HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

5 fylliga viner till Lasagnens dag

Vem kan tacka nej till en klassisk lasagne? Med smörlen béchamelsås, smält ost och sidenmjuka pastaplattor är lasagne mångas favoriträtt.

Visste du att Lasagnens dag alltid firas den 29 juli? I år infaller den kul nog på en fredag. Passa därför på att göra en helkväll med lasagne i stora lass och komplettera med en eller flera viner.

Med sin kryddiga smak passar detta röda vin från Italien utmärkt till lasagne. Dess bouquet består av fat, russin, körsbär, kanel, nötter och vanilj.
750 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
135 kr

Även detta vin kommer från Italien och har en kryddig karaktär med inslag av fat. Andra nyanser är körsbär, kryddnejlika, vanilj och plommon.
750 ml - 13.5% - Sockerhalt 1.0 g per 100 ml
89 kr

Det här vinet kommer från spanska Rioja och har en kryddig smak med karaktär av fat, mörka körsbär, kanel, hallon, örter samt choklad.
750 ml - 13.5% -
89 kr

En mjuk och bärig röd bourgogne med en bärig smak och nyanser av fat, lingon, muskot, hallon, körsbär samt färska örter.
750 ml - 12.5% -
159 kr

Här har vi ett fylligt italienskt rödvin. En klassisk dryck till lasagne, eftersom fylliga röda viner gifter sig med köttfärssås och ostar. Drycken är även god till vegetarisk lasagne med extra starka ostar i såsen. Detta ekologiska vin är mycket fruktigt med nyanser av fat, svarta vinbär, viol, körsbär, örter och vanilj.
750 ml - 14% - Sockerhalt 0.8 g per 100 ml
99 kr


Sofie Finati

Du kanske även vill läsa dessa