HEM

Aktuellt

Så matchar du mat och dryck till midsommar

Vad passar till vad? Ibland är det svårt att veta. Inför årets midsommarmeny tipsar vi därför inte bara om vin, öl och snaps – utan ger dig även dryckernas match på tallriken.

Gott öl till midsommar

Landsort Lager
Landsort Lager
En lyxig variant av ljust lageröl. God och lättdrucken med en trevlig atmosfär av både humle och malt. Med inslag av rågbröd, apelsin, örter och honung är detta ett fräscht midsommaröl.

Härlig match till färskpotatis, gräddfil och matjessill.

Ölet möter upp matjessillen på ett smart sätt. Landsort Lager är diplomaten som gör allt för att hela menyns smakkluster ska gunga i samma frekvens.

500 ml - 5.3% -
34 kr

Poppels Bryggeri American Pale Ale
Poppels Bryggeri American Pale Ale
Svensk mystik och tallskog möter amerikansk lönnsirap. Det här är en ordentlig APA som faller många i smaken.

Till gubbarnas röra eller den rökta laxen.

Ta fram din Poppels ur kylen och låt den stå några minuter. Sedan är det bara att äta och dricka. Rikligt med kolsyra passar bra mellan de salta och rökiga tuggorna.

330 ml - 5.4% -
25.90 kr

Goda viner till midsommar

Segredos de São Miguel Organic
2022
Segredos de São Miguel Organic
Segredos de São Miguel är ett fruktigt rött vin som överraskar. Den spännande smakblandningen tillför komplexitet utan att sticka ut för mycket. Kombinationen av blåbär, peppar, sommarhallon, björnbär, choklad och nyfiken lavendel är minst sagt god att rulla runt i sin mun. Perfekt fatkaraktär.

Passar riktigt bra till grillat.

Efter allt kallskuret kan det vara skönt att äntligen få i sig något varmt. Till kvällen väljer därför många att duka fram en klassisk grillbuffé. Glaset fyller du elegant upp med Segredos de São Miguel. Frukten och den fylliga fatkaraktären gifter sig riktigt bra till aftonbiffen och de läckra primörerna.

750 ml - 13.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
99 kr

Castiôn Moscato d'Asti
2022
Castiôn Moscato d'Asti
Har du hört talas om ett Moscato? Ett dessertvinernas dessertvin. Castiôn Moscato d’Asti är gjort på druvan muscat som plockats i italienska Castiglione Tinella. I den här flaskan väntar ett mycket sött och pärlande vin med inslag av fläder, honung, päron, vit persika och en trevligt balanserad lime. Försiktig i alkoholhalt men stor i sin smak.

Jordgubbstårtans bästa vän.

Ett bra dessertvin bör vara minst lika sött som sötman i efterrättens smak. Känn dig trygg i valet av dryck när du matchar detta Moscato med din sommardessert fylld av frukt och bär.

750 ml - 5.5% - Sockerhalt 11.3 g per 100 ml
115 kr

Goda snapsar till midsommar

Skåne Alkoholfri Snaps
Skåne Alkoholfri Snaps
Egentligen lika mycket svensk sommar som en klassisk snaps. Mindre hetta, men annars samma härliga kryddor – anis, kummin och dill.

För den kallskurna avdelningen.

Skånes alkoholfria snaps går att kombinera med mat lite hur som. I det här fallet rekommenderar vi dock kallskuret i olika varianter.

350 ml - 0.5% - Sockerhalt 2.6 g per 100 ml
70 kr

Svenska nubbar
Svenska nubbar
Gå inte miste om någonting. I den här lådan ryms hela utbudet av svenska midsommarsnaps. Kryddgårdens spännande flädersnaps, de beskaste av droppar, O.P Andersons klassiska akvavit och många fler.

Som skapt för sommarens somrigaste dag.

Sill och midsommar hör ihop. Svenska nubbar och sillbord likaså. Till sillen ställer vi helst fram en ren akvavit på O.P Andersons bord. Men prova dig gärna fram, du har ju några att välja på.

500 ml - 38.8% -
289 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Här är Sveriges starkaste kanelbulle

Här är Sveriges starkaste kanelbulle

Hurra, i dag är det kanelbullens dag! Nu har du chansen att dricka Sveriges starkaste kanelbulle: Ölet Swedish Fika Cinnamon Bun har inte mindre än 12 procents alkoholhalt och smakar kanelbulle. Ka..

Läs mer
Vinguiden nu även i böckernas värld

Vinguiden nu även i böckernas värld

I boken Dödspelen i Olympia får karaktärerna i boken en privat vinprovning arrangerad av ingen mindre än Monique från Vinguiden! Självklart blev vi nyfikna och tog kontakt med författaren. Här berät..

Läs mer
6 fräscha öldrinkar du måste testa nu i vår

6 fräscha öldrinkar du måste testa nu i vår

Intresset har exploderat och öl är populärare än någonsin. Öl kan också ta dina drinkar till en ny nivå. Här är sex härligt fräscha öldrinkar du borde testa. Öltrenden tar aldrig slut — den har slag..

Läs mer
Påskölet fyller 30 – fira med 75 sorter

Påskölet fyller 30 – fira med 75 sorter

Påsköl är en ung men kär tradition som många tagit till sina hjärtan.I år firar påskölen 30 år i Sverige. Du välja bland hela 75 olika sorter – 15 nationella och 60 lokala. Ägg, lax, sill, köttbull..

Läs mer
Skåla in nationaldagen med ett blågult vin

Skåla in nationaldagen med ett blågult vin

Den 6 juni är det ännu en gång dags att hissa den svenska flaggan och beundra våra blågula färger. Vad kan då vara mer passande och spännande än att fira med ett svenskt vin! För över tjugo år seda..

Läs mer
Nya kärleksölen – perfekta till Alla hjärtans ..

Nya kärleksölen – perfekta till Alla hjärtans ..

Öl är kärlek på burk sägs det. Vad kan då passa bättre än kärleksöl till Alla hjärtans dag? Lagom till Valentindagen släpps flera hjärtliga sorter på Systembolaget. De lokala och småskaliga ölsorte..

Läs mer