HEM

Aktuellt

Sommarens bästa ölguide – flera nyheter och glutenfri öl du inte får missa

Läs den här fräscha ölguiden och beställ sommarens mest imponerande öl innan det tar slut. Förutom riktigt god glutenfri öl bjuds du på klassisk ljus lager och några svalkande suröl. Kanske gömmer sig din nya favorit i vår stora guide? Vi listar hela 10 extremt rekorderliga öl.

Glutenfri öl med stor smak

Både efterfrågan och utbudet av glutenfria öl växer så det knakar. Varför? Prova själv så kommer du att förstå. Låt oss nu presentera våra hetaste tips på glutenfri öl inför sommaren 2023.

Crocodile, Krönleins Bryggeri

Crocodile Glutenfri
Crocodile Glutenfri
Låt dig inte skrämmas av besten på etiketten. Det här är egentligen ett milt och maltigt lager som är helt ofarligt. För att sammanfatta är Crocodile en ljus sommargoding i internationell stil. Brödig smak möter ljuvliga toner av citronstinn aprikos. Passar perfekt till rätterna med lite extra sting, eller bara som en svalkande sällskapsdryck i goda vänners lag.
330 ml - 5.2% -
13.90 kr

Rådanäs IPA

Rådanäs IPA Glutenfri
Rådanäs IPA Glutenfri
Ett alla tiders öl från Rådanäs! Det här varmjästa och ofiltrerade ölet skapar musik i mun och får dina smaklökar att sjunga med. Rådanäs IPA bär på en tydlig beska som ramas in av tonerna från ananas, rosmarin, nektarin, grapefrukt och sockerkaka. Det här är en smakexplosion som lämpar sig utmärkt till både lamm- och nötkött.
330 ml - 6.6% -
30.40 kr

Slice & Dice, Brekeriet Beer

Slice & Dice Glutenfri
Slice & Dice Glutenfri
Slice & Dice från Landskrona bjuder på härlig frukt, sälta och en framträdande syrlighet. Kornmalt, gurka, råg, salt och humle. Underbart. Lämpar sig väl till vegetariska rätter, gärna från det asiatiska köket. Slice & Dice – från Skåne med kärlek.
330 ml - 4.8% -
33.90 kr

Transtrands Pils, Sälens Fjällbryggeri

Sälens Fjällbryggeri Transtrands Pils Glutenfri
Sälens Fjällbryggeri Transtrands Pils Glutenfri
Kalaset är räddat. Ett ljust glutenfritt lageröl från hjärtat av Dalarna. Lika förbluffande god som fjällnaturen den föddes i är vacker. Transtrands Pils Glutenfri är ett ekologiskt öl i traditionell svensk kostym, med maltig smak och toner av knäckebröd, örter och citronskal. Avnjut denna juvel på nästa mingel eller varför inte till en god fisk- eller fågelrätt?
330 ml - 5% -
29.90 kr

Klassisk ljus lager

Ett ljust lager en het sommardag är svårt att slå, eller hur? Det är något med enkelheten i smaken som passar så bra. Kolla in nyheterna!

Pripps Blå, Citrus (NYHET)

Pripps Blå Citrus
Pripps Blå Citrus
Visst hör du också melodin? Reklamen som aldrig dör. Nu är alltså det svenskaste av öl tillbaka med en twist. Pripps Blå med inslag av saftig citrus. Kan det bli mer sommar än så här? Drick ölet som passar till nästan allt precis som du vill.
330 ml - 4.7% -
11.90 kr

Estrella Damm, Alkoholfri

Estrella Damm N. A. Non Alcoholic
Estrella Damm N. A. Non Alcoholic
Säg ”¡Hola!” till denna hit från katalanska Estrella Damm. Denna ljusa alkoholfria lager bjuder på maltig doft och smakinslag av knäckebröd, apelsin och nyfikna örter. Helt enkelt ett delikat lager som bidrar till en fantastisk helhetsupplevelse vid matbordet, både till skaldjuren och till den vegetariska rätten.
330 ml - 0% -
12.50 kr

König Pilsener (NYHET)

König Pilsener
König Pilsener
Den tyska pilsnern är ofta tydlig i sin beska. Så även König. Knäckebröd, färska örter, honung och citron. Nu saknas bara fisken. Lägg ett par torskfiléer i prasslig folie och klicka i lite för mycket smör. Ta sedan fram en kall König eller två medan du väntar. Salta efter behag.
500 ml - 4.9% -
22.40 kr

Bron – Ekologisk (NYHET)

Bron Ekologisk
Bron Ekologisk
Kan du göra två saker samtidigt? Bron Ekologisk smakar gott i munnen, spar några kronor och är även ett högst hållbart val när det kommer till miljön. Så, nu kan du göra tre.
330 ml - 5.5% -
14.90 kr

Suröl som gör dig glad

Har du inte vågat testa ett suröl än så är det hög tid. Ölet får sin speciella smak genom spontanjäsning eller sina tillsatta mjölksyrabakterier. Det är annorlunda – men så gott.

Smith Street – Sour (NYHET)

Smith Street Sour Olle
Smith Street Sour Olle
Smith Streets Sour är inte vilken nyhet som helst. Det är en ekologisk nyhet. Gå inte miste om den här magiska symfonin av hallon, blåbär, ljust bröd och den förtrollande touchen av grape. Servera ölet riktigt kallt.
330 ml - 4% -
29.90 kr

S:t Eriks Rabarber Sur

S:t Eriks Rabarber Sur
S:t Eriks Rabarber Sur
S:t Eriks Bryggeri är anrikt med sina rötter i 1800-talet. Det lades ned 1959 men återlanserades 2010 med oväntad kraft. Rabarber Sur är bryggt på rabarber samt korn- och vetemalt. Njut av den syrligt och perfekt balanserade smaken av grapefrukt, ljust bröd och såklart – rabarber. Den här ska drickas iskall.
330 ml - 4.7% -
24.90 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

”Vin, öl och pizza – då blir man 100 år&..

”Vin, öl och pizza – då blir man 100 år&..

Hur ska man fira sin 100:e födelsedag och vara i god form? Jane Kahler från USA har svaret: – Min favoritdryck har alltid varit vin och öl, och jag älskar pepperonipizza, säger hon. Amerikansk medi..

Läs mer
Tjeckiska favoriten tillbaka – med en prisvinn..

Tjeckiska favoriten tillbaka – med en prisvinn..

Ta på lederhosen, fram med surkålen, koka knödeln och drick en prisvinnande oktoberöl. Nu kommer Primátor Oktoberfestive Lager till alla Systembolagsbutiker. Coronapandemin har stoppat många fester ..

Läs mer
Vinguidens ölskola – allt om olika alkoholhalter

Vinguidens ölskola – allt om olika alkoholhalter

I den andra delen av vår ölskola djupdyker vi i olika alkoholstyrkor och hur de påverkar vår konsumtion. Alkoholhalten har alltid varit en hjärtefråga för oss nordbor när det kommer till vad vi dric..

Läs mer
Svenska ölnyheter: Fårskallar och häxkittlar

Svenska ölnyheter: Fårskallar och häxkittlar

En fårskalle, häxkittel, raket-öl från Kiruna eller tysk pilsner? Det är bara några av alla ölsorter som nu släpps på Systembolaget. Mikrobryggerier har varit trendigt i ganska många år och det finn..

Läs mer
Nytt på hyllan – här är 7 spännande stout

Nytt på hyllan – här är 7 spännande stout

Vad passar bättre en kall och ruskig höstdag än en mörk och mustig stout? Det skulle väl kanske vara en brasa att lägga upp fötterna framför medan du njuter av din stout. Eftersom det hela tiden kom..

Läs mer
Vi listar bästa dryckerna till julbordet

Vi listar bästa dryckerna till julbordet

Här listar vi de bästa dryckerna till julbordet. Decembermörkret har smugit sig in i varenda liten vrå och julen står för dörren. Planerar du för ett traditionellt julbord på julafton? Låt oss hjälp..

Läs mer