HEM

Aktuellt

Bartendern vann – med nya superdrinken

Han gjorde en drink som tävlingsjuryn älskade. Nu får bartendern Mikael Nilsson åka till den internationella finalen av prestigefyllda cocktailtävlingen Bacardí Legacy.
– Jag ser fram emot att tävla i en av världens största cocktailtävlingar och representera Sverige, säger han.

En rad svenska bartenders tävlade i Stockholm häromdagen om vem som kunde blanda Sveriges godaste cocktail. Vinnaren får representera vårt land i den internationella finalen i Florida. Det blev till slut Mikael Nilsson, till vardags bartender på MJ’s Hotel i Malmö. Juryn föll nämligen för hans drink ”Unspoken” som innehåller bland annat grapefruktcurd (läs längre ner i texten om hur även du kan göra det).

– Det känns väldigt stort och känner mig stolt över att tagit mig vidare, sa Mikael Nilsson efter finalen. Jag ser fram emot att tävla i en av världens största cocktailtävlingar och representera Sverige. Det känns också som att jag har ett enormt stöd av mina branschkollegor.

Bacardí Legacy startades 2008 med syftet att upptäcka nya drinkar som på sikt kan bli nya klassiker och utmana legendariska drinkar som Daiquiri och Cuba Libre. Idag är det en av världens största cocktailtävlingar för bartenders.

Utöver den egenkomponerade drinken bedömdes de tävlande bland annat på hur den presenterades och känslan den förmedlar, samt förmågan att marknadsföra drinken. Förhoppningen är att drinken ska kunna bli ett naturligt inslag på drinklistor över hela världen i framtiden.

Det är ganska mycket som står på spel för Mikael i den internationella finalen av Bacardí Legacy. Om han vinner får han resa jorden runt och besöka barmässor, destillerier samt gästspela och föreläsa på några av världens mest välkända barer för att etablera sig på den internationella barscenen.

Bacardi Carta Blanca
Bacardi Carta Blanca
700 ml - 37.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
259 kr

Recept på vinnardrinken ”Unspoken”:

5 cl Bacardi Carta Blanca
2 cl Grapefruktcurd
15 ml Fino Sherry
15 ml Lime

1. Skaka alla ingredienser snabbt med is och häll i ett highball-glas.

2. Fyll på med krossad is och garnera med en skiva grapefrukt och metallsugrör.

3. Grapefruktcurd: Koka hela grapefrukter i mycket saltat vatten i fyra timmar. Häll av och mixa de kokade grapefrukterna tills du får en slät mix. Pressa genom en sil och mixa enligt proportionen: en del grapefrukt till tre delar sockerlag och en halv del stark olivolja.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Påskens läckraste Prosecco-drink

Påskens läckraste Prosecco-drink

Prosecco + Nutella = sant. Här är påskens läckraste drink. Enkel och snabb att förbereda – här är drinken som kombinerar de härliga smakerna av Prosecco och Nutella i påsk. Den här drinken bli..

Läs mer
Sveriges bästa Gin & tonic är korad

Sveriges bästa Gin & tonic är korad

I början av september genomfördes finalen i tävlingen “Sveriges Bästa Gin & Tonic”. Av de sex finalisterna korades bartendern Anton Petersson till vinnare i bartenderkategorin och läraren Mårten..

Läs mer
Vad tänker du dricka på World Whisky Day?

Vad tänker du dricka på World Whisky Day?

World Whisky Day är dagen då vi firar uisce beatha, livets vatten, eller kort och gott whisky. Den här dagen infaller den tredje lördagen i maj, vilket i år är den 21/5. För att fira sker det massor..

Läs mer
Finska vodkan – en hyllning till midsommaren

Finska vodkan – en hyllning till midsommaren

Koskenkorva skrudar upp sig med blomster lagom till sommaren. Och smaken på den nya vodkan är annorlunda, med både citrus, blommiga toner och örtighet. – Koskenkorva Vodka 7 Botanicals är den en hyl..

Läs mer
Goda semmeldrinkar – tre enkla recept

Goda semmeldrinkar – tre enkla recept

Årets semmelsäsong är här och vad passar bättre än att prova en semmeldrink? Vi har valt ut två semmeldrinkar och en semmelshot som du enkelt kan göra själv. Alla tre ger en semmeldag utöver det van..

Läs mer
Svenska uppstickarens nya spännande shots

Svenska uppstickarens nya spännande shots

Polka the Pig och Lucyfur. Nu kan svenskarna testa två nya fantasifulla shots. – Det är en hyllning till Sverige och våra speciella vanor, säger Alexandra Rasmusson Rankloo. Nordic Beverage Company..

Läs mer