HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Blaskigt – men värt över 70 miljarder kronor

Hur värdefull är din favoritöl? Blaskigt – men värt 70 miljarder kronor. Budweiser är världens högst värderade ölmärke.

Bland världens 10 mest värdefulla ölmärken finns flera som knappt säljs i Sverige. Budweiser och Bud Light har aldrig riktigt gått hem i de svenska stugorna då många tycker att det är blaskiga ölsorter. Men i USA är de storsäljare och det gör dem till världens två mest värdefulla ölmärken. Budweiser anses vara värt 70 miljarder kronor, tätt följd av Bud Light som är värt cirka 65 miljarder.

Heineken är betydligt mer populärt i Sverige och det nederländska märket värderas till drygt 60 miljarder kronor och är tredje värdefullaste ölmärke.
Det fjärde mest värdefulla märket Harbin går inte ens att beställa på Systembolaget. Men märket kommer från Kina och är ett ljust lätt lager som varje år säljs i enorma volymer i Kina. En liter kostar under tio kronor i Kina.
Bakom undersökningen står Brand Finance som värderat märkena utifrån hur mycket vinst de genererar per år.

På nionde plats finns ett öl med svensk anknytning. Skol lanserades 1964 av Carlsberg med svenska ordet Skol i åtanke. I Sverige har det aldrig slagit, men i Sydamerika är märket stort.
Klassiska Guinness kapar åt sig tiondeplatsen, varje dag dricks över tio miljoner glas av den mörka brygden. Guinness har på senare år blivit extra populärt i afrikanska länder som Nigeria och Kamerun.

10 mest värdefulla ölmärkena:

1. Budweiser
2. Bud Light
3. Heineken
4. Harbin
5. Kirin
6. Corona
7. Snow
8. Brahma
9. Skol
10. Guinness


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Nya kärleksölen – perfekta till Alla hjärtans ..

Nya kärleksölen – perfekta till Alla hjärtans ..

Öl är kärlek på burk sägs det. Vad kan då passa bättre än kärleksöl till Alla hjärtans dag? Lagom till Valentindagen släpps flera hjärtliga sorter på Systembolaget. De lokala och småskaliga ölsorte..

Läs mer
Fira mörka ölen på stoutdagen

Fira mörka ölen på stoutdagen

Liksom dagarna blir ölen mörkare med årstiden. Och idag, den 5 november, är det passande nog den internationella stoutdagen. Vi höjer därför ett glas riktigt mörk stout! Nu firas det inte stoutdagen..

Läs mer
254 förlorade körkort  på elsparkcykeln

254 förlorade körkort på elsparkcykeln

Oktoberfesten i München är över för den här gången. 6,3 miljoner gäster har festat i två veckor och tillsammans druckit 7,5 miljoner liter öl. Men festen kommer med en baksida: 254 besökare förlorad..

Läs mer
3 spännande öl på tillfälligt besök

3 spännande öl på tillfälligt besök

Svenska bryggerier visar sin skicklighet med ny spännande öl. Just nu har du chansen att prova några stouts och ale på Systembolagets tillfälliga sortiment. Och om du gillar kaffe, kakao, lönnsirap,..

Läs mer
Hipp hurra för Ölets dag!

Hipp hurra för Ölets dag!

Visste du att öl är den tredje populäraste drycken i världen efter vatten och te? Bara det är skäl nog att tillägna en hel dag åt öl, så passa på att ladda upp inför Ölets dag den 20 juli med tre go..

Läs mer
Nu säljs populära julkalendrar – fyllda med öl..

Nu säljs populära julkalendrar – fyllda med öl..

Beery Christmas, utropar bryggerier och erbjuder en ölkalender i december. Här ger vi dig lite inspiration på de läckra förpackningarna – för du kan ju faktiskt göra en egen julkalender med hj..

Läs mer