HEM

Aktuellt

Så matchar du mat och dryck till midsommar

Vad passar till vad? Ibland är det svårt att veta. Inför årets midsommarmeny tipsar vi därför inte bara om vin, öl och snaps – utan ger dig även dryckernas match på tallriken.

Gott öl till midsommar

Landsort Lager
Landsort Lager
En lyxig variant av ljust lageröl. God och lättdrucken med en trevlig atmosfär av både humle och malt. Med inslag av rågbröd, apelsin, örter och honung är detta ett fräscht midsommaröl.

Härlig match till färskpotatis, gräddfil och matjessill.

Ölet möter upp matjessillen på ett smart sätt. Landsort Lager är diplomaten som gör allt för att hela menyns smakkluster ska gunga i samma frekvens.

500 ml - 5.3% -
34 kr

Poppels Bryggeri American Pale Ale
Poppels Bryggeri American Pale Ale
Svensk mystik och tallskog möter amerikansk lönnsirap. Det här är en ordentlig APA som faller många i smaken.

Till gubbarnas röra eller den rökta laxen.

Ta fram din Poppels ur kylen och låt den stå några minuter. Sedan är det bara att äta och dricka. Rikligt med kolsyra passar bra mellan de salta och rökiga tuggorna.

330 ml - 5.4% -
25.90 kr

Goda viner till midsommar

Segredos de São Miguel Organic
2022
Segredos de São Miguel Organic
Segredos de São Miguel är ett fruktigt rött vin som överraskar. Den spännande smakblandningen tillför komplexitet utan att sticka ut för mycket. Kombinationen av blåbär, peppar, sommarhallon, björnbär, choklad och nyfiken lavendel är minst sagt god att rulla runt i sin mun. Perfekt fatkaraktär.

Passar riktigt bra till grillat.

Efter allt kallskuret kan det vara skönt att äntligen få i sig något varmt. Till kvällen väljer därför många att duka fram en klassisk grillbuffé. Glaset fyller du elegant upp med Segredos de São Miguel. Frukten och den fylliga fatkaraktären gifter sig riktigt bra till aftonbiffen och de läckra primörerna.

750 ml - 13.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
99 kr

Castiôn Moscato d'Asti
2022
Castiôn Moscato d'Asti
Har du hört talas om ett Moscato? Ett dessertvinernas dessertvin. Castiôn Moscato d’Asti är gjort på druvan muscat som plockats i italienska Castiglione Tinella. I den här flaskan väntar ett mycket sött och pärlande vin med inslag av fläder, honung, päron, vit persika och en trevligt balanserad lime. Försiktig i alkoholhalt men stor i sin smak.

Jordgubbstårtans bästa vän.

Ett bra dessertvin bör vara minst lika sött som sötman i efterrättens smak. Känn dig trygg i valet av dryck när du matchar detta Moscato med din sommardessert fylld av frukt och bär.

750 ml - 5.5% - Sockerhalt 11.3 g per 100 ml
115 kr

Goda snapsar till midsommar

Skåne Alkoholfri Snaps
Skåne Alkoholfri Snaps
Egentligen lika mycket svensk sommar som en klassisk snaps. Mindre hetta, men annars samma härliga kryddor – anis, kummin och dill.

För den kallskurna avdelningen.

Skånes alkoholfria snaps går att kombinera med mat lite hur som. I det här fallet rekommenderar vi dock kallskuret i olika varianter.

350 ml - 0.5% - Sockerhalt 2.6 g per 100 ml
70 kr

Svenska nubbar
Svenska nubbar
Gå inte miste om någonting. I den här lådan ryms hela utbudet av svenska midsommarsnaps. Kryddgårdens spännande flädersnaps, de beskaste av droppar, O.P Andersons klassiska akvavit och många fler.

Som skapt för sommarens somrigaste dag.

Sill och midsommar hör ihop. Svenska nubbar och sillbord likaså. Till sillen ställer vi helst fram en ren akvavit på O.P Andersons bord. Men prova dig gärna fram, du har ju några att välja på.

500 ml - 38.8% -
289 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

De skapar vin av bortglömda frukter

De skapar vin av bortglömda frukter

De två unga killarna älskar vin, men ville skapa något nytt och unikt. Så de började plocka frukter från övergivna svenska fruktodlingar – och nu gör deras fruktviner succé på Systembolaget. – Vi an..

Läs mer
Påsköl – en ny tradition med spännande smaker

Påsköl – en ny tradition med spännande smaker

Det är inte bara chokladägg och kycklingar som hör påsken till. I Sverige har även påsköl fått en stor plats på marknaden. Nedan har vi listat fem spännande påsköl, som alla finns i Systembolagets s..

Läs mer
Svensk suröl – bland det trendigaste du kan dr..

Svensk suröl – bland det trendigaste du kan dr..

Förr i tiden var det en öl som dracks av belgare och i viss mån tyskar. Men 2020 är suröl ett av de trendigaste drycker du kan köpa på Systembolaget. Och svenska bryggerier skapar nya suröl med stor..

Läs mer
Naturvinet skördas i Toscana – men skapas i Sv..

Naturvinet skördas i Toscana – men skapas i Sv..

De ekologiska druvorna från Toscana har skördats för hand och sen fraktats till Sverige. Sedan har naturvinet tillverkats på Lidingö, utanför Stockholm. – Högberga Natur är ett fruktigt vin och jag ..

Läs mer
Blaskigt – men värt över 70 miljarder kronor

Blaskigt – men värt över 70 miljarder kronor

Hur värdefull är din favoritöl? Blaskigt – men värt 70 miljarder kronor. Budweiser är världens högst värderade ölmärke. Bland världens 10 mest värdefulla ölmärken finns flera som knappt säljs ..

Läs mer
Lindra din värk med två glas öl

Lindra din värk med två glas öl

”Dubbelt öl ger gott humör” är ett klassiskt citat av Carl Michael Bellman. Nu visar forskningen att Bellman hade rätt. Två öl lindrar huvudvärk bättre än Alvedon, visar forskning. Forskarna v..

Läs mer