HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Viner till årets alla äventyr

Tänk dig att du är på segelsemester i skärgården. Ni har lagt till vid en klipphäll och kvällens middag tillagas. Med en flaska vin i ena handen och några vinglas i den andra hoppar du i land. Då händer det som inte får hända – du halkar till, tappar flaskan och vinet rinner likt en ostoppbar rännil ner mot havet. Tänk om du då istället haft en kasse vinburkar.

Här är 5 olika burkvin som du med fördel kan ta med dig på alla äventyr.

Sommar innebär för många sangria. Kliv av båten och börja kvällen med denna traditionellt spanska dryck gjord på rödvin och frukt.
330 ml - 7% - Sockerhalt 9.2 g per 100 ml
30 kr

Vad passar bättre på äventyrliga strapatser än ett rosévin med inslag av jordgubbar, gelehallon och vit persika? Från amerikanska Barefoot kommer detta vin gjort på druvan Zinfandel.
250 ml - 8.5% - Sockerhalt 3.4 g per 100 ml
35 kr

Från Bourgogne i Frankrike kommer denna Chablis som har en fruktig smak med inslag av gröna äpplen, krusbär, mineral, bivax och grapefrukt. Det är helt enkelt det perfekta vinet till en förrätt bestående av fisk eller skaldjur.
250 ml - 12.5% -
70 kr

Vem kan stå emot ett burkvin med namnet Vinnarliv, där den grafiska profilen kastar oss handlöst tillbaka till 80-talet? Med sin fruktiga och nyanserade smak passar den utmärkt till rätter av ljust kött såsom fågel eller fläsk.
375 ml - 14.5% -
101 kr

Till den grillade köttbiten kan du med fördel välja en Pinot Noir. Detta vin från Kalifornien har kryddiga fattoner med inslag av jordgubb, choklad och skogshallon. En perfekt avrundning på en äventyrlig dag.
375 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.3 g per 100 ml
70 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa