HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Avslöjat: Här är världens 10 hetaste drinkar 2021

Sugen på en drink i helgen? Här är recepten du inte får missa: Världens 10 populäraste cocktails under 2021. Det är de klassiska njutningarna som består när trenderna kommer och går.

Vad kan sitta bättre än en riktigt god drink när kvällssolen gassar på försommaren? Inte mycket. Somriga modedrinkar i alla ära – men de är ungefär som flugorna. De kommer och går varje år. Det är de riktigt klassiska drinkarna som består.

Tidningen Drinklab har avslöjat vilka som är de 10 mest populära drinkarna i världen 2021. De har gjort en unik undersökning bland 100 stora barer och rankat de mest beställda drinkarna sammanvägt med de populäraste sökningarna på Drinklabs sajt.

Resultatet visar att de klassiska drinkarna är de flestas favorit. Allra populärast är ”Old fashioned” som gjorde sin debut redan på 1800-talet. Har du inte provat den citron- och apelsinsmakande bourbondrinken ännu? Då är det hög tid att du testar det.

Negroni är god tvåa, och det är en ganska trendig drink just nu. Men även den är en gammal nyhet är långt ifrån ny. Den mixades första gången redan 1919 på Caffè Casoni i Florens. Överste Camillo Negroni bad bartendern, Fosco Scarselli, att spetsa hans favoritcocktail Americano med gin i stället för sodavatten. En ikonisk drink var född.

Det fina med de gamla klassikerna är att de är så lätta att mixa till. En Espresso Martini gör du på ett kick med espresso, vodka och kaffelikör. Både uppiggande och gott! Och har du inte planterat mynta hemma i landet är det hög tid – sedan är mojiton nästan klar.

Här är världens 10 populäraste drinkar 2021:

1. Old Fashioned
2. Negroni
3. Lemon Daiquiri
4. Dry Martini
5. Margarita
6. Espresso Martini
7. Whisky sour
8. Manhattan
9. Aperol Spritz
10. Mojito


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa