HEM

Aktuellt

Nya melonvodkan – perfekt för fräscha vårdrinkar

Vårens och sommarens fräschaste vodkanyhet gör entré. Absolut Watermelon släpps med fruktiga och uppfriskande smaker – perfekt för drinkar.
– Smakerna i Absolut Watermelon är naturligt utvunna, säger Sophie Linnusaar, Brand Manager Absolut.

Nu skrivs ett nytt blad i sagan om Absolut Vodka. Den 13 april kommer en ny medlem i Absoluts smaksamling: Absolut Watermelon. Den nya vodkan släpps i Tillfälligt sortiment och kommer i en klassiskt Absolutformad flaska i melonrött med skalgrön text.

Innehållet går i samma stil: En kristallklar, frisk och fruktig vodka med naturlig sötma och komplexa noter av vattenmelon som ger klassiska drinkarna en ny twist.

Smaken beskrivs som len, rik och uppfriskande med en tydlig karaktär av vattenmelonjuice. Absolut Watermelon har även inslag av kryddighet och syra. För att balansera och optimera smakerna har alkoholhalten reducerats en aning, till 38 procent.

– Det är en fräsch och rolig produkt att göra en spritz- eller sodadrink av, likväl som den är en utmärkt twist till din favoritdrink, säger Sophie Linnusaar, Brand Manager Absolut.

Många kommer att avnjuta den i form av klassiska drinkar, med en nyskapande och spännande twist. Här är tre fräscha och läskande variationer med nya Absolut Watermelon.

Absolut Watermelon
Absolut Watermelon
Fruktig smak med tydlig karaktär av vattenmelon.
700 ml - 38% -
256 kr

Watermelon Spritz

30 ml Absolut Watermelon
90 ml mousserande vin
4 bitar vattenmelon
Garnityr: vattenmelon och mynta

Gör så här:
Muddla vattenmelonsbitarna i en shaker och addera vodkan. Sila ned i ett vinglas och toppa med mousserande vin. Dekorera med en bit vattenmelon och mynta.

Watermelon Collins

50 ml Absolut Watermelon
30 ml limejuice
20 ml sockerlag
Sodavatten eller tonic
Garnityr: basilika

Gör så här:
Fyll en shaker med is, vodka, limejuice och sockerlag. Skaka och sila ned i ett high-ball glas. Toppa med sodavatten och dekorera med basilika.

Watermelon & Soda

30 ml Absolut Watermelon
90 ml sodavatten
Garnityr: vattenmelon och en limeskiva.

Gör så här:
Häll vodka och soda i ett glas och toppa med is. Dekorera med en bit vattenmelon och en skiva lime.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Cognac – allt du behöver veta

Cognac – allt du behöver veta

Cognac, denna gyllene, ädla dryck har värmt människans kropp och själ under hundratals år. Men hur framställs egentligen cognac, vilka drycker får bära benämningen och vad är skillnaden mellan VS oc..

Läs mer
Nu kan du göra drink – med smak av kanelbulle

Nu kan du göra drink – med smak av kanelbulle

Nu lanseras den älskade kanelbullen i flytande form. Minttu Cinnamon Bun är en kombination av nygräddad kanelbulle och frisk mint. – I år inviger vi det tjugoförsta året av kanelbullens dag genom at..

Läs mer
Äkta Warhol-tavla säljs för 20 miljoner – låg ..

Äkta Warhol-tavla säljs för 20 miljoner – låg ..

Uppsala Auktionskammare säljer nu en äkta Andy Warhol. Konstverket ”Absolut Warhol” utfördes 1985 och har legat bortglömd – inrullad i ett pappersrör. Målningen är värd 15 – 20 miljoner ..

Läs mer
Tips: Så njuter du bäst av midsommarsnapsen

Tips: Så njuter du bäst av midsommarsnapsen

Först dans kring midsommarstången – och sen en snaps. Nu är tiden då vi håller hårt på traditionerna och tar fram den speciella drycken vid matbordet. Vi ger några tips på hur du får ut maxima..

Läs mer
Hemligheterna bakom punsch – och perfekta drinkar ti..

Hemligheterna bakom punsch – och perfekta drinkar ti..

Punsch till Valborg – det är sen gammalt. Valborg är en mysig tradition där vi tar farväl av det sista kalla vintermörkret i förberedelse inför den sköna sommaren. En klassiker framför brasan är att..

Läs mer
Veckans drink: Villa Cardea Aperitivo

Veckans drink: Villa Cardea Aperitivo

Fräscha aperitifen Spritz har blivit mångas favorit. Med aperitivon Villa Cardea sätter du extra piff och får en solig en föraning av sommaren. Så här enkelt blandar du till en härligt aptitretande ..

Läs mer