HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Bästa boxvinerna till buffén

En buffé är alltid lika spännande, speciellt när du har ett fullt hus. Men vad ska du bjuda på för viner? För att göra beslutet lätt har vi valt ut några underbara boxviner som kompletterar ditt tema.

Grekisk buffé med Domaine Bousquet, Chardonnay Torrontés

En grekisk buffé går alltid hem. Ingen kan väl tacka nej till gröna oliver i en vacker skål, tärnad fetaost, vinbladsdolmar, tsatsiki med en gnutta mynta, grillade lammracks, halloumi och nybakat grekiskt lantbröd.

Till denna buffé passar ett fylligt och fruktigt vitt vin utmärkt. Domaine Bousquet från Argentina har en fruktig och blommig smak med inslag av päron, lime, litchi och gröna äpplen.

Vinet finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 239 kr.
3000 ml - 12.5% -
239 kr

Tania, ett friskt vin för kryddiga smaker

Ett fint sätt att välkomna sommaren på är att ordna en indisk afton. En indisk buffé innehåller många olika kryddor och härliga smakupplevelser. Den mest kända drycken till indisk mat är öl, men vin är också ett bra alternativ. Det gäller bara att välja ett vin som inte är så strävt då vinets sötma ska kunna balansera kryddorna i maten.

Om maten är kryddstark kan du servera manna halawa till efterrätt. En indisk specialitet som innehåller smör, mannagryn och florsocker.

Tania från Tyskland passar utmärkt till kryddstarka rätter. Vinet har en ungdomlig, blommig, söt och druvig smak med inslag av honung, fläder och päron.

Finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 179 kr.
3000 ml - 8.5% - Sockerhalt 3.2 g per 100 ml
189 kr

Rött vin till vegetarisk buffé

Rött vin passar ofta bra till rött kött, men det kan vara lika gott till vegetarisk mat. Då är det bra att välja ett vin med så lite tanniner som möjligt.

Prova till exempel Grape Stories Pinot Noir från Moldavien till en vegetarisk buffé med barbeque-touch. Vinet har en kryddig smak med inslag av fat, kakao, torkade jordgubbar, skogshallon, nougat och pomerans.

Finns i Systembolagets sortiment och kostar 195 kr.
3000 ml - 13% -
199 kr

Bonustips på plockmat:

Vegetariska Tzay-spett, grillad lök och paprika, vitlöksfrästa champinjoner, grillade majskolvar, manchego, pickles och små mandelpotatisar rostade i olivolja.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa