HEM

Aktuellt

Bartendern vann – med nya superdrinken

Han gjorde en drink som tävlingsjuryn älskade. Nu får bartendern Mikael Nilsson åka till den internationella finalen av prestigefyllda cocktailtävlingen Bacardí Legacy.
– Jag ser fram emot att tävla i en av världens största cocktailtävlingar och representera Sverige, säger han.

En rad svenska bartenders tävlade i Stockholm häromdagen om vem som kunde blanda Sveriges godaste cocktail. Vinnaren får representera vårt land i den internationella finalen i Florida. Det blev till slut Mikael Nilsson, till vardags bartender på MJ’s Hotel i Malmö. Juryn föll nämligen för hans drink ”Unspoken” som innehåller bland annat grapefruktcurd (läs längre ner i texten om hur även du kan göra det).

– Det känns väldigt stort och känner mig stolt över att tagit mig vidare, sa Mikael Nilsson efter finalen. Jag ser fram emot att tävla i en av världens största cocktailtävlingar och representera Sverige. Det känns också som att jag har ett enormt stöd av mina branschkollegor.

Bacardí Legacy startades 2008 med syftet att upptäcka nya drinkar som på sikt kan bli nya klassiker och utmana legendariska drinkar som Daiquiri och Cuba Libre. Idag är det en av världens största cocktailtävlingar för bartenders.

Utöver den egenkomponerade drinken bedömdes de tävlande bland annat på hur den presenterades och känslan den förmedlar, samt förmågan att marknadsföra drinken. Förhoppningen är att drinken ska kunna bli ett naturligt inslag på drinklistor över hela världen i framtiden.

Det är ganska mycket som står på spel för Mikael i den internationella finalen av Bacardí Legacy. Om han vinner får han resa jorden runt och besöka barmässor, destillerier samt gästspela och föreläsa på några av världens mest välkända barer för att etablera sig på den internationella barscenen.

Bacardi Carta Blanca
Bacardi Carta Blanca
700 ml - 37.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
259 kr

Recept på vinnardrinken ”Unspoken”:

5 cl Bacardi Carta Blanca
2 cl Grapefruktcurd
15 ml Fino Sherry
15 ml Lime

1. Skaka alla ingredienser snabbt med is och häll i ett highball-glas.

2. Fyll på med krossad is och garnera med en skiva grapefrukt och metallsugrör.

3. Grapefruktcurd: Koka hela grapefrukter i mycket saltat vatten i fyra timmar. Häll av och mixa de kokade grapefrukterna tills du får en slät mix. Pressa genom en sil och mixa enligt proportionen: en del grapefrukt till tre delar sockerlag och en halv del stark olivolja.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

4 goda juldrinkar du bara måste prova

4 goda juldrinkar du bara måste prova

Dags att skaka en juldrink! Till julen ligger mycket fokus på snaps och glögg, men det finns även massor av spännande juldrinkar att njuta av. Här har vi valt ut fyra juliga drinkar som passar utmär..

Läs mer
Hittade brännpanna – nu gör de ekologisk gin

Hittade brännpanna – nu gör de ekologisk gin

Svenskt, ekologiskt och helt hantverksmässigt producerat i en liten röd stuga. Snart lanseras nya First Gin från Sigtuna på Systembolaget. – Vi hittade brännpannan i det övergivna lilla huset och tä..

Läs mer
Nu lanseras Mackmyra Destination – en limiterad sing..

Nu lanseras Mackmyra Destination – en limiterad sing..

Mackmyra Destination är en limiterad single malt whisky lagrad på portvinsfat. Den här whiskyn är en inbjudan i flytande form till livsnjutare världen över att tillsammans med Mackmyra skapa nya up..

Läs mer
Fräscha bålen ordnar festen

Fräscha bålen ordnar festen

Sommarbålen har gjort comeback och blivit trendigt igen. Bålskålen räcker till många och kan pigga upp såväl födelsedagar som trädgårdsfester och grillkvällar. Vinguiden har tagit fram de fem godast..

Läs mer
Plocka fram barnasinnet till sommarens fester

Plocka fram barnasinnet till sommarens fester

Att sitta med ett glas rosé och titta på solnedgången är en mäktig känsla. Men ännu roligare blir det om du samlar ett gäng vänner en härlig sommarkväll för lite fest och lekar. Här har vi tagit fra..

Läs mer
Veckans drink: Aperol Spritz

Veckans drink: Aperol Spritz

Njut av ett klassiskt recept på Aperol Spritz; drinken som är norra Italiens mest serverade sommardrink! Aperol Spritz är dessutom 2019 års mest googlade dryck och mat i Sverige! Aperol Spritz är en..

Läs mer