HEM

Aktuellt

Äntligen fredag och lön – fira med en äppeldrink!

Äntligen första löningsfredagen efter semestern. Då passar det perfekt att fira med en god fredagsdrink – gärna med nyplockade äpplen. Här är fyra sensommardrinkar som förgyller helgen.

Nu har de flesta kommit in i jobblunken efter ledigheter och äntligen kommer den första lönen efter semestern. Då kan det passa fint att fira med en härlig fredagsdrink.

Dessutom har äpplena mognat, så nu går det att göra härliga äppeldrinkar med färskpressad äppeljuice och krispiga äppelklyftor, gärna från den egna trädgården.

Ett mysigt tips är att servera drinken i ett urgröpt äpple. Ta helt enkelt en kniv och skär av toppen på äpplet. Gröp ur äpplet med en sked, men spara någon centimeter fruktkött i botten. Fyll med önskad äppeldrink. Som sugrör och drinkpinne kan du använda en kanelstång. Både vackert och gott!

ÄPPEL-BELLINI

15 cl mousserande vin
5 cl färskpressad äppeljuice

Häll mousserande vin och äppeljuice i ett Slå gärna över i ett urgröpt äpple.. Rör om. Servera i champagneglas – eller ett urgröpt äpple.

GINGER APPLE

4 cl gin
4 cl färskpressad äppeljuice
Schweppes ginger ale
Is

Häll gin och färskpressad äppeljuice i ett glas fyllt med is. Toppa med Schweppes Ginger Ale. Slå gärna över i ett urgröpt äpple.

IMAGINE

4 cl vodka
4 cl äppeljuice
Schweppes ginger ale
1 passionsfrukt
Krossad is

Häll vodka, äppeljuice och köttet från en halv passionsfrukt i ett glas fyllt med krossad is. Rör om och toppa med Schweppes Ginger Ale. Garnera med en halv passionsfrukt. Slå gärna över i ett urgröpt äpple.

APPLE SPARKLE

2 cl calvados
2 cl äppeljuice, färskpressad
6 clvitt mousserande vin, torrt
is

Häll calvados och äppeljuice i ett mixerglas. Toppa upp med mousserande vin. Servera i urgröpta äpplen.

Källor: Schweppes, Allt om Mat


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Nya melonvodkan – perfekt för fräscha vårdrink..

Nya melonvodkan – perfekt för fräscha vårdrink..

Vårens och sommarens fräschaste vodkanyhet gör entré. Absolut Watermelon släpps med fruktiga och uppfriskande smaker – perfekt för drinkar. – Smakerna i Absolut Watermelon är naturligt utvunna, säge..

Läs mer
Så blandar du drinken från sommarplågan

Så blandar du drinken från sommarplågan

Låten ”Sunnanvind” har blivit rena sommarplågan i år. Bandet Mares från Uppsala sjunger om Cava och Aperol och då kan det väl inte bli annat än succé? Faktum är att svenska sommarhitar ofta innehåll..

Läs mer
Hylla kärleken med en god Alla hjärtans dag-drink

Hylla kärleken med en god Alla hjärtans dag-drink

En riktigt god drink – det är en bra början för att komma i rätt stämning på Alla hjärtans dag. Vi ger dig recepten som förvandlar middagen och hela den mysiga dejtkvällen till succé! Frozen Strawbe..

Läs mer
Veckans drink: ELIN blåbär & svarta vinbär

Veckans drink: ELIN blåbär & svarta vinbär

Undrar du hur skogens friskhet och solens sötma smakar? Då ska du prova cidern Elin Blåbär & Svarta Vinbär. Denna svenskproducerade cider passar utmärkt både som sällskapsdryck och till blåbärs..

Läs mer
5 italienska drinkar du lätt kan göra hemma

5 italienska drinkar du lätt kan göra hemma

Värme, sol och klassiska italienska drinkar. Varsågod, här får du inspiration inför helgen med recept på några fantastiska drinkar, som skapats i proseccons hemland. För visst kräver några drinkar i..

Läs mer
Klara hettan med 5 iskalla drinkar

Klara hettan med 5 iskalla drinkar

Kvicksilvret håller sig runt 30 grader – då gäller det att försöka svalka sig. Här är recepten på 5 riktiga vinnardrinkar som kyler ner dig i hettan. Vad sägs om en Prosecco Slushie med jordgu..

Läs mer