HEM

Aktuellt

Bästa boxvinerna till buffén

En buffé är alltid lika spännande, speciellt när du har ett fullt hus. Men vad ska du bjuda på för viner? För att göra beslutet lätt har vi valt ut några underbara boxviner som kompletterar ditt tema.

Grekisk buffé med Domaine Bousquet, Chardonnay Torrontés

En grekisk buffé går alltid hem. Ingen kan väl tacka nej till gröna oliver i en vacker skål, tärnad fetaost, vinbladsdolmar, tsatsiki med en gnutta mynta, grillade lammracks, halloumi och nybakat grekiskt lantbröd.

Domaine Bousquet Chardonnay Torrontés
2021
Domaine Bousquet Chardonnay Torrontés
Till denna buffé passar ett fylligt och fruktigt vitt vin utmärkt. Domaine Bousquet från Argentina har en fruktig och blommig smak med inslag av päron, lime, litchi och gröna äpplen.

Vinet finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 239 kr.
3000 ml - 12.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
239 kr

Tania, ett friskt vin för kryddiga smaker

Ett fint sätt att välkomna sommaren på är att ordna en indisk afton. En indisk buffé innehåller många olika kryddor och härliga smakupplevelser. Den mest kända drycken till indisk mat är öl, men vin är också ett bra alternativ. Det gäller bara att välja ett vin som inte är så strävt då vinets sötma ska kunna balansera kryddorna i maten.

Om maten är kryddstark kan du servera manna halawa till efterrätt. En indisk specialitet som innehåller smör, mannagryn och florsocker.

Tania
Tania
Tania från Tyskland passar utmärkt till kryddstarka rätter. Vinet har en ungdomlig, blommig, söt och druvig smak med inslag av honung, fläder och päron.

Finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 179 kr.
3000 ml - 8.5% - Sockerhalt 3.2 g per 100 ml
195 kr

Rött vin till vegetarisk buffé

Rött vin passar ofta bra till rött kött, men det kan vara lika gott till vegetarisk mat. Då är det bra att välja ett vin med så lite tanniner som möjligt.

Grape Stories Pinot Noir
2021
Grape Stories Pinot Noir
Prova till exempel Grape Stories Pinot Noir från Moldavien till en vegetarisk buffé med barbeque-touch. Vinet har en kryddig smak med inslag av fat, kakao, torkade jordgubbar, skogshallon, nougat och pomerans.

Finns i Systembolagets sortiment och kostar 195 kr.
3000 ml - 13% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
199 kr

Bonustips på plockmat:

Vegetariska Tzay-spett, grillad lök och paprika, vitlöksfrästa champinjoner, grillade majskolvar, manchego, pickles och små mandelpotatisar rostade i olivolja.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Så matchar du mat och dryck till midsommar

Så matchar du mat och dryck till midsommar

Vad passar till vad? Ibland är det svårt att veta. Inför årets midsommarmeny tipsar vi därför inte bara om vin, öl och snaps – utan ger dig även dryckernas match på tallriken. Gott öl till midsomma..

Läs mer
Sjung om studentens lyckliga dar!

Sjung om studentens lyckliga dar!

Nu dröjer det inte länge innan gatorna och torgen fylls av glädje, skratt och stolthet. Mitt i havet av sommarfina ungdomar med mössan på svaj trängs stolta föräldrar med varma glädjetårar längs kin..

Läs mer
Plockmat och bubbel till sommarens fester

Plockmat och bubbel till sommarens fester

Ska du bjuda på lite småplock och bubbel, men har tröttnat på att ställa fram en skål chips? Frukta inte, för här har vi parat tre härliga bubbel med plockmat som både är festlig och enkel att göra...

Läs mer
3 vintips i tider av ”stugsittande”

3 vintips i tider av ”stugsittande”

Systembolaget håller öppet – så det finns egentligen ingen idé att bunkra mer vin än nödvändigt. Men det kanske kommer finnas en risk att vi inte vill eller orkar springa till bolaget på fredagarna ..

Läs mer
Vinguiden nu även i böckernas värld

Vinguiden nu även i böckernas värld

I boken Dödspelen i Olympia får karaktärerna i boken en privat vinprovning arrangerad av ingen mindre än Monique från Vinguiden! Självklart blev vi nyfikna och tog kontakt med författaren. Här berät..

Läs mer
Picknick i sol, vågor och stjärnglans

Picknick i sol, vågor och stjärnglans

Vi är många som minns hur härligt det var att gå på skolutflykt med ryggsäcken full av nygräddade pannkakor och tigermuffins. Men utflyktsdagarna är inte över. Varje år firar vi Picknickens dag den ..

Läs mer