HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Ölet som vill överraska – med blåbär och kakao

Det verkar krävas ett konstnärsbryggeri i Kanada för att komma på en så galen idé: en syrlig öl bryggd med blåbär och bitar av kakaobönan. Nu får vi svenskar testa den annorlunda drycken i en i en begränsad upplaga på Systembolaget.

Det är troligen inte så här du är van vid öl. För har du någonsin druckit den beska drycken bryggd med blåbär och bitar av kakaobönan? Nej, vi tänkte väl det… Men det kanadensiska konstnärsbryggeriet Collective Arts vill utmana och överraska med sina innovativa ölsorter. Craftbryggeri baserat i Ontario kombinerar kreativiteten hos konstnärer som skapar burkarnas design med hantverksöl som smakar fantastiskt.

Matt Johnston och Bob Russell grundade Collective Arts Brewing för sju år sedan och hade två övertygelser, att kreativitet ger massor av god öl. Nu kan du själv avgöra hur kreativa kanadensarna är när den djupt lila, syrlig ölen bryggd med blåbär och bitar av kakaobönan första gången når Sverige. Och eftersom det är ett bryggeri som samarbetar med konstnärer har man lagt ned extra stor kraft på paketeringen, alltså brukarna. Bakom konstverket ligger Zoe Gillette, som är en illustratör från Queens i New York. Hon har studerat vid Massachusetts College of Art and Design och arbetar även med fotografering, grafisk design och typografi.

19.200 burkar släpps på Systembolaget idag den 19 maj.

Collective Arts Blueberry Cacao Nibs
Collective Arts Blueberry Cacao Nibs
Bärig, syrlig smak med inslag av blåbär, choklad, sockerkaka och blodapelsin. Serveras vid 6-8°C som sällskapsdryck.
473 ml - 5.6% -
42.90 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Nu säljs populära julkalendrar – fyllda med öl..

Nu säljs populära julkalendrar – fyllda med öl..

Beery Christmas, utropar bryggerier och erbjuder en ölkalender i december. Här ger vi dig lite inspiration på de läckra förpackningarna – för du kan ju faktiskt göra en egen julkalender med hj..

Läs mer
Vi listar bästa dryckerna till julbordet

Vi listar bästa dryckerna till julbordet

Här listar vi de bästa dryckerna till julbordet. Decembermörkret har smugit sig in i varenda liten vrå och julen står för dörren. Planerar du för ett traditionellt julbord på julafton? Låt oss hjälp..

Läs mer
Mer öl och vin och mindre sprit

Mer öl och vin och mindre sprit

Så handlade svenskarna på Systembolaget inför påsken. Populäraste påskölet blev Mariestads Påskbrygd. Svenska folket dricker mindre sprit och mer öl och vin. Den trenden . har pågått under flera år ..

Läs mer
Hallå! Du är bjuden till världens största ölfest – k..

Hallå! Du är bjuden till världens största ölfest – k..

Dags för ölfest! Söndagen den 12 februari är det äntligen dags för Super Bowl i USA. Finalmatchen i den amerikanska fotbollens högsta liga ska avgöras, och eventet är ofattbart stort. So what? I sam..

Läs mer
Årets öl till julbordet

Årets öl till julbordet

Hej, tomtegubbar – det här är vad ni ska slå i glasen i år! Nyligen släpptes 52 julöl på Systembolaget inför årets julfirande. Hela två miljoner liter julöl kommer gå åt i Sverige närmaste veckorna..

Läs mer
Ta fram dina lederhosen – nu är det Oktoberfest

Ta fram dina lederhosen – nu är det Oktoberfest

Nu har du återigen chans att få vara en del av världens kanske största folkfest som även ligger bakom det fenomen vi idag kallar festival. Kan du inte fira på plats i Tyskland kan du alltid fira hem..

Läs mer