HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

5 smarta dryckes-knep

Vet du hur man snabbast kyler vinet, hur man får ut maximalt med saft från citrusfrukter eller att du kan skiva jordgubbar med en äggskärare? Vinguiden tipsar om fem smarta life hacks som underlättar i köket.

1. Kyl din dryck supersnabbt

Ljummet vin med gästerna på ingång? Fyll en hink eller stor skål med is och salt. Lägg sedan ner din flaska där en liten stund så kommer den att bli iskall på nolltid. Det här är också ett perfekt knep om du ska ha fest och inte rymmer all dryck i kylen.

2. Skiva jordgubbar snabbare

Använd äggskäraren! Ett perfekt sätt att effektivisera processen, särskilt när du behöver en större mängd jordgubbar till exempelvis bål eller som dekoration i glasen.

3. Få ut maximalt med citrussaft

Två knep som funkar lika bra vare sig det är en citron, lime eller apelsin: rulla frukten hårt fram och tillbaka mot en skärbräda innan du skär upp den, eller värm den i micron i 15 sekunder.

4. Slipp blask i glaset

Ibland vill man sitta lite längre och njuta, men ändå undvika att innehållet i glaset blir rumsvarmt. Istället för isbitar som smälter och gör din dryck blaskig, prova istället att frysa in vindruvor som du lägger i glaset. Både praktiskt och fint!

5. Håll insekterna borta

Att sitta ute i solen med en god drink eller läsk är härligt tills dess att getingarna börjar svärma kring glasen. Stäng dem ute genom att täcka glaset med en uppochnedvänd muffinsform och stick sedan ned ett sugrör genom formen för att fortsatt kunna avnjuta din drink.


Du kanske även vill läsa dessa