HEM

Aktuellt

Quiz: Vilket vin är du?

Om du är nyfiken på att få veta mer om dig själv och vilket vin som bäst representerar dig, ska du ta vår enkla och snabba vinquiz. Låt detta bli nästa snackis vid kaffeautomaten eller runt middagsbordet. Vem vet, kanske får du nya insikter i vilka dina vänner och bekanta också är, om även de tar vårt quiz.

Vart åker du helst på semester?

A) Paris
B) Australien
C) New York
D) Florence
E) Varsomhelst, bara sällskapet är bra

Vad äter du helst?

A) Ostron
B) Hamburgare med extra allt
C) Grillad köttbit med sötpotatispommes
D) Avsmakningsmeny
E) Tapas

Vilken är din älsklingsfärg?

A) Röd
B) Lila
C) Blå
D) Grön
E) Vit

Vilket är ditt favoritdjur?

A) Duva
B) Tasmansk djävul
C) Lejon
D) Loch Ness-odjuret
E) Hund

Hur skulle du beskriva dig själv?

A) Romantiker
B) Äventyrare
C) Ledare
D) Konstnär
E) Mingelproffs

 

Flest A

Du är Merlot – romantisk, sensuell och passionerad
Liksom viner gjorda på Merlot har du en mjuk och tilltalande närvaro. Som en smekande vind omger du dig av sociala sammanhang och förför omgivningen med din romantiska aura.

Flest B

Du är Shiraz – äventyrlig, våghalsig och utåtriktad
Liksom ett moget Shiraz tar du för dig och drar dig inte för att utmana. Du är äventyrlig ut i fingerspetsarna och vill ha mycket av allt. Ingen mellanmjölk för dig!

Flest C

Du är Cabernet Sauvignon – intensiv, kraftfull och en naturlig ledare
Din självsäkra närvaro går inte obemärkt förbi. Du är en person som andra dras till och likt vinet är du fylld av kraft och styrka. Där du banar nya vägar följer andra strax efter.

Flest D

Du är Pinot Noir – kreativ, nyanserad och djup
Ett Pinot Noir är själva sinnebilden av ditt kreativa och konstnärliga sinne. Du uppskattar detaljer och nyanser i olika sammanhang och kan försjunka i djupa tankar. Din mystiska aura är både lockande och skrämmande.

Flest E

Du är Chardonnay – social, flexibel och elegant
Oavsett vilket sammanhang du hamnar i passar du alltid in. Men ditt kvicka sinne och din eleganta stil är du festens medelpunkt. Du är både klassisk och djärv på samma gång.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

3 vintips till streamade serier

3 vintips till streamade serier

Våren 2020 har Vinguiden, som många andra, blivit tvingad att söka förströelse hos digitala streaming-tjänster såsom Netflix, HBO och C More mer flera. Det finns fler bra serier som innehåller scene..

Läs mer
Vinnarna i Sveriges största vintävling korade

Vinnarna i Sveriges största vintävling korade

Nu är vinnarna i den stora svenska vintävlingen Vinordic Wine Challenge 2021 korade. Årets tävling slog rekord med 1078 deltagande viner. De mest prisvärda vinerna i 12 kategorier korades – totalt d..

Läs mer
Ny studie avslöjar: vinet som passar bäst med din pe..

Ny studie avslöjar: vinet som passar bäst med din pe..

Visst vore det härligt med en personlig vinkompass som visar vilka viner du föredrar? Enligt den här studien är din personlighet nyckeln till att du väljer rätt varje gång. Experimentet I en studie..

Läs mer
5 fakta du inte visste om baksmälla

5 fakta du inte visste om baksmälla

De allra flesta av oss vet hur det känns att vakna upp dagen efter med bultande huvudvärk, illamående och ångest. Men vad ligger egentligen bakom dessa symtom och kan baksmällan vara farlig, på rikt..

Läs mer
Nytt förslag: ”Hämt-vin och öl från restauranger”..

Nytt förslag: ”Hämt-vin och öl från restauranger”..

Hämtmat från krogen – tillsammans med en god flaska vin. Nu vill Moderaterna göra det möjligt att köpa med sig alkohol hem från restauranger. – De här förändringarna, som nu föreslås, gör att det ko..

Läs mer
Fira kärleken med ett alla hjärtans dag-vin

Fira kärleken med ett alla hjärtans dag-vin

Vad brukar du dricka för alla hjärtans dag-vin? Alla hjärtans dag närmar sig med stormsteg, och det ska så klart firas. Vi har valt ut sju goda och snygga flaskor som du kan överraska personen i dit..

Läs mer