HEM

Blaskigt – men värt över 70 miljarder kronor

Hur värdefull är din favoritöl? Blaskigt – men värt 70 miljarder kronor. Budweiser är världens högst värderade ölmärke.

Bland världens 10 mest värdefulla ölmärken finns flera som knappt säljs i Sverige. Budweiser och Bud Light har aldrig riktigt gått hem i de svenska stugorna då många tycker att det är blaskiga ölsorter. Men i USA är de storsäljare och det gör dem till världens två mest värdefulla ölmärken. Budweiser anses vara värt 70 miljarder kronor, tätt följd av Bud Light som är värt cirka 65 miljarder.

Heineken är betydligt mer populärt i Sverige och det nederländska märket värderas till drygt 60 miljarder kronor och är tredje värdefullaste ölmärke.
Det fjärde mest värdefulla märket Harbin går inte ens att beställa på Systembolaget. Men märket kommer från Kina och är ett ljust lätt lager som varje år säljs i enorma volymer i Kina. En liter kostar under tio kronor i Kina.
Bakom undersökningen står Brand Finance som värderat märkena utifrån hur mycket vinst de genererar per år.

På nionde plats finns ett öl med svensk anknytning. Skol lanserades 1964 av Carlsberg med svenska ordet Skol i åtanke. I Sverige har det aldrig slagit, men i Sydamerika är märket stort.
Klassiska Guinness kapar åt sig tiondeplatsen, varje dag dricks över tio miljoner glas av den mörka brygden. Guinness har på senare år blivit extra populärt i afrikanska länder som Nigeria och Kamerun.

10 mest värdefulla ölmärkena:

1. Budweiser
2. Bud Light
3. Heineken
4. Harbin
5. Kirin
6. Corona
7. Snow
8. Brahma
9. Skol
10. Guinness

Klicka för att dela på facebook

Du kanske även vill läsa dessa

Så här beställer du vin

Välj ditt vin och klicka Beställ. Vinet läggs i en varukorg hos Systembolaget, där du slutför beställningen. Du väljer i vilken butik du vill hämta och betala dina viner. Du kan även välja hemleverans. Enkelt, tryggt och fullständigt lagligt.