HEM

Aktuellt

Bästa boxvinerna till buffén

En buffé är alltid lika spännande, speciellt när du har ett fullt hus. Men vad ska du bjuda på för viner? För att göra beslutet lätt har vi valt ut några underbara boxviner som kompletterar ditt tema.

Grekisk buffé med Domaine Bousquet, Chardonnay Torrontés

En grekisk buffé går alltid hem. Ingen kan väl tacka nej till gröna oliver i en vacker skål, tärnad fetaost, vinbladsdolmar, tsatsiki med en gnutta mynta, grillade lammracks, halloumi och nybakat grekiskt lantbröd.

Domaine Bousquet Chardonnay Torrontés
2021
Domaine Bousquet Chardonnay Torrontés
Till denna buffé passar ett fylligt och fruktigt vitt vin utmärkt. Domaine Bousquet från Argentina har en fruktig och blommig smak med inslag av päron, lime, litchi och gröna äpplen.

Vinet finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 239 kr.
3000 ml - 12.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
239 kr

Tania, ett friskt vin för kryddiga smaker

Ett fint sätt att välkomna sommaren på är att ordna en indisk afton. En indisk buffé innehåller många olika kryddor och härliga smakupplevelser. Den mest kända drycken till indisk mat är öl, men vin är också ett bra alternativ. Det gäller bara att välja ett vin som inte är så strävt då vinets sötma ska kunna balansera kryddorna i maten.

Om maten är kryddstark kan du servera manna halawa till efterrätt. En indisk specialitet som innehåller smör, mannagryn och florsocker.

Tania
Tania
Tania från Tyskland passar utmärkt till kryddstarka rätter. Vinet har en ungdomlig, blommig, söt och druvig smak med inslag av honung, fläder och päron.

Finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 179 kr.
3000 ml - 8.5% - Sockerhalt 3.2 g per 100 ml
189 kr

Rött vin till vegetarisk buffé

Rött vin passar ofta bra till rött kött, men det kan vara lika gott till vegetarisk mat. Då är det bra att välja ett vin med så lite tanniner som möjligt.

Grape Stories Pinot Noir
2021
Grape Stories Pinot Noir
Prova till exempel Grape Stories Pinot Noir från Moldavien till en vegetarisk buffé med barbeque-touch. Vinet har en kryddig smak med inslag av fat, kakao, torkade jordgubbar, skogshallon, nougat och pomerans.

Finns i Systembolagets sortiment och kostar 195 kr.
3000 ml - 13% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
199 kr

Bonustips på plockmat:

Vegetariska Tzay-spett, grillad lök och paprika, vitlöksfrästa champinjoner, grillade majskolvar, manchego, pickles och små mandelpotatisar rostade i olivolja.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

3 boxar i sommartid

3 boxar i sommartid

Sommaren har äntligen kommit och med den kom suget efter grillad mat och såklart riktigt bra viner därtill! Här kommer några förslag som vi hoppas skall falla på läppen! Tre tips på viner som räcker..

Läs mer
Sjung om studentens lyckliga dar!

Sjung om studentens lyckliga dar!

Nu dröjer det inte länge innan gatorna och torgen fylls av glädje, skratt och stolthet. Mitt i havet av sommarfina ungdomar med mössan på svaj trängs stolta föräldrar med varma glädjetårar längs kin..

Läs mer
Camilla Läckberg: Förälskad i gott vin och god mat

Camilla Läckberg: Förälskad i gott vin och god mat

Kändisviner har blivit rejält i ropet igen. Nu släpper författaren Camilla Läckberg tre nya boxviner. – Att få ta fram tre fantastiska viner från en vingård i Romagna är en dröm som går i uppfyllels..

Läs mer
Stjärnkockens tips: Så blir studentmottagningen en s..

Stjärnkockens tips: Så blir studentmottagningen en s..

Nu är det nära till studentens lyckliga dagar. Den ljusnande framtid är vår – när coronakrisen börjar lätta kan det faktiskt bli en mindre studentmottagning. Tv-kocken och catering-proffset Alexandr..

Läs mer
Därför vill allt fler ha sitt vin i box

Därför vill allt fler ha sitt vin i box

Efterfrågan på vin i Bag-in-Box har ökat under pandemin, visar en ny undersökning. – Bag-in-Box erbjuder en mer hållbar, kostnadseffektiv och konsumentvänlig förpackningslösning. Det förklarar den e..

Läs mer
Tipsen & prylarna som håller dig sval i värmen

Tipsen & prylarna som håller dig sval i värmen

Är du redo för sommaren och värmeböljan? Här är tipsen och prylarna som håller både dryck och huvud kallt. Få saker är lika härligt i värmen som en kall öl, drink eller ett glas kallt vin. Men det ..

Läs mer