HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Viner till årets alla äventyr

Tänk dig att du är på segelsemester i skärgården. Ni har lagt till vid en klipphäll och kvällens middag tillagas. Med en flaska vin i ena handen och några vinglas i den andra hoppar du i land. Då händer det som inte får hända – du halkar till, tappar flaskan och vinet rinner likt en ostoppbar rännil ner mot havet. Tänk om du då istället haft en kasse vinburkar.

Här är 5 olika burkvin som du med fördel kan ta med dig på alla äventyr.

Solybiza Red Sangria Organic
Solybiza Red Sangria Organic
Sommar innebär för många sangria. Kliv av båten och börja kvällen med denna traditionellt spanska dryck gjord på rödvin och frukt.
330 ml - 7% - Sockerhalt 9.2 g per 100 ml
30 kr

Barefoot White Zinfandel
Barefoot White Zinfandel
Vad passar bättre på äventyrliga strapatser än ett rosévin med inslag av jordgubbar, gelehallon och vit persika? Från amerikanska Barefoot kommer detta vin gjort på druvan Zinfandel.
250 ml - 8.5% - Sockerhalt 3.4 g per 100 ml
35 kr

Chablis By Passy le Clou
2020
Chablis By Passy le Clou
Från Bourgogne i Frankrike kommer denna Chablis som har en fruktig smak med inslag av gröna äpplen, krusbär, mineral, bivax och grapefrukt. Det är helt enkelt det perfekta vinet till en förrätt bestående av fisk eller skaldjur.
250 ml - 12.5% -
70 kr

Vinnarliv Wine Mechanics
2021
Vinnarliv Wine Mechanics
Vem kan stå emot ett burkvin med namnet Vinnarliv, där den grafiska profilen kastar oss handlöst tillbaka till 80-talet? Med sin fruktiga och nyanserade smak passar den utmärkt till rätter av ljust kött såsom fågel eller fläsk.
375 ml - 14.5% -
101 kr

Cycles Gladiator Pinot Noir
Cycles Gladiator Pinot Noir
Till den grillade köttbiten kan du med fördel välja en Pinot Noir. Detta vin från Kalifornien har kryddiga fattoner med inslag av jordgubb, choklad och skogshallon. En perfekt avrundning på en äventyrlig dag.
375 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.3 g per 100 ml
70 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Jorden runt på 8 viner

Jorden runt på 8 viner

Många längtar efter att komma ut i världen och resa. Men covid-19-viruset reser hinder. Vilken tur då att du kan åka världen runt med hjälp av spännande viner. Häng med på en jorden runt-resa via 8 ..

Läs mer
De kan vinna på Stellagalan 2021

De kan vinna på Stellagalan 2021

Stellagalan lyfter fram kvinnliga förebilder för att främja en mer jämställd gastronomi i Sverige. Nu är de nominerade till 2021 års gala klara och 21 superproffs slåss om priserna. Den 11 oktober k..

Läs mer
5 fakta om naturkorkar

5 fakta om naturkorkar

Om du älskar vin så har du säkerligen dragit ur en och annan vinkork i dina dagar. I dag finns ju både plastkorkar och skruvkorkar av metall att tillgå, men vanligast är ändå den klassiska naturkork..

Läs mer
Stora guiden till höstens dryckesmässor 2022

Stora guiden till höstens dryckesmässor 2022

Under hösten är det späckat med dryckesmässor, från Helsingborg till Umeå. Här har vi samlat några av de bästa som du absolut inte får missa. 26-27/8 Helsingborgs Dryckesmässa På Helsingborg Arena ä..

Läs mer
Maskrosvinet gör comeback

Maskrosvinet gör comeback

Under många år var maskrosvinet förbjudet, men sedan 1994 är det återigen lagligt att göra maskrosvin. Nu när våren gör sitt intåg kommer snart dessa gula blommor att börja spira på ängar och i träd..

Läs mer
Nytt förslag: ”Hämt-vin och öl från restauranger”..

Nytt förslag: ”Hämt-vin och öl från restauranger”..

Hämtmat från krogen – tillsammans med en god flaska vin. Nu vill Moderaterna göra det möjligt att köpa med sig alkohol hem från restauranger. – De här förändringarna, som nu föreslås, gör att det ko..

Läs mer