HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Ölet som vill överraska – med blåbär och kakao

Det verkar krävas ett konstnärsbryggeri i Kanada för att komma på en så galen idé: en syrlig öl bryggd med blåbär och bitar av kakaobönan. Nu får vi svenskar testa den annorlunda drycken i en i en begränsad upplaga på Systembolaget.

Det är troligen inte så här du är van vid öl. För har du någonsin druckit den beska drycken bryggd med blåbär och bitar av kakaobönan? Nej, vi tänkte väl det… Men det kanadensiska konstnärsbryggeriet Collective Arts vill utmana och överraska med sina innovativa ölsorter. Craftbryggeri baserat i Ontario kombinerar kreativiteten hos konstnärer som skapar burkarnas design med hantverksöl som smakar fantastiskt.

Matt Johnston och Bob Russell grundade Collective Arts Brewing för sju år sedan och hade två övertygelser, att kreativitet ger massor av god öl. Nu kan du själv avgöra hur kreativa kanadensarna är när den djupt lila, syrlig ölen bryggd med blåbär och bitar av kakaobönan första gången når Sverige. Och eftersom det är ett bryggeri som samarbetar med konstnärer har man lagt ned extra stor kraft på paketeringen, alltså brukarna. Bakom konstverket ligger Zoe Gillette, som är en illustratör från Queens i New York. Hon har studerat vid Massachusetts College of Art and Design och arbetar även med fotografering, grafisk design och typografi.

19.200 burkar släpps på Systembolaget idag den 19 maj.

Collective Arts Blueberry Cacao Nibs
Collective Arts Blueberry Cacao Nibs
Bärig, syrlig smak med inslag av blåbär, choklad, sockerkaka och blodapelsin. Serveras vid 6-8°C som sällskapsdryck.
473 ml - 5.6% -
42.90 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Topplista: 10 bästa ölen till sommaren

Topplista: 10 bästa ölen till sommaren

Sol, vind och vatten, höga berg och kalla öl… Visst är det väl så den gamla låten av Ted Gärdestad går? Skämt åsido, vad passar bättre en varm sommarkväll än en kall och god öl. För att hjälpa dig p..

Läs mer
5 kända politikers favoritdrycker

5 kända politikers favoritdrycker

Under upptakten till valet är det inte utan att man ibland funderar på vad politikens högdjur dricker när de väl tar sig ett glas. Vi har därför djupdykt i historien och luskat reda på vad några av ..

Läs mer
112 nya svenska ölsorter – dags för ölprovning..

112 nya svenska ölsorter – dags för ölprovning..

Lust att upptäcka nya saker på semestern? Då kan en ölprovning med nya spännande svenska ölsorter passa perfekt. I veckan släpptes 112 nya svenska ölsorter på Systembolaget. Skördeöl, Lovefever elle..

Läs mer
Eminems svenska favoritöl – nu ett eget märke

Eminems svenska favoritöl – nu ett eget märke

Åbro kallades för Ey´Bro av världsartisten Eminem. Nu gör det svenska bryggeriet slag i saken och släpper en ny öl med namnet Ey´Bro. – Det är väldigt många som förknippar oss med videon där Eminem ..

Läs mer
Spännande nyheter från små svenska bryggerier

Spännande nyheter från små svenska bryggerier

Oj, så många duktiga bryggare – och så mycket god svensk öl – det finns. Sverige har idag fler bryggerier än Belgien, som är världsberömt för sin långa ölkultur.  Här visar vi upp några ..

Läs mer
Premiär för glöggöl: ”Kan bli årets julöl”

Premiär för glöggöl: ”Kan bli årets julöl”

Här är julölet som är både glögg och öl på samma gång. Glögg Sour är ett samarbete mellan tre bryggerier – som hoppas på succé. – Glögg Sour blir årets julöl om ni frågar mig, säger Jona..

Läs mer