HEM

Aktuellt

Dags för en vodkadrink! Här är 5 favoriter du inte får missa

Dags för en vodkadrink! Vodka är väldigt populärt att använda till drinkar på grund av dess neutrala smak. Det gör att du kan skapa i princip vilka smakkombinationer som helst med vodka som spritbas. Genom åren har dock vissa drinkar fått ett mer stabilt fotfäste. Här har vi valt ut fem enkla och fantastiskt goda vodkadrinkar att njuta av.


Cosmopolitan

Drinken skapades 1987 och gjordes odödlig genom TV-serien Sex and the City. Kombinationen av cointreau och tranbärsjuice ger den en fräsch och frisk smak som passar utmärkt på fest.

Ingredienser:
4 cl Vodka
2 cl Cointreau
4 cl tranbärsjuice
1 cl limejuice

Tillredning:
Häll alla ingredienser i en shaker och skaka med is. Sila upp i ett cocktailglas och garnera med en limeskiva.


Caipiroska

Detta är en variant av Brasiliens nationaldrink Caipirinha som görs på spriten cachaça. Den mer neutrala vodkan gör att smaken av lime blir mer framträdande.

Ingredienser:
6 cl Vodka
1 Lime
1 msk socker (eller 2 cl sockerlag)

Tillredning
Skär limen i kvartar och lägg i ett selterglas. Häll på sockret och muddla samman. Fyll på med krossad is och häll sedan över vodkan. Rör runt och servera med ett sugrör.


Appletini

Precis som många andra martinivarianter skapades denna under det sena 90-talet i Los Angeles. Den blev sedan världsberömd genom TV-serien Scrubs och för tankarna till Hollywood, Spice Girls och Backstreet Boys.

Ingredienser:
4 cl vodka
4 cl Apple Sourz
1 cl limejuice/limemixer

Tillredning:
Häll alla ingredienser i en shaker, fyll på med is och skaka i 10-15 sekunder. Sila upp i ett cocktailglas och dekorera med en äppelskiva.


Black Russian

Den här klassiska drinken skapades i Bryssel år 1949 och reflekterade den mörka framtid som stod för dörren i och med kalla kriget.

Ingredienser:
4 cl Vodka
2 cl kaffelikör (Kahlua)

Tillredning:
Lägg en stor isbit i ett selterglas. Häll först på vodka sedan kaffelikören. Rör runt och garnera med ett körsbär.


Bloody Mary

Denna återställardrink kan spåra sina anor till 20-talet och har till och med sin egen dag. Den första januari är det Bloody Mary Day, även om vi i Sverige kanske oftare beställer pizza än en vodkadrink just denna dag.

Ingredienser:
5 cl vodka
9 cl tomatjuice
1,5 cl citronjuice
2-3 skvättar worcestershiresås
1-2 skvättar Tabasco
Selleri
Svartpeppar

Tillredning:
Häll alla flytande ingredienser i ett highballglas fyllt med is och rör om. Garnera med selleri och vrid över ett par drag med svartpeppar.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

5 kaffedrinkar som piggar upp

5 kaffedrinkar som piggar upp

Inför kaffets dag vill vi fira med riktigt goda drinkar. Här har vi valt ut fem riktigt bra kaffedrinkar som kan ge både feststämning och mer energi för nattsudd. Vad sägs om en Kaffe Karlsson efter..

Läs mer
No.1 – doldisen med stora ambitioner

No.1 – doldisen med stora ambitioner

För många som flugit eller handlat på bordershops är spritmärket No.1 kanske inte helt okänt. Men på den svenska hemmamarknaden har varumärket lyst med sin frånvaro – fram till för bara ett halvår s..

Läs mer
James Bonds bilmärke satsar på alkohol

James Bonds bilmärke satsar på alkohol

Sugen på en Aston Martin-drink? Snart kommer du att kunna dricka högklassig alkohol med det brittiska bilmärket på flaskor. James Bond, agent 007, har två tydliga kännetecken under sina drygt 50 år ..

Läs mer
Så blandar du drinken från sommarplågan

Så blandar du drinken från sommarplågan

Låten ”Sunnanvind” har blivit rena sommarplågan i år. Bandet Mares från Uppsala sjunger om Cava och Aperol och då kan det väl inte bli annat än succé? Faktum är att svenska sommarhitar ofta innehåll..

Läs mer
Pimm’s cup – en riktig smashdrink!

Pimm’s cup – en riktig smashdrink!

Hur blandar man ihop en riktigt god, brittisk sommardrink? Vi har svaret. Läs vidare så kommer du även förstå vad Pimm’s cup har med Wimbledon att göra och hur du gör en tropisk twist av klassikern...

Läs mer
Fem svalkande kaffedrinkar du bör testa i värmen

Fem svalkande kaffedrinkar du bör testa i värmen

Temperaturen stiger och sommaren är äntligen här. Då kan det vara dags att kyla ner dig med en kall kaffedrink! Här tipsar vi om fem läskande kaffedrinkar med cold brew, som lämpar sig att avnjutas ..

Läs mer