HEM

Aktuellt

3 vintips i trälåda

Det infinner sig en extra lite lyxig känsla när vi tar fram ett vin som ligger i en trälåda – både om det är sex flaskor i lådan, eller endast en. Som present är det en given succé. Men även att själv ha i sin vinsamling. Lådan kan ju sedan när den tömts på sitt innehåll, bli en praktisk förvaring för olika kökssaker som knivar, kryddor eller nån slev som annars tar för mycket plats.

Själv har jag numera trälådor med vintryck på till allt i från att ha schampoflaskorna i – till att ha borstarna att putsa skor med, i hallen.

Här är tre bra tips på viner som levereras i en lyxig trälåda:

Casa Roja Tempranillo
2018
Casa Roja Tempranillo
Casa Roja är tillverkat av 100% handskördar Tempranillo från äldre vinrankor – 35-45 år gamla. Detta ger vinet en bra koncentration och kraft. Efter skörd så lagras vinet på amerikanska ekfat innan det buteljreas.
Vinet är fruktigt med smak av mörka bär, och en härlig avslutning med rostade fat. Fruktig och koncentrerad smak. Bra längd. Vinet kan drickas nu men kommer även fortsätta att utvecklas under 2-3 år. Gillar du viner från den välkända regionen så kommer du inte bli besviken!

Servera Casa Roja till rätter på biff, lamm eller vilt.

Levereras i en exklusiv trälåda vid beställning om sex flaskor. Vinet går även att beställa styckvis.

750 ml - 13.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
89 kr

Grande Cuvée La Maison Rosé
Grande Cuvée La Maison Rosé
Grande Cuvée La Maison Rosé passar utmärkt för dig som bara vill avnjuta ett gott glas vin för sig självt eller till rätter av fisk, skaldjur, krämiga ostar, sallader och kyckling. Färgen är laxrosa, och vinet ger smaker av smultron, örter, citrus och jordgubbar i kombination med fräschör.

Grande Cuvée La Maison Rosé har bra syra vilket gör vinet användbart till många olika maträtter.
1000 ml - 12.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
99 kr

Villa Puccini Governo
2020
Villa Puccini Governo
Villa Puccini Governo är en stiltypisk Toskansk Governo och passar därför som hand i handske till det mesta av det italienska kökets smaker. Vinet är utmärkt till solmogna tomater, tomatsåser, pizza och pasta, men också till charkuterier, hårdostar och kraftfulla kötträtter med smakrika örtsåser.

Kan drickas nu och klarar ytterligare några års lagring.

Levereras i en exklusiv trälåda vid beställning om sex flaskor. Vinet går även att beställa styckvis.
750 ml - 14% - Sockerhalt 1.2 g per 100 ml
99 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Rosé och romantik

Rosé och romantik

Sommar är lika med semester och ledighet för de flesta av oss, en tid då vi äntligen hänger av oss arbetskläderna, går barfota i gräset eller borrar ner tårna i sanden. Sommarperioden är också den t..

Läs mer
Roséviner älskar vegetarisk mat

Roséviner älskar vegetarisk mat

Det rosa utbudet har aldrig varit så stort som det är nu. Men det kan samtidigt vara svårt att veta vad som ska avsmakas till det vegetariska matbordet. Vinguiden har provat roséviner under hela vår..

Läs mer
Webb-TV: Färgstark rosé från Tavel

Webb-TV: Färgstark rosé från Tavel

Laxrosa rosé från Provence är bekant, men det här är någonting annat. Vinguidens resa till Rhône tog oss bland annat till Tavel, ett riktigt rosédistrikt, men med en helt annat produkt än den Proven..

Läs mer
Rosé i världsklass

Rosé i världsklass

Sommaren har varit präglad av lättsinniga, ljust rosa viner. Men nu är det dags att plocka fram den tunga arsenalen, de komplexa rosa vinerna med enastående finess. Sensommaren och hösten kommer med..

Läs mer
Vita klassikern får ny design och nytt namn

Vita klassikern får ny design och nytt namn

François Lurton är känd världen över för sina vita viner av Sauvignon Blanc. Nu kommer hans klassiska Sauvignon Blanc från Bordeaux i nya årgången 2019, med uppdaterad design och nytt namn; Sauvigno..

Läs mer
Välkomna sommaren med National Rosé Day

Välkomna sommaren med National Rosé Day

Andra lördagen i juni infaller årligen National Rosé Day. Firandet spåras tillbaka till 2014 då Bodvár House of Rosés – världens första vinhus specialiserat på just rosévin, etablerade dagen. Det ä..

Läs mer