HEM

Aktuellt

Gin & Tonic – elegant drink med egen dag

Visste du att den klassiska drinken Gin & Tonic har en alldeles egen temadag i Sverige? Svenska Gin & Tonic-dagen infaller den 20 april och firas av alla ginfantaster. Men hur kom dagen till egentligen?

Den 20 april 2011 grundades destilleriet Hernö Gin. Företagets VD Jon Hillgren hade länge drömt om att starta ett eget gindestilleri och Svenska Gin & Tonic-dagen är ett minnesmärke för att drömmen blev verklighet. Hernö Gin tar fokus på ekologiska örter och kryddor i handslagna kopparpannor.

Det firas många Gin & Tonic-dagar över hela världen, men Jon Hillgren tyckte att Sverige skulle ha sin egen dag. Målet är att samla människor som på olika sätt har anknytning till gin för att dela recept, kunskap och tips.

Vad är Gin & Tonic?

Gin är en destillerad spritdryck smaksatt med enbär. Enbär måste ingå i receptet för att den ska få kallas gin. Tonic är däremot en dryck som smaksatts med bland annat kinin. För att kinins bitterhet inte ska ta överhanden tillförs ofta andra smakämnen. Var för sig är gin och tonic beska och bittra, men tillsammans blir det en frisk och syrlig drink med klös.

Somrig Gin & Tonic

Varför inte avrunda dagen med en elegant och läskande Gin & Tonic på balkongen? I det här receptet får du en klassisk drink, men med lite extra somrig touch.

4 cl gin
20 cl Elderflower Tonic från Fever Tree, kylt
En myntakvist
En citronskiva
Is efter smak

Blanda gin med tonic i ett highballglas. Fyll på med isbitar, sätt en citronskiva på kanten och dekorera med en myntakvist. Servera och njut!


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Fem svalkande kaffedrinkar du bör testa i värmen

Fem svalkande kaffedrinkar du bör testa i värmen

Temperaturen stiger och sommaren är äntligen här. Då kan det vara dags att kyla ner dig med en kall kaffedrink! Här tipsar vi om fem läskande kaffedrinkar med cold brew, som lämpar sig att avnjutas ..

Läs mer
3 godaste alkoglassarna i värmen

3 godaste alkoglassarna i värmen

Sommaren 2021 verkar bli den varmaste någonsin. Då gäller det att hålla huvudet kallt – och få saker är lika svalkande som glass. Här är de 3 godaste kombinationerna av glass och festlig drink. Åre..

Läs mer
Veckans drink: Breezer Raspberry & Yuzu

Veckans drink: Breezer Raspberry & Yuzu

Breezer Raspberry & Yuzu – en frisk nyhet från Bacardi! Med sina nyanser av hallon, ros, asiatisk citrus och viol kommer drycken bli en självklar favorit. En Breezer är en färdigblandad dr..

Läs mer
Hard seltzers – drycken som gör braksuccé

Hard seltzers – drycken som gör braksuccé

Här är nya trenden som fullkomligt exploderat i Sverige. Hard seltzer tycks vara drycken på allas läppar i sommar. Men vad är det egentligen? Vinguiden reder ut historien bakom den nya uppfriskande ..

Läs mer
Absolut – nu blir drycken handsprit under coro..

Absolut – nu blir drycken handsprit under coro..

Från sprit i glaset till sprit på händerna. Nu kommer snart hjälp att fylla på förråden av handsprit från ganska oväntat håll. Både Absolut vodka, Bacardi och ginproducenter har bestämt sig för att ..

Läs mer
Fira in Valborg med bubbel, hetta och mystik

Fira in Valborg med bubbel, hetta och mystik

Majbrasor, tända grillar, fyrverkerier och festliga studentupptåg är och kommer nog alltid vara förknippade med Valborg. Men det fanns en tid då eldar tändes som ett skydd mot vilda djur och mörka k..

Läs mer