HEM

Aktuellt

Picknick i sol, vågor och stjärnglans

Vi är många som minns hur härligt det var att gå på skolutflykt med ryggsäcken full av nygräddade pannkakor och tigermuffins. Men utflyktsdagarna är inte över. Varje år firar vi Picknickens dag den 22 maj.

Så packa din ryggsäck eller picknickkorg och bege dig ut på äventyr med Vinguiden. Vi tycker att picknick blir trevligast med variation. Därför har vi valt att lista både viner, öl, likör och drinkar i den här artikeln.

Kiviks Musteri Fläderblomsvin Mousserande Fruktvin Alkoholfri
Kiviks Musteri Fläderblomsvin Mousserande Fruktvin Alkoholfri
Detta alkoholfria mousserande flädervin från Kiviks Musteri är en riktig törstsläckare. Den somriga och blommiga smaken av fläder, päron och honung passar utmärkt för en picknick till havs. Vinet är perfekt under heta sommardagar, när man bör ta det försiktigt med starka drycker. Se till att alltid bära med dig en flaska Fläderblomsvin och en påse olivsnacks när du är på språng. Då är du alltid redo för en picknick.
750 ml - 0.5% - Sockerhalt 8.1 g per 100 ml
39 kr

Leffe Blonde
Leffe Blonde
Denna ljusa ale från Belgien är ett bra val efter en lång skogspromenad. Drycken är kryddig, fruktig och något söt med inslag av aprikos, banan, örter och honung. Den passar bra till bland annat Mini Babybel Cheddar eller en bit mild getost.
330 ml - 6.6% -
24.90 kr

Arehucas Guanche Ron Miel Honungslikör
Arehucas Guanche Ron Miel Honungslikör
Denna lena och honungssöta likör från Kanarieöarna kommer bli en solklar favorit i picknickkorgen. Drick den som avec till kaffet, eller varför inte hälla lite Arehucas över en fruktsallad med körsbär, honungsmelon och nektarin? Likören har en tydlig honungskaraktär. Dessutom förgylls bouqueten av pomerans, vanilj, kryddor, örter och en ton av rom.
700 ml - 20% - Sockerhalt 31.2 g per 100 ml
270 kr

Chapel Hill Blanc de Blancs Chardonnay
Chapel Hill Blanc de Blancs Chardonnay
Om du inte orkar bära tungt är det ungerska vinet Chapel Hill i piccoloflaska ett bra alternativ. Det torra vita vinet har toner av gröna äpplen, päron och citrusskal. Prova vinet med gröna oliver och Borgmästarost från Boxholms på grekiskt lantbröd. Testa även att blanda vinet med Loka Crush Jordgubb. Med några färska jordgubbar och ett pappersparaply blir det en riktig sommardrink.
200 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.8 g per 100 ml
39 kr

Castelmondo Rosato Spumante Extra Dry
Castelmondo Rosato Spumante Extra Dry
Detta rosa bubbel från Italien svalkar gott när solen skiner. Vinet har en bärig smak med toner av blodapelsin, smultron, persika och jordgubbar.
375 ml - 11% - Sockerhalt 1.1 g per 100 ml
50 kr

Lumumba för en sen afton i skogen

Lumumba är en värmande drink med cognac, varm choklad, vispad grädde och lite riven choklad. Drinken passar bra under svala sommarkvällar. Om man blir sugen på Lumumba vid poolen går den även bra att servera kall.

Även om cognac är den vanligaste ingrediensen, går det lika bra att blanda rom eller amaretto med den varma chokladen. Gå ut en stjärnklar natt, ta med ett sittunderlag, en stjärnkikare och en termos med varm lumumba. Extra mysigt blir det om det finns tillgång till en eldstad, så du kan grilla pinnbröd. Studera stjärnbilder, drick lumumba och njut av den friska kvällsluften.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Tutti Frutti – ölet med sex olika frukter

Tutti Frutti – ölet med sex olika frukter

Öl fullpackad med frukt är supertrendigt just nu. Hur många frukter måste ett öl innehålla för att kallas Tutti Frutti? frågade sig bryggarna på Dugges. Svaret blev: alla. Eller i alla fall sex olik..

Läs mer
Läskigaste ölen du kan köpa till halloween

Läskigaste ölen du kan köpa till halloween

Vem har sagt att halloween bara är en högtid för barnen? Bryggerier runt om i världen gör också sitt bästa för att skapa rätt stämning. Här är det läskigaste som finns att köpa på Systembolaget till..

Läs mer
Vinnarna i Sveriges största vintävling korade

Vinnarna i Sveriges största vintävling korade

Nu är vinnarna i den stora svenska vintävlingen Vinordic Wine Challenge 2021 korade. Årets tävling slog rekord med 1078 deltagande viner. De mest prisvärda vinerna i 12 kategorier korades – totalt d..

Läs mer
Fira Vinets dag med ett extra glas vin ikväll

Fira Vinets dag med ett extra glas vin ikväll

I dag den 22 januari firas vinets dag runt om i Sverige. Tanken är att uppmuntra svensk vinkultur och att vi ska fira vinet genom att våga prova nya underbara sorter. Dagen till ära hålls en stor vi..

Läs mer
Lindra din värk med två glas öl

Lindra din värk med två glas öl

”Dubbelt öl ger gott humör” är ett klassiskt citat av Carl Michael Bellman. Nu visar forskningen att Bellman hade rätt. Två öl lindrar huvudvärk bättre än Alvedon, visar forskning. Forskarna v..

Läs mer
Svenska Carolina räddar världshaven med öl

Svenska Carolina räddar världshaven med öl

Carolina Manhusen Schwab räddar världshaven med hjälp av öl. Hennes ölmärke Ocean Beer använder vinsten till att rensa bort plast och återställa haven. Ölen har redan vunnit priser och lanserats i S..

Läs mer