HEM

Aktuellt

James Bonds bilmärke satsar på alkohol

Sugen på en Aston Martin-drink? Snart kommer du att kunna dricka högklassig alkohol med det brittiska bilmärket på flaskor.

James Bond, agent 007, har två tydliga kännetecken under sina drygt 50 år på bioduken. Han kör runt i en snygg Aston Martin och han dricker alkohol. Nu vill det brittiska bilmärket förknippas tydligare med alkohol och har därför registrerat sitt varumärke för att det ska kunna finnas på ett flertal olika spritflaskor.

Alkoholhaltiga drycker med Aston Martin-etiketter ska innefatta whisky, vodka, likör och vin. Men det är väl ingen vågad gissning att vi kommer kunna dricka Aston Martin-cocktails – och den bör nog vara skakad, inte rörd. Få drinkar har väl blivit lika kända genom historien som en skakad Vesper Martini. Alla skådespelare genom åren – från Sean Connery till Daniel Craig – har beställt drinken, som ursprungligen består av gin, vodka och Kina Lillet. Och glöm inte: den ska vara skakad, inte rörd!

Nu ska det sägas att det här är andra gången som Aston Martin ger sig in i alkoholbranschen och kapitaliserar på sin tydliga James Bond-profil. För några år sedan togs ett Martini-set i silver fram, komplett med två glas, två olivpinnar och en cocktail-shaker. Priset var nästan 100 000 kronor och det togs bara fram 100 enheter. Det är oklart om Aston Martin kommer att starta eget destilleri eller om andra aktörer får använda sig av namnet. En sak är dock Aston Martin tydliga med: det kommer inte blir några öl. Där går gränsen för James Bond.

I Ian Flemings första bok om James Bond är receptet på en Vesper Martini:

Tre delar gin
1 del vodka
1/2 del Lillet white

Skaka ordentligt – rör inte!


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Klara hettan med 5 iskalla drinkar

Klara hettan med 5 iskalla drinkar

Kvicksilvret håller sig runt 30 grader – då gäller det att försöka svalka sig. Här är recepten på 5 riktiga vinnardrinkar som kyler ner dig i hettan. Vad sägs om en Prosecco Slushie med jordgu..

Läs mer
Skåla in Bålens dag

Skåla in Bålens dag

Bålen – den ultimata välkomstdrinken som vi älskar så pass mycket att den till och med fått en egen dag. Bålens dag den 20 september instiftades för att uppmana till umgänge med vänner och familj. S..

Läs mer
Så blandar du drinken från sommarplågan

Så blandar du drinken från sommarplågan

Låten ”Sunnanvind” har blivit rena sommarplågan i år. Bandet Mares från Uppsala sjunger om Cava och Aperol och då kan det väl inte bli annat än succé? Faktum är att svenska sommarhitar ofta innehåll..

Läs mer
Sätt fart på sommarfesten med våra lyxiga bålrecept..

Sätt fart på sommarfesten med våra lyxiga bålrecept..

Vad passar bättre på sommaren än en uppfriskande bål? Den är snabb att röra ihop och passar bra som såväl fördrink som törstsläckare på strandfesten. Här är tre suveräna bålrecept, både med och utan..

Läs mer
4 tips som lyfter din grogg

4 tips som lyfter din grogg

En grogg är en oerhört enkel typ av drink som enbart består av två ingredienser. Det betyder att din klassiska rom och cola och gin och tonic är typiska groggar. Men det finns massor av bra sätt att..

Läs mer
Hemmagjorda frukt- och bärdrinkar som du måste prova

Hemmagjorda frukt- och bärdrinkar som du måste prova

Nu är det skördetid och äntligen dags att ta hand om trädgårdens alla delikatesser som du enkelt förvandlar till supergoda drinkar. Vi står fast vid att päron och hösthallon alltid är godare i glase..

Läs mer