HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Nya melonvodkan – perfekt för fräscha vårdrinkar

Vårens och sommarens fräschaste vodkanyhet gör entré. Absolut Watermelon släpps med fruktiga och uppfriskande smaker – perfekt för drinkar.
– Smakerna i Absolut Watermelon är naturligt utvunna, säger Sophie Linnusaar, Brand Manager Absolut.

Nu skrivs ett nytt blad i sagan om Absolut Vodka. Den 13 april kommer en ny medlem i Absoluts smaksamling: Absolut Watermelon. Den nya vodkan släpps i Tillfälligt sortiment och kommer i en klassiskt Absolutformad flaska i melonrött med skalgrön text.

Innehållet går i samma stil: En kristallklar, frisk och fruktig vodka med naturlig sötma och komplexa noter av vattenmelon som ger klassiska drinkarna en ny twist.

Smaken beskrivs som len, rik och uppfriskande med en tydlig karaktär av vattenmelonjuice. Absolut Watermelon har även inslag av kryddighet och syra. För att balansera och optimera smakerna har alkoholhalten reducerats en aning, till 38 procent.

– Det är en fräsch och rolig produkt att göra en spritz- eller sodadrink av, likväl som den är en utmärkt twist till din favoritdrink, säger Sophie Linnusaar, Brand Manager Absolut.

Många kommer att avnjuta den i form av klassiska drinkar, med en nyskapande och spännande twist. Här är tre fräscha och läskande variationer med nya Absolut Watermelon.

Absolut Watermelon
Absolut Watermelon
Fruktig smak med tydlig karaktär av vattenmelon.
700 ml - 38% -
256 kr

Watermelon Spritz

30 ml Absolut Watermelon
90 ml mousserande vin
4 bitar vattenmelon
Garnityr: vattenmelon och mynta

Gör så här:
Muddla vattenmelonsbitarna i en shaker och addera vodkan. Sila ned i ett vinglas och toppa med mousserande vin. Dekorera med en bit vattenmelon och mynta.

Watermelon Collins

50 ml Absolut Watermelon
30 ml limejuice
20 ml sockerlag
Sodavatten eller tonic
Garnityr: basilika

Gör så här:
Fyll en shaker med is, vodka, limejuice och sockerlag. Skaka och sila ned i ett high-ball glas. Toppa med sodavatten och dekorera med basilika.

Watermelon & Soda

30 ml Absolut Watermelon
90 ml sodavatten
Garnityr: vattenmelon och en limeskiva.

Gör så här:
Häll vodka och soda i ett glas och toppa med is. Dekorera med en bit vattenmelon och en skiva lime.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Kiss släpper egen gin – perfekt till Gin &..

Kiss släpper egen gin – perfekt till Gin &..

Kiss släpper en gin som passande nog bär samma namn som bandets klassiska hitlåt från 1974. Kiss Cold Gin passar perfekt för en stark gin och tonic. – Om gin är din grej så är det den här du ska ta...

Läs mer
Fira Kanelbullens dag – med succédrinkar

Fira Kanelbullens dag – med succédrinkar

Äntligen är det kanelbullens dag igen! Lagom till bulldagen kommer succélikören Minttu Cinnamon Bun tillbaka. För dig som vill bulla upp lite extra och bli lite på kanelen har vi det perfekta drinkr..

Läs mer
Nya trenden: Vi dricker rekordlite starksprit

Nya trenden: Vi dricker rekordlite starksprit

Svenska folket har aldrig druckit så lite starksprit som nu. I stället är det vin i bag-in-box som ökar – och hembrygd öl. – Så långt tillbaka som vi har statistik så har spritkonsumtionen ald..

Läs mer
Nu lanseras Mackmyra Destination – en limiterad sing..

Nu lanseras Mackmyra Destination – en limiterad sing..

Mackmyra Destination är en limiterad single malt whisky lagrad på portvinsfat. Den här whiskyn är en inbjudan i flytande form till livsnjutare världen över att tillsammans med Mackmyra skapa nya up..

Läs mer
Äntligen fredag och lön – fira med en äppeldri..

Äntligen fredag och lön – fira med en äppeldri..

Äntligen första löningsfredagen efter semestern. Då passar det perfekt att fira med en god fredagsdrink – gärna med nyplockade äpplen. Här är fyra sensommardrinkar som förgyller helgen. Nu har de fl..

Läs mer
James Bonds bilmärke satsar på alkohol

James Bonds bilmärke satsar på alkohol

Sugen på en Aston Martin-drink? Snart kommer du att kunna dricka högklassig alkohol med det brittiska bilmärket på flaskor. James Bond, agent 007, har två tydliga kännetecken under sina drygt 50 år ..

Läs mer