HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Bartendern vann – med nya superdrinken

Han gjorde en drink som tävlingsjuryn älskade. Nu får bartendern Mikael Nilsson åka till den internationella finalen av prestigefyllda cocktailtävlingen Bacardí Legacy.
– Jag ser fram emot att tävla i en av världens största cocktailtävlingar och representera Sverige, säger han.

En rad svenska bartenders tävlade i Stockholm häromdagen om vem som kunde blanda Sveriges godaste cocktail. Vinnaren får representera vårt land i den internationella finalen i Florida. Det blev till slut Mikael Nilsson, till vardags bartender på MJ’s Hotel i Malmö. Juryn föll nämligen för hans drink ”Unspoken” som innehåller bland annat grapefruktcurd (läs längre ner i texten om hur även du kan göra det).

– Det känns väldigt stort och känner mig stolt över att tagit mig vidare, sa Mikael Nilsson efter finalen. Jag ser fram emot att tävla i en av världens största cocktailtävlingar och representera Sverige. Det känns också som att jag har ett enormt stöd av mina branschkollegor.

Bacardí Legacy startades 2008 med syftet att upptäcka nya drinkar som på sikt kan bli nya klassiker och utmana legendariska drinkar som Daiquiri och Cuba Libre. Idag är det en av världens största cocktailtävlingar för bartenders.

Utöver den egenkomponerade drinken bedömdes de tävlande bland annat på hur den presenterades och känslan den förmedlar, samt förmågan att marknadsföra drinken. Förhoppningen är att drinken ska kunna bli ett naturligt inslag på drinklistor över hela världen i framtiden.

Det är ganska mycket som står på spel för Mikael i den internationella finalen av Bacardí Legacy. Om han vinner får han resa jorden runt och besöka barmässor, destillerier samt gästspela och föreläsa på några av världens mest välkända barer för att etablera sig på den internationella barscenen.

Bacardi Carta Blanca
Bacardi Carta Blanca
700 ml - 37.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
259 kr

Recept på vinnardrinken ”Unspoken”:

5 cl Bacardi Carta Blanca
2 cl Grapefruktcurd
15 ml Fino Sherry
15 ml Lime

1. Skaka alla ingredienser snabbt med is och häll i ett highball-glas.

2. Fyll på med krossad is och garnera med en skiva grapefrukt och metallsugrör.

3. Grapefruktcurd: Koka hela grapefrukter i mycket saltat vatten i fyra timmar. Häll av och mixa de kokade grapefrukterna tills du får en slät mix. Pressa genom en sil och mixa enligt proportionen: en del grapefrukt till tre delar sockerlag och en halv del stark olivolja.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Hetaste trenden från USA – nu till Systembolag..

Hetaste trenden från USA – nu till Systembolag..

Låg halt av socker, kolhydrater och alkohol. Hard Seltzer är drycken som gjort stor succé i USA. – Men vi har sett en stor efterfrågan för den här produkten hos våra svenska konsumenter, säger Malen..

Läs mer
Här är rockälskarnas nya favoritdryck

Här är rockälskarnas nya favoritdryck

Se hit alla rockälskare – här är drycken som är skapad för er. En mörk rom med namnet KISS Black Diamond Premium Dark Rum. – När jag tittar på flaskan tycker jag att vi har lyckats fånga allt ..

Läs mer
5 kaffedrinkar som piggar upp

5 kaffedrinkar som piggar upp

Inför kaffets dag vill vi fira med riktigt goda drinkar. Här har vi valt ut fem riktigt bra kaffedrinkar som kan ge både feststämning och mer energi för nattsudd. Vad sägs om en Kaffe Karlsson efter..

Läs mer
Skotska tequilan du inte får shotta

Skotska tequilan du inte får shotta

Skotsk tequila – det finns väl inte? Jo, nästan, för nu kommer Storywood tequila som är lagrad på single malt-fat. De vill dessutom ändra på uppfattningen att tequila ska drickas som shots med..

Läs mer
5 smarta dryckes-knep

5 smarta dryckes-knep

Vet du hur man snabbast kyler vinet, hur man får ut maximalt med saft från citrusfrukter eller att du kan skiva jordgubbar med en äggskärare? Vinguiden tipsar om fem smarta life hacks som underlätta..

Läs mer
Fira Kanelbullens dag – med succédrinkar

Fira Kanelbullens dag – med succédrinkar

Äntligen är det kanelbullens dag igen! Lagom till bulldagen kommer succélikören Minttu Cinnamon Bun tillbaka. För dig som vill bulla upp lite extra och bli lite på kanelen har vi det perfekta drinkr..

Läs mer