HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Äntligen fredag och lön – fira med en äppeldrink!

Äntligen första löningsfredagen efter semestern. Då passar det perfekt att fira med en god fredagsdrink – gärna med nyplockade äpplen. Här är fyra sensommardrinkar som förgyller helgen.

Nu har de flesta kommit in i jobblunken efter ledigheter och äntligen kommer den första lönen efter semestern. Då kan det passa fint att fira med en härlig fredagsdrink.

Dessutom har äpplena mognat, så nu går det att göra härliga äppeldrinkar med färskpressad äppeljuice och krispiga äppelklyftor, gärna från den egna trädgården.

Ett mysigt tips är att servera drinken i ett urgröpt äpple. Ta helt enkelt en kniv och skär av toppen på äpplet. Gröp ur äpplet med en sked, men spara någon centimeter fruktkött i botten. Fyll med önskad äppeldrink. Som sugrör och drinkpinne kan du använda en kanelstång. Både vackert och gott!

ÄPPEL-BELLINI

15 cl mousserande vin
5 cl färskpressad äppeljuice

Häll mousserande vin och äppeljuice i ett Slå gärna över i ett urgröpt äpple.. Rör om. Servera i champagneglas – eller ett urgröpt äpple.

GINGER APPLE

4 cl gin
4 cl färskpressad äppeljuice
Schweppes ginger ale
Is

Häll gin och färskpressad äppeljuice i ett glas fyllt med is. Toppa med Schweppes Ginger Ale. Slå gärna över i ett urgröpt äpple.

IMAGINE

4 cl vodka
4 cl äppeljuice
Schweppes ginger ale
1 passionsfrukt
Krossad is

Häll vodka, äppeljuice och köttet från en halv passionsfrukt i ett glas fyllt med krossad is. Rör om och toppa med Schweppes Ginger Ale. Garnera med en halv passionsfrukt. Slå gärna över i ett urgröpt äpple.

APPLE SPARKLE

2 cl calvados
2 cl äppeljuice, färskpressad
6 clvitt mousserande vin, torrt
is

Häll calvados och äppeljuice i ett mixerglas. Toppa upp med mousserande vin. Servera i urgröpta äpplen.

Källor: Schweppes, Allt om Mat


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa