HEM

Aktuellt

Sätt fart på sommarfesten med våra lyxiga bålrecept

Vad passar bättre på sommaren än en uppfriskande bål? Den är snabb att röra ihop och passar bra som såväl fördrink som törstsläckare på strandfesten. Här är tre suveräna bålrecept, både med och utan alkohol. Rör runt och njut!

1. Alkoholfri jordgubbsbål

Denna fräscha bål smaksatt med jordgubbar är den perfekta sommarbålen! Smaken av jordgubbar, kombinerat med frisk lime, släcker både törsten och ser riktigt festlig ut.
För en alkoholhaltig variant, byt ut Lokan mot Wild Strawberry Sparkling.

Ingredienser:
50 cl jordgubbssaft
1,5 l Loka Crush Jordgubb
250 gram färska jordgubbar
1 lime
1 kruka färsk mynta

Tillredning:
Blanda den koncentrerade jordgubbssaften med vatten enligt anvisning på flaskan och häll i en stor skål. Tillsätt Loka Crush, jordgubbar och saften från 1 lime i skålen. Blanda runt. Skär den andra limen i skivor och lägg i bålen. Fördela myntabladen i bålen. Tillsätt eventuellt is. Häll upp bålen i glas och servera!

2. Bubblande Sangria

Sangria är en riktig sommarklassiker, och genom att tillsätta bubbel får du en mycket festligare variant som dessutom känns mer läskande.

Ingredienser:
1 apelsin
1 citron
1 äpple
1 flaska rödvin
2 kanelstänger
1 paket stjärnanis
1 msk socker
2 dl apelsinjuice
1 flaska mousserande sött vitt vin (t.ex Asti Cinzano)

Tillredning:
Tvätta och skiva apelsin, citron och äpple. Häll upp vin i en tillbringare eller skål. Rör ner sockret och blanda tills det löst sig. Smaka av med apelsinjuicen. Blanda ner frukt och kryddor i skålen. Vill du kan sangrian få dra i kylen några timmar för att utveckla kryddsmakerna mer. Inför servering är det bara att tillsätta is och toppa med mousserande vin.

3. Flädersangria

En variant på den klassiska sangrian som med den härliga flädersmaken blir perfekt som fördrink inför sommarfesten.

Ingredienser:
1 flaska cava (t.ex. Alvaroni Cava)
2 dl koncentrerad flädersaft
5 dl fruktsoda eller sprite
3 msk cognac (valfritt)
1 citron
1 lime
2 nektariner
1 grönt äpple
10 myntablad

Tillredning:
Tvätta och skiva citron, lime och äpple. Klyfta nektarinerna och lägg all frukt i karaffen eller bålskålen. Häll i flädersaft, läsk och cognac och rör om. Häll sedan i cavan och rör om försiktigt, du vill ju ha kvar bubblorna. Lägg i is och toppa med myntabladen.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Så blandar du drinken från sommarplågan

Så blandar du drinken från sommarplågan

Låten ”Sunnanvind” har blivit rena sommarplågan i år. Bandet Mares från Uppsala sjunger om Cava och Aperol och då kan det väl inte bli annat än succé? Faktum är att svenska sommarhitar ofta innehåll..

Läs mer
James Bonds bilmärke satsar på alkohol

James Bonds bilmärke satsar på alkohol

Sugen på en Aston Martin-drink? Snart kommer du att kunna dricka högklassig alkohol med det brittiska bilmärket på flaskor. James Bond, agent 007, har två tydliga kännetecken under sina drygt 50 år ..

Läs mer
Våga prova nya varianter av klassikern GT

Våga prova nya varianter av klassikern GT

Gin och tonic – eller bara GT – är en av Sveriges populäraste drinkar. Men känslan av en GT kan variera mycket beroende på vilken gin och tonic du väljer att kombinera. Tack vare nya gin..

Läs mer
3 blodiga drinkar till Halloween

3 blodiga drinkar till Halloween

Halloween står för dörren – och det är läge att planera festen med skräckinjagande drinkar. Vinguiden har drinktipsen som gör ditt halloween-party till en succé. Vad sägs om en riktigt läskig ..

Läs mer
Veckans drink: Bombay Sapphire

Veckans drink: Bombay Sapphire

Bombay Sapphire Premier cru murcian lemon – en ny premiumgin skapad som en hyllning till Murcia-regionen i Spanien och de fantastiska citrusfrukter som produceras där, samtidigt som den kastar ljus ..

Läs mer
Mocktail på svenska råvaror: ”Fantastiska somm..

Mocktail på svenska råvaror: ”Fantastiska somm..

Även om du avstår från alkohol kan du njuta av en sommardrink. Bartendern Calle Olson tipsar om några mocktails-recept gjorda på underbara, svenska råvaror. – Vi har så otroligt många, fina rå..

Läs mer