HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

5 smarta dryckes-knep

Vet du hur man snabbast kyler vinet, hur man får ut maximalt med saft från citrusfrukter eller att du kan skiva jordgubbar med en äggskärare? Vinguiden tipsar om fem smarta life hacks som underlättar i köket.

1. Kyl din dryck supersnabbt

Ljummet vin med gästerna på ingång? Fyll en hink eller stor skål med is och salt. Lägg sedan ner din flaska där en liten stund så kommer den att bli iskall på nolltid. Det här är också ett perfekt knep om du ska ha fest och inte rymmer all dryck i kylen.

2. Skiva jordgubbar snabbare

Använd äggskäraren! Ett perfekt sätt att effektivisera processen, särskilt när du behöver en större mängd jordgubbar till exempelvis bål eller som dekoration i glasen.

3. Få ut maximalt med citrussaft

Två knep som funkar lika bra vare sig det är en citron, lime eller apelsin: rulla frukten hårt fram och tillbaka mot en skärbräda innan du skär upp den, eller värm den i micron i 15 sekunder.

4. Slipp blask i glaset

Ibland vill man sitta lite längre och njuta, men ändå undvika att innehållet i glaset blir rumsvarmt. Istället för isbitar som smälter och gör din dryck blaskig, prova istället att frysa in vindruvor som du lägger i glaset. Både praktiskt och fint!

5. Håll insekterna borta

Att sitta ute i solen med en god drink eller läsk är härligt tills dess att getingarna börjar svärma kring glasen. Stäng dem ute genom att täcka glaset med en uppochnedvänd muffinsform och stick sedan ned ett sugrör genom formen för att fortsatt kunna avnjuta din drink.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Vad tänker du dricka på World Whisky Day?

Vad tänker du dricka på World Whisky Day?

World Whisky Day är dagen då vi firar uisce beatha, livets vatten, eller kort och gott whisky. Den här dagen infaller den tredje lördagen i maj, vilket i år är den 21/5. För att fira sker det massor..

Läs mer
Sommarens godaste prosecco-drinkar

Sommarens godaste prosecco-drinkar

Letar du efter friska, bubblande drinkar under sommaren eller festliga, lyxiga alternativ till välkomstdrinkar? Då passar drinkar med prosecco som bas.  Låt dig inspireras här. Den ”italienska champ..

Läs mer
3 blodiga drinkar till Halloween

3 blodiga drinkar till Halloween

Halloween står för dörren – och det är läge att planera festen med skräckinjagande drinkar. Vinguiden har drinktipsen som gör ditt halloween-party till en succé. Vad sägs om en riktigt läskig ..

Läs mer
Effektfull is till halloweenfesten

Effektfull is till halloweenfesten

Ordna grymmaste halloweenfesten – med torris. När isen kommer i kontakt med luft börjar den ryka. Men en varning: Du behöver använda skyddshandskar och följa säkerhetsföreskrifter. Torris elle..

Läs mer
Klassiska sommardrinken – på många läckra sätt..

Klassiska sommardrinken – på många läckra sätt..

Enkel, fräsch och perfekt under sommaren. En av de kanske mest älskade drinkarna är Mojito, som hållit sin popularitet i över 100 år. Här får du några tips på läckra varianter av klassikern. Tack va..

Läs mer
Klara hettan med 5 iskalla drinkar

Klara hettan med 5 iskalla drinkar

Kvicksilvret håller sig runt 30 grader – då gäller det att försöka svalka sig. Här är recepten på 5 riktiga vinnardrinkar som kyler ner dig i hettan. Vad sägs om en Prosecco Slushie med jordgu..

Läs mer