HEM

Aktuellt

Sommarens bästa ölguide – flera nyheter och glutenfri öl du inte får missa

Läs den här fräscha ölguiden och beställ sommarens mest imponerande öl innan det tar slut. Förutom riktigt god glutenfri öl bjuds du på klassisk ljus lager och några svalkande suröl. Kanske gömmer sig din nya favorit i vår stora guide? Vi listar hela 10 extremt rekorderliga öl.

Glutenfri öl med stor smak

Både efterfrågan och utbudet av glutenfria öl växer så det knakar. Varför? Prova själv så kommer du att förstå. Låt oss nu presentera våra hetaste tips på glutenfri öl inför sommaren 2023.

Crocodile, Krönleins Bryggeri

Crocodile Glutenfri
Crocodile Glutenfri
Låt dig inte skrämmas av besten på etiketten. Det här är egentligen ett milt och maltigt lager som är helt ofarligt. För att sammanfatta är Crocodile en ljus sommargoding i internationell stil. Brödig smak möter ljuvliga toner av citronstinn aprikos. Passar perfekt till rätterna med lite extra sting, eller bara som en svalkande sällskapsdryck i goda vänners lag.
330 ml - 5.2% -
13.90 kr

Rådanäs IPA

Rådanäs IPA Glutenfri
Rådanäs IPA Glutenfri
Ett alla tiders öl från Rådanäs! Det här varmjästa och ofiltrerade ölet skapar musik i mun och får dina smaklökar att sjunga med. Rådanäs IPA bär på en tydlig beska som ramas in av tonerna från ananas, rosmarin, nektarin, grapefrukt och sockerkaka. Det här är en smakexplosion som lämpar sig utmärkt till både lamm- och nötkött.
330 ml - 6.6% -
29.90 kr

Slice & Dice, Brekeriet Beer

Slice & Dice Glutenfri
Slice & Dice Glutenfri
Slice & Dice från Landskrona bjuder på härlig frukt, sälta och en framträdande syrlighet. Kornmalt, gurka, råg, salt och humle. Underbart. Lämpar sig väl till vegetariska rätter, gärna från det asiatiska köket. Slice & Dice – från Skåne med kärlek.
330 ml - 4.8% -
33.90 kr

Transtrands Pils, Sälens Fjällbryggeri

Sälens Fjällbryggeri Transtrands Pils Glutenfri
Sälens Fjällbryggeri Transtrands Pils Glutenfri
Kalaset är räddat. Ett ljust glutenfritt lageröl från hjärtat av Dalarna. Lika förbluffande god som fjällnaturen den föddes i är vacker. Transtrands Pils Glutenfri är ett ekologiskt öl i traditionell svensk kostym, med maltig smak och toner av knäckebröd, örter och citronskal. Avnjut denna juvel på nästa mingel eller varför inte till en god fisk- eller fågelrätt?
330 ml - 5% -
27.90 kr

Klassisk ljus lager

Ett ljust lager en het sommardag är svårt att slå, eller hur? Det är något med enkelheten i smaken som passar så bra. Kolla in nyheterna!

Pripps Blå, Citrus (NYHET)

Pripps Blå Citrus
Pripps Blå Citrus
Visst hör du också melodin? Reklamen som aldrig dör. Nu är alltså det svenskaste av öl tillbaka med en twist. Pripps Blå med inslag av saftig citrus. Kan det bli mer sommar än så här? Drick ölet som passar till nästan allt precis som du vill.
330 ml - 4.7% -
11.90 kr

Estrella Damm, Alkoholfri

Estrella Damm N. A. Non Alcoholic
Estrella Damm N. A. Non Alcoholic
Säg ”¡Hola!” till denna hit från katalanska Estrella Damm. Denna ljusa alkoholfria lager bjuder på maltig doft och smakinslag av knäckebröd, apelsin och nyfikna örter. Helt enkelt ett delikat lager som bidrar till en fantastisk helhetsupplevelse vid matbordet, både till skaldjuren och till den vegetariska rätten.
330 ml - 0% -
11.90 kr

König Pilsener (NYHET)

König Pilsener
König Pilsener
Den tyska pilsnern är ofta tydlig i sin beska. Så även König. Knäckebröd, färska örter, honung och citron. Nu saknas bara fisken. Lägg ett par torskfiléer i prasslig folie och klicka i lite för mycket smör. Ta sedan fram en kall König eller två medan du väntar. Salta efter behag.
500 ml - 4.9% -
21.90 kr

Bron – Ekologisk (NYHET)

Bron Ekologisk
Bron Ekologisk
Kan du göra två saker samtidigt? Bron Ekologisk smakar gott i munnen, spar några kronor och är även ett högst hållbart val när det kommer till miljön. Så, nu kan du göra tre.
330 ml - 5.5% -
14.90 kr

Suröl som gör dig glad

Har du inte vågat testa ett suröl än så är det hög tid. Ölet får sin speciella smak genom spontanjäsning eller sina tillsatta mjölksyrabakterier. Det är annorlunda – men så gott.

Smith Street – Sour (NYHET)

Smith Street Sour Olle
Smith Street Sour Olle
Smith Streets Sour är inte vilken nyhet som helst. Det är en ekologisk nyhet. Gå inte miste om den här magiska symfonin av hallon, blåbär, ljust bröd och den förtrollande touchen av grape. Servera ölet riktigt kallt.
330 ml - 4% -
29.90 kr

S:t Eriks Rabarber Sur

S:t Eriks Rabarber Sur
S:t Eriks Rabarber Sur
S:t Eriks Bryggeri är anrikt med sina rötter i 1800-talet. Det lades ned 1959 men återlanserades 2010 med oväntad kraft. Rabarber Sur är bryggt på rabarber samt korn- och vetemalt. Njut av den syrligt och perfekt balanserade smaken av grapefrukt, ljust bröd och såklart – rabarber. Den här ska drickas iskall.
330 ml - 4.7% -
24.90 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Fira mörka ölen på stoutdagen

Fira mörka ölen på stoutdagen

Liksom dagarna blir ölen mörkare med årstiden. Och idag, den 5 november, är det passande nog den internationella stoutdagen. Vi höjer därför ett glas riktigt mörk stout! Nu firas det inte stoutdagen..

Läs mer
Vinguiden nu även i böckernas värld

Vinguiden nu även i böckernas värld

I boken Dödspelen i Olympia får karaktärerna i boken en privat vinprovning arrangerad av ingen mindre än Monique från Vinguiden! Självklart blev vi nyfikna och tog kontakt med författaren. Här berät..

Läs mer
Stjärnkockens tips: Så blir studentmottagningen en s..

Stjärnkockens tips: Så blir studentmottagningen en s..

Nu är det nära till studentens lyckliga dagar. Den ljusnande framtid är vår – när coronakrisen börjar lätta kan det faktiskt bli en mindre studentmottagning. Tv-kocken och catering-proffset Alexandr..

Läs mer
Tallink lanserar nya skeppsviner, champagne och öl

Tallink lanserar nya skeppsviner, champagne och öl

Vinguiden blev inbjudna att närvara på Tallink Grupp lansering av Tallink & Silja Line Ship’s Wines and Beers 2022 – en exklusiv samling av fem egna märkesviner och två hantverksöl f..

Läs mer
3 goda tips på ljus sommar-öl

3 goda tips på ljus sommar-öl

Ljus lager behöver inte vara blaskig eller sakna karaktär. Här har du en italienare, en tysk och en svensk som vågar sticka ut. Läs Vinguidens tips på tre spännande sommar-öl. Lager är världens över..

Läs mer
Älskar du också stout? Här är 8 favoriter du inte få..

Älskar du också stout? Här är 8 favoriter du inte få..

När man nämner stout går tankarna till ett sött, mörkt öl som ger en fyllig mättnadskänsla. Den här ölsorten dök upp redan på 1700-talet och blev snabbt populär bland öldrickare för sin smak och sta..

Läs mer