HEM

Aktuellt

5 smarta dryckes-knep

Vet du hur man snabbast kyler vinet, hur man får ut maximalt med saft från citrusfrukter eller att du kan skiva jordgubbar med en äggskärare? Vinguiden tipsar om fem smarta life hacks som underlättar i köket.

1. Kyl din dryck supersnabbt

Ljummet vin med gästerna på ingång? Fyll en hink eller stor skål med is och salt. Lägg sedan ner din flaska där en liten stund så kommer den att bli iskall på nolltid. Det här är också ett perfekt knep om du ska ha fest och inte rymmer all dryck i kylen.

2. Skiva jordgubbar snabbare

Använd äggskäraren! Ett perfekt sätt att effektivisera processen, särskilt när du behöver en större mängd jordgubbar till exempelvis bål eller som dekoration i glasen.

3. Få ut maximalt med citrussaft

Två knep som funkar lika bra vare sig det är en citron, lime eller apelsin: rulla frukten hårt fram och tillbaka mot en skärbräda innan du skär upp den, eller värm den i micron i 15 sekunder.

4. Slipp blask i glaset

Ibland vill man sitta lite längre och njuta, men ändå undvika att innehållet i glaset blir rumsvarmt. Istället för isbitar som smälter och gör din dryck blaskig, prova istället att frysa in vindruvor som du lägger i glaset. Både praktiskt och fint!

5. Håll insekterna borta

Att sitta ute i solen med en god drink eller läsk är härligt tills dess att getingarna börjar svärma kring glasen. Stäng dem ute genom att täcka glaset med en uppochnedvänd muffinsform och stick sedan ned ett sugrör genom formen för att fortsatt kunna avnjuta din drink.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

5 kaffedrinkar som piggar upp

5 kaffedrinkar som piggar upp

Inför kaffets dag vill vi fira med riktigt goda drinkar. Här har vi valt ut fem riktigt bra kaffedrinkar som kan ge både feststämning och mer energi för nattsudd. Vad sägs om en Kaffe Karlsson efter..

Läs mer
Plocka fram barnasinnet till sommarens fester

Plocka fram barnasinnet till sommarens fester

Att sitta med ett glas rosé och titta på solnedgången är en mäktig känsla. Men ännu roligare blir det om du samlar ett gäng vänner en härlig sommarkväll för lite fest och lekar. Här har vi tagit fra..

Läs mer
Goda semmeldrinkar – tre enkla recept

Goda semmeldrinkar – tre enkla recept

Årets semmelsäsong är här och vad passar bättre än att prova en semmeldrink? Vi har valt ut två semmeldrinkar och en semmelshot som du enkelt kan göra själv. Alla tre ger en semmeldag utöver det van..

Läs mer
Blanda GT som proffsen – så här gör du

Blanda GT som proffsen – så här gör du

Att njuta av en GT till och från är långt ifrån ovanligt, och många har dessutom letat sig fram till en smakkombination som just de gillar. Det kan vara allt från att ha i gurka och svartpeppar till..

Läs mer
Fräscha bålen ordnar festen

Fräscha bålen ordnar festen

Sommarbålen har gjort comeback och blivit trendigt igen. Bålskålen räcker till många och kan pigga upp såväl födelsedagar som trädgårdsfester och grillkvällar. Vinguiden har tagit fram de fem godast..

Läs mer
Goda kaffedrinkar för höstiga dagar

Goda kaffedrinkar för höstiga dagar

Äntligen är tiden inne för kaffedrinkar! Hösten är på intåg och luften är sådär ljuvligt frisk. Det är dags att plocka fram din mysigaste tröja och frossa i mängder av tända ljus – och njuta av en r..

Läs mer