HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Bästa fruktbubblet

Sugen på ett glas lättsamt, pärlande vin? Då är sommarens trendvin något för dig: fruktbubbel, lagom lättsinnigt med markerad fruktighet och mjuka bubblor som ger vinet en fin fräschör.

Det behöver egentligen inte vara så komplicerat. Att läsa vinets etikett är en sak, förstå årgångens betydelse en annan, och varför skriver de inte ut druvorna som använts till vinet?

Att dricka lite vin kan ibland förvandlas till en närmast oöverstigligt komplex resa. Alla dessa förkunskaper som krävs, veta var vinet kommer ifrån, om det är amerikanska eller franska ekfat, om mineraliteten i jorden där rankorna växer, är vinet eko, biodynamiskt eller är det ett naturvin vi har i glaset.

Ibland blir det bara för mycket. Man längtar till något enklare, en dryck som släcker törsten och är god att dricka som den är. Inget som ska matchas till långkok på oxkind med tryffelspäckad, slungad Pentland Javelin-potatis eller gösqueneller med romsås, primörer, blomkålspuré och halstrad pilgrimsmussla på en bädd av… Nej, man ger upp.

Men icke. Det finns alternativ! Fruktbubbel.

Nyfiken på fruktbubbel? – lär dig allt du behöver veta här.

Fruktbubbel som i färdigblandad vindrink där basen är ett mousserande vin som sedan smaksatts med frukt. Det kan vara äpple, päron, persika, grapefrukt, det kan vara vilken frukt som helst. Den gemensamma nämnaren stavas okomplicerat. Och fruktigt.

Om man dessutom vill festa till lite extra, går det alltid bra att servera fruktbubblet i höga champagneglas med lite is och en bit frukt i, för ögats skull, men också för att förhöja smaken ytterligare.

Det finns redan flera varianter fruktbubbel på svenska marknaden och succén har inte låtit vänta på sig. Efter förra årets vinfenomen, blått vin, är det fruktbubblet som hittat sin självklara plats på balkongen, i trädgården eller till picknicken. Lättsinnigt är det, som den svenska sommaren.

Bästa fruktbubbel

Fizzy LOVE

Fizzy LOVE

Doft: Äpple, päron, frisk, mycket fruktig i mer sötaktig stil.
Smak: Fruktig, sötaktig med lätt pärlande karaktär, päron, äpple, lite piggelin med bubblor, äppelskal.
Art.nr: 71507 - Pris: 49 kr

Extra Fruit Pamplemousse Rosé

Extra Fruit Pamplemousse Rosé

Doft: Blodgrape, blodapelsin, fruktig, citrus, inslag av röda bär i saftig stil.
Smak: Söt, aningen grapebitter, blodapelsin, röda äpplen, viss eftersmak i sötfruktig stil.
Art.nr: 77947 - Pris: 79 kr

Say Blush Pink Grapefruit

Say Blush Pink Grapefruit

Doft: Grapefrukt, blodapelsin, intensivt fruktig doft.
Smak: Sötaktig med inslag av grapefrukt, blodapelsin, liten matbitter ton, röda bär.
Art.nr: 73198 - Pris: 39 kr


Du kanske även vill läsa dessa