HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Succéaperitifen som fyller 100 år i dagarna

Aperol firar 100-årsjubileum i år. Och den italienska drinken är mer populär än någonsin i Sverige.
– Vi växte med 74 procent senaste året, säger Hugo Simberg, produktchef för Aperol.

Aperol Spritz är en självklar drink i varje bar och på varje uteservering. Lika populär är den hemma på balkongen, i trädgården eller i köket när gästerna samlas. Den är fräsch och lätt att tycka om. Och den är enkel att blanda. Lika delar Aperol och mousserande vin med en lite skvätt bubbelvatten på toppen tillsammans med en apelsinskiva. Viktigt är att inte snåla på isen! Drinken skall vara kall och fräsch.

I år firar Aperol 100 år och den är populärare än någonsin hos svenskarna. Förra året ökade försäljningen med 74 procent.

– Det är en fantastiskt god drink som svenskarna har tagit till sina hjärtan. Vi hämtar mer och mer inspiration från våra resor till kontinenten och då växer populariteten säger Hugo Simberg, produktchef för Aperol hos Nigab.

Under vecka 24 firas jubileet hos mer än 100 svenska barer.

Namnet Aperol säger allt: Aperol är den perfekta aperitifen. Ljust orange med en bitterljuv och söt smak. Receptet har inte ändrats sedan den skapades och består av en rad örter, frukter och kryddor. Dessutom har Aperol en låg alkoholstyrka på endast 11%.

Aperol skapades 1919 av bröderna Barbieri i Padova och lanserades med den unika idén med en aperitif med bara 11 procents alkoholstyrka. Sedan dess har Aperols popularitet bara vuxit och är idag Italiens populäraste aperitif.

Skapandet av Spritz kom att bli ett vägskäl och landmärke för Aperol. Spritz består av mycket is, 6 cl Prosecco, 6 cl Aperol, och en ”dash” av soda, lagom för att aperitifen inte skall bli för söt. I Italien är denna Spritz synonymt med Aperol, aperitif och ”happy hour”, tiden mellan arbete och middag.

Tack vare sin mångsidighet har Aperol blivit en av de bäst säljande dryckerna i Italien och tillväxten fortsätter både nationellt ochinternationellt. Aperol är en karismatisk dryck som fångar hela den italienska folksjälen; solig, livlig och vital. Aperol är lika omtyckt från dagens första aperitifer till de sena kvällarna på trattorian.

Aperol

Aperol

Art.nr: 729 - Pris: 179 kr


Du kanske även vill läsa dessa