HEM

Aktuellt

Bästa boxvinerna till buffén

En buffé är alltid lika spännande, speciellt när du har ett fullt hus. Men vad ska du bjuda på för viner? För att göra beslutet lätt har vi valt ut några underbara boxviner som kompletterar ditt tema.

Grekisk buffé med Domaine Bousquet, Chardonnay Torrontés

En grekisk buffé går alltid hem. Ingen kan väl tacka nej till gröna oliver i en vacker skål, tärnad fetaost, vinbladsdolmar, tsatsiki med en gnutta mynta, grillade lammracks, halloumi och nybakat grekiskt lantbröd.

Domaine Bousquet Chardonnay Torrontés
2021
Domaine Bousquet Chardonnay Torrontés
Till denna buffé passar ett fylligt och fruktigt vitt vin utmärkt. Domaine Bousquet från Argentina har en fruktig och blommig smak med inslag av päron, lime, litchi och gröna äpplen.

Vinet finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 239 kr.
3000 ml - 12.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
239 kr

Tania, ett friskt vin för kryddiga smaker

Ett fint sätt att välkomna sommaren på är att ordna en indisk afton. En indisk buffé innehåller många olika kryddor och härliga smakupplevelser. Den mest kända drycken till indisk mat är öl, men vin är också ett bra alternativ. Det gäller bara att välja ett vin som inte är så strävt då vinets sötma ska kunna balansera kryddorna i maten.

Om maten är kryddstark kan du servera manna halawa till efterrätt. En indisk specialitet som innehåller smör, mannagryn och florsocker.

Tania
Tania
Tania från Tyskland passar utmärkt till kryddstarka rätter. Vinet har en ungdomlig, blommig, söt och druvig smak med inslag av honung, fläder och päron.

Finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 179 kr.
3000 ml - 8.5% - Sockerhalt 3.2 g per 100 ml
195 kr

Rött vin till vegetarisk buffé

Rött vin passar ofta bra till rött kött, men det kan vara lika gott till vegetarisk mat. Då är det bra att välja ett vin med så lite tanniner som möjligt.

Grape Stories Pinot Noir
2021
Grape Stories Pinot Noir
Prova till exempel Grape Stories Pinot Noir från Moldavien till en vegetarisk buffé med barbeque-touch. Vinet har en kryddig smak med inslag av fat, kakao, torkade jordgubbar, skogshallon, nougat och pomerans.

Finns i Systembolagets sortiment och kostar 195 kr.
3000 ml - 13% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
199 kr

Bonustips på plockmat:

Vegetariska Tzay-spett, grillad lök och paprika, vitlöksfrästa champinjoner, grillade majskolvar, manchego, pickles och små mandelpotatisar rostade i olivolja.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Ernst bjuder på midsommarmat

Ernst bjuder på midsommarmat

Nu är Ernst Kirchsteiger tillbaka med sitt program ”Sommar med Ernst”. Dagen efter första avsnittet är det midsommarafton – och här bjuder Ernst på några läckra tips. – Midsommartallrik med k..

Läs mer
Våra 3 bästa tips: Så kyler du drycken blixtsnabbt

Våra 3 bästa tips: Så kyler du drycken blixtsnabbt

Visst är allt godare att dricka när det samtidigt svalkar? Följ något av våra bästa tips och förvänta dig inget annat än succé. 3 sätt att kyla dryck snabbt 1. Snabbt – frysta färgglada vattenballon..

Läs mer
Sommarens picknickguide: Sju goda drycker att packa ..

Sommarens picknickguide: Sju goda drycker att packa ..

Älskar du en trevlig picknick? Markera den 18 juni i kalendern för då är det nämligen dags att fira internationella picknickdagen. Här är våra bästa tips till din dag i det gröna. [product] 163425 ..

Läs mer
Här är dryckerna som gör studentmottagningen

Här är dryckerna som gör studentmottagningen

Stunden är kommen – äntligen dags för studentmottagning. I dessa dagar är det många som är nervösa men på samma gång lika uppfyllda av sprudlande glädje över studentexamen 2023. Men vad ska man bjud..

Läs mer
Sommarens bästa ölguide – flera nyheter och glutenfr..

Sommarens bästa ölguide – flera nyheter och glutenfr..

Läs den här fräscha ölguiden och beställ sommarens mest imponerande öl innan det tar slut. Förutom riktigt god glutenfri öl bjuds du på klassisk ljus lager och några svalkande suröl. Kanske gömmer s..

Läs mer
Tipsen & prylarna som håller dig sval i värmen

Tipsen & prylarna som håller dig sval i värmen

Är du redo för sommaren och värmeböljan? Här är tipsen och prylarna som håller både dryck och huvud kallt. Få saker är lika härligt i värmen som en kall öl, drink eller ett glas kallt vin. Men det ..

Läs mer