HEM

Aktuellt

Veckans drink: Gibson’s London Dry Gin

Plötsligt inser du att dina gäster är på väg och du har glömt att fundera på vilken välkomstdrink du ska bjuda på. Då passar det utmärkt med en Gibson’s Hugo Cocktail. Den är enkelt att göra, vacker att titta på och framför allt har den en frisk och härlig smak!

På många sätt liknar Gibson’s Hugo Cocktail en Aperol spritz, men med fräscha toner av fläder och mynta. För att verkligen sätta pricken över i bör du dessutom använda en autentisk London Dry Gin, destillerad i England.

Vi rekommenderar därför Gibson’s London Dry Gin som vunnit flera internationella priser, däribland guldmedalj i ISC och Gin Masters 2017 samt silvermedalj i World Gin Awards 2022.

Så här gör du din Gibson’s Hugo Cocktail

Ingredienser:
2 cl Gibson’s London Dry Gin
2 cl Marie Brizard Elderflower (går även att använda St. Germain)
12 cl Prosecco
5 cl Sodavatten
5-6 Myntablad
Is
1 Limeklyfta och 1 myntakvist till garnering

Tillredning:
1. Slå myntabladen mellan handflatorna för att locka fram aromerna och lägg sedan bladen i botten på ett stort vinglas.
2. Fyll på med Gibson’s London Dry Gin och fläderlikören. Låt stå och dra 1-2 minuter.
3. Fyll upp glaset med is och häll sedan på Prosecco. Toppa med sodavatten och rör om försiktigt. Precis när gästerna kommer garnerar du med en limeklyfta och en myntakvist.

Hitta din perfekta smakkombination

För dig som vill experimentera med smakerna har Gibson’s flera olika smakvarianter. Vad sägs till exempel om Gibson’s Pink med toner av jordgubbar och rosor, eller Gibson’s Blood Orange med de friska och bittra tonerna av blodapelsin. Testa själv och hitta din favorit!

Gibson's London Dry Gin
Gibson's London Dry Gin
Kryddig smak med inslag av citron, enbär, koriander och örter. Passar mycket bra att använda som drinkingrediens i en Gibson’s Hugo Cocktail.
700 ml - 37.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
214 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Sätt fart på sommarfesten med våra lyxiga bålrecept..

Sätt fart på sommarfesten med våra lyxiga bålrecept..

Vad passar bättre på sommaren än en uppfriskande bål? Den är snabb att röra ihop och passar bra som såväl fördrink som törstsläckare på strandfesten. Här är tre suveräna bålrecept, både med och utan..

Läs mer
Veckans drink: Bombay Sapphire

Veckans drink: Bombay Sapphire

Bombay Sapphire Premier cru murcian lemon – en ny premiumgin skapad som en hyllning till Murcia-regionen i Spanien och de fantastiska citrusfrukter som produceras där, samtidigt som den kastar ljus ..

Läs mer
Hetaste trenden från USA – nu till Systembolag..

Hetaste trenden från USA – nu till Systembolag..

Låg halt av socker, kolhydrater och alkohol. Hard Seltzer är drycken som gjort stor succé i USA. – Men vi har sett en stor efterfrågan för den här produkten hos våra svenska konsumenter, säger Malen..

Läs mer
4 goda juldrinkar du bara måste prova

4 goda juldrinkar du bara måste prova

Dags att skaka en juldrink! Till julen ligger mycket fokus på snaps och glögg, men det finns även massor av spännande juldrinkar att njuta av. Här har vi valt ut fyra juliga drinkar som passar utmär..

Läs mer
Veckans drink: Breezer Raspberry & Yuzu

Veckans drink: Breezer Raspberry & Yuzu

Breezer Raspberry & Yuzu – en frisk nyhet från Bacardi! Med sina nyanser av hallon, ros, asiatisk citrus och viol kommer drycken bli en självklar favorit. En Breezer är en färdigblandad dr..

Läs mer
Vårens hetaste trend: rosa gin

Vårens hetaste trend: rosa gin

Rosévin i all ära, men rosa gin börjar bli ett lika säkert vårtecken för oss svenskar. Gin har senaste två åren blivit en av de trendigaste spritsorterna – och nu vill fler producenter ge dry..

Läs mer