HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Ölet som vill överraska – med blåbär och kakao

Det verkar krävas ett konstnärsbryggeri i Kanada för att komma på en så galen idé: en syrlig öl bryggd med blåbär och bitar av kakaobönan. Nu får vi svenskar testa den annorlunda drycken i en i en begränsad upplaga på Systembolaget.

Det är troligen inte så här du är van vid öl. För har du någonsin druckit den beska drycken bryggd med blåbär och bitar av kakaobönan? Nej, vi tänkte väl det… Men det kanadensiska konstnärsbryggeriet Collective Arts vill utmana och överraska med sina innovativa ölsorter. Craftbryggeri baserat i Ontario kombinerar kreativiteten hos konstnärer som skapar burkarnas design med hantverksöl som smakar fantastiskt.

Matt Johnston och Bob Russell grundade Collective Arts Brewing för sju år sedan och hade två övertygelser, att kreativitet ger massor av god öl. Nu kan du själv avgöra hur kreativa kanadensarna är när den djupt lila, syrlig ölen bryggd med blåbär och bitar av kakaobönan första gången når Sverige. Och eftersom det är ett bryggeri som samarbetar med konstnärer har man lagt ned extra stor kraft på paketeringen, alltså brukarna. Bakom konstverket ligger Zoe Gillette, som är en illustratör från Queens i New York. Hon har studerat vid Massachusetts College of Art and Design och arbetar även med fotografering, grafisk design och typografi.

19.200 burkar släpps på Systembolaget idag den 19 maj.

Collective Arts Blueberry Cacao Nibs

Collective Arts Blueberry Cacao Nibs

Bärig, syrlig smak med inslag av blåbär, choklad, sockerkaka och blodapelsin. Serveras vid 6-8°C som sällskapsdryck.
Art.nr: 11085 - Pris: 42.90 kr


Du kanske även vill läsa dessa