3 vintips i trälåda

Det infinner sig en extra lite lyxig känsla när vi tar fram ett vin som ligger i en trälåda – både om det är sex flaskor i lådan, eller endast en. Som present är det en given succé. Men även att själv ha i sin vinsamling. Lådan kan ju sedan när den tömts på sitt innehåll, bli en praktisk förvaring för olika kökssaker som knivar, kryddor eller nån slev som annars tar för mycket plats.

Själv har jag numera trälådor med vintryck på till allt i från att ha schampoflaskorna i – till att ha borstarna att putsa skor med, i hallen.

Här är tre bra tips på viner som levereras i en lyxig trälåda:

Casa Roja är tillverkat av 100% handskördar Tempranillo från äldre vinrankor – 35-45 år gamla. Detta ger vinet en bra koncentration och kraft. Efter skörd så lagras vinet på amerikanska ekfat innan det buteljreas.
Vinet är fruktigt med smak av mörka bär, och en härlig avslutning med rostade fat. Fruktig och koncentrerad smak. Bra längd. Vinet kan drickas nu men kommer även fortsätta att utvecklas under 2-3 år. Gillar du viner från den välkända regionen så kommer du inte bli besviken!

Servera Casa Roja till rätter på biff, lamm eller vilt.

Levereras i en exklusiv trälåda vid beställning om sex flaskor. Vinet går även att beställa styckvis.

750 ml - 13.5% -
79 kr

Grande Cuvée La Maison Rosé passar utmärkt för dig som bara vill avnjuta ett gott glas vin för sig självt eller till rätter av fisk, skaldjur, krämiga ostar, sallader och kyckling. Färgen är laxrosa, och vinet ger smaker av smultron, örter, citrus och jordgubbar i kombination med fräschör.

Grande Cuvée La Maison Rosé har bra syra vilket gör vinet användbart till många olika maträtter.
1000 ml - 12.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
89 kr

Villa Puccini Governo är en stiltypisk Toskansk Governo och passar därför som hand i handske till det mesta av det italienska kökets smaker. Vinet är utmärkt till solmogna tomater, tomatsåser, pizza och pasta, men också till charkuterier, hårdostar och kraftfulla kötträtter med smakrika örtsåser.

Kan drickas nu och klarar ytterligare några års lagring.

Levereras i en exklusiv trälåda vid beställning om sex flaskor. Vinet går även att beställa styckvis.
750 ml - 14% - Sockerhalt 1.0 g per 100 ml
89 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa