HEM

Aktuellt

Äntligen fredag och lön – fira med en äppeldrink!

Äntligen första löningsfredagen efter semestern. Då passar det perfekt att fira med en god fredagsdrink – gärna med nyplockade äpplen. Här är fyra sensommardrinkar som förgyller helgen.

Nu har de flesta kommit in i jobblunken efter ledigheter och äntligen kommer den första lönen efter semestern. Då kan det passa fint att fira med en härlig fredagsdrink.

Dessutom har äpplena mognat, så nu går det att göra härliga äppeldrinkar med färskpressad äppeljuice och krispiga äppelklyftor, gärna från den egna trädgården.

Ett mysigt tips är att servera drinken i ett urgröpt äpple. Ta helt enkelt en kniv och skär av toppen på äpplet. Gröp ur äpplet med en sked, men spara någon centimeter fruktkött i botten. Fyll med önskad äppeldrink. Som sugrör och drinkpinne kan du använda en kanelstång. Både vackert och gott!

ÄPPEL-BELLINI

15 cl mousserande vin
5 cl färskpressad äppeljuice

Häll mousserande vin och äppeljuice i ett Slå gärna över i ett urgröpt äpple.. Rör om. Servera i champagneglas – eller ett urgröpt äpple.

GINGER APPLE

4 cl gin
4 cl färskpressad äppeljuice
Schweppes ginger ale
Is

Häll gin och färskpressad äppeljuice i ett glas fyllt med is. Toppa med Schweppes Ginger Ale. Slå gärna över i ett urgröpt äpple.

IMAGINE

4 cl vodka
4 cl äppeljuice
Schweppes ginger ale
1 passionsfrukt
Krossad is

Häll vodka, äppeljuice och köttet från en halv passionsfrukt i ett glas fyllt med krossad is. Rör om och toppa med Schweppes Ginger Ale. Garnera med en halv passionsfrukt. Slå gärna över i ett urgröpt äpple.

APPLE SPARKLE

2 cl calvados
2 cl äppeljuice, färskpressad
6 clvitt mousserande vin, torrt
is

Häll calvados och äppeljuice i ett mixerglas. Toppa upp med mousserande vin. Servera i urgröpta äpplen.

Källor: Schweppes, Allt om Mat


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Hetaste trenden i sommar: Lila drinkar

Hetaste trenden i sommar: Lila drinkar

För ett tag sen skrev vi på Vinguiden om de 10 mest sålda drinkarna, som till stor del var riktiga klassiker.  Vill du uppdatera drinklistan med det trendigaste just nu ska du satsa på lila – ..

Läs mer
Sommarens godaste prosecco-drinkar

Sommarens godaste prosecco-drinkar

Letar du efter friska, bubblande drinkar under sommaren eller festliga, lyxiga alternativ till välkomstdrinkar? Då passar drinkar med prosecco som bas.  Låt dig inspireras här. Den ”italienska champ..

Läs mer
Coca-Colas nya smaker för att blanda drinkar

Coca-Colas nya smaker för att blanda drinkar

Älskar du rom & cola – eller whisky & cola? Nu släpper Coca-Cola flera lyx-color att göra extra goda drinkar med. Vad sägs om rökig eller blommig Coca-Cola? Nu kommer Coca-Cola Signa..

Läs mer
Vårens och sommarens hetaste drinktrender

Vårens och sommarens hetaste drinktrender

Med sol och värme kommer ofrånkomligen suget efter att sitta i en solstol och sippa goda drinkar. Men det går ständigt nya trender i drinkvärlden och det är inte alltid lätt att hänga med. I den här..

Läs mer
Fem svalkande kaffedrinkar du bör testa i värmen

Fem svalkande kaffedrinkar du bör testa i värmen

Temperaturen stiger och sommaren är äntligen här. Då kan det vara dags att kyla ner dig med en kall kaffedrink! Här tipsar vi om fem läskande kaffedrinkar med cold brew, som lämpar sig att avnjutas ..

Läs mer
3 fantastiska drinkar gjorda på sommarens läckraste ..

3 fantastiska drinkar gjorda på sommarens läckraste ..

Bästa sommarfrukten? Melon såklart! Här tipsar vi dig om tre supergoda recept på melondrinkar som svalkar i sommarvärmen. 1. Uppfriskande vattenmelondrink, 2 glas Du behöver: 1 vattenmelon, ca 2 kg..

Läs mer