HEM

Aktuellt

5 smarta dryckes-knep

Vet du hur man snabbast kyler vinet, hur man får ut maximalt med saft från citrusfrukter eller att du kan skiva jordgubbar med en äggskärare? Vinguiden tipsar om fem smarta life hacks som underlättar i köket.

1. Kyl din dryck supersnabbt

Ljummet vin med gästerna på ingång? Fyll en hink eller stor skål med is och salt. Lägg sedan ner din flaska där en liten stund så kommer den att bli iskall på nolltid. Det här är också ett perfekt knep om du ska ha fest och inte rymmer all dryck i kylen.

2. Skiva jordgubbar snabbare

Använd äggskäraren! Ett perfekt sätt att effektivisera processen, särskilt när du behöver en större mängd jordgubbar till exempelvis bål eller som dekoration i glasen.

3. Få ut maximalt med citrussaft

Två knep som funkar lika bra vare sig det är en citron, lime eller apelsin: rulla frukten hårt fram och tillbaka mot en skärbräda innan du skär upp den, eller värm den i micron i 15 sekunder.

4. Slipp blask i glaset

Ibland vill man sitta lite längre och njuta, men ändå undvika att innehållet i glaset blir rumsvarmt. Istället för isbitar som smälter och gör din dryck blaskig, prova istället att frysa in vindruvor som du lägger i glaset. Både praktiskt och fint!

5. Håll insekterna borta

Att sitta ute i solen med en god drink eller läsk är härligt tills dess att getingarna börjar svärma kring glasen. Stäng dem ute genom att täcka glaset med en uppochnedvänd muffinsform och stick sedan ned ett sugrör genom formen för att fortsatt kunna avnjuta din drink.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Skåla in Bålens dag

Skåla in Bålens dag

Bålen – den ultimata välkomstdrinken som vi älskar så pass mycket att den till och med fått en egen dag. Bålens dag den 20 september instiftades för att uppmana till umgänge med vänner och familj. S..

Läs mer
4 goda och fräscha brunchdrinkar

4 goda och fräscha brunchdrinkar

Ägg florentine, grillad avokadotoast eller varm havregrynsgröt. Om det är något du bör längta till så är det brunchen och allt det goda man kan äta efter en lång och härlig sovmorgon. Men brunchen m..

Läs mer
Fräscha bålen ordnar festen

Fräscha bålen ordnar festen

Sommarbålen har gjort comeback och blivit trendigt igen. Bålskålen räcker till många och kan pigga upp såväl födelsedagar som trädgårdsfester och grillkvällar. Vinguiden har tagit fram de fem godast..

Läs mer
Bålens Dag: Så njuter du med bubbeldrinkar

Bålens Dag: Så njuter du med bubbeldrinkar

Tänka sig, den 20 september har bålen fått en egen dag. Då kan vi passa på att njuta lite extra av den klassiska välkomstdrycken, som kan göras i oändliga kombinationer. Här är några tips på läckra ..

Läs mer
Bella Porcile tipsar: 5 blommor att ha i drinken

Bella Porcile tipsar: 5 blommor att ha i drinken

Bella Porcile har skrivit boken ”Vilda Drinkar” med massor av spännande ingredienser från naturen. Hon är också en mycket populär drinkblandande expert på vår systersajt Cocktailguiden. Så här i som..

Läs mer
Bartendern vann – med nya superdrinken

Bartendern vann – med nya superdrinken

Han gjorde en drink som tävlingsjuryn älskade. Nu får bartendern Mikael Nilsson åka till den internationella finalen av prestigefyllda cocktailtävlingen Bacardí Legacy. – Jag ser fram emot att tävla..

Läs mer