HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Blaskigt – men värt över 70 miljarder kronor

Hur värdefull är din favoritöl? Blaskigt – men värt 70 miljarder kronor. Budweiser är världens högst värderade ölmärke.

Bland världens 10 mest värdefulla ölmärken finns flera som knappt säljs i Sverige. Budweiser och Bud Light har aldrig riktigt gått hem i de svenska stugorna då många tycker att det är blaskiga ölsorter. Men i USA är de storsäljare och det gör dem till världens två mest värdefulla ölmärken. Budweiser anses vara värt 70 miljarder kronor, tätt följd av Bud Light som är värt cirka 65 miljarder.

Heineken är betydligt mer populärt i Sverige och det nederländska märket värderas till drygt 60 miljarder kronor och är tredje värdefullaste ölmärke.
Det fjärde mest värdefulla märket Harbin går inte ens att beställa på Systembolaget. Men märket kommer från Kina och är ett ljust lätt lager som varje år säljs i enorma volymer i Kina. En liter kostar under tio kronor i Kina.
Bakom undersökningen står Brand Finance som värderat märkena utifrån hur mycket vinst de genererar per år.

På nionde plats finns ett öl med svensk anknytning. Skol lanserades 1964 av Carlsberg med svenska ordet Skol i åtanke. I Sverige har det aldrig slagit, men i Sydamerika är märket stort.
Klassiska Guinness kapar åt sig tiondeplatsen, varje dag dricks över tio miljoner glas av den mörka brygden. Guinness har på senare år blivit extra populärt i afrikanska länder som Nigeria och Kamerun.

10 mest värdefulla ölmärkena:

1. Budweiser
2. Bud Light
3. Heineken
4. Harbin
5. Kirin
6. Corona
7. Snow
8. Brahma
9. Skol
10. Guinness


Du kanske även vill läsa dessa