HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

James Bonds bilmärke satsar på alkohol

Sugen på en Aston Martin-drink? Snart kommer du att kunna dricka högklassig alkohol med det brittiska bilmärket på flaskor.

James Bond, agent 007, har två tydliga kännetecken under sina drygt 50 år på bioduken. Han kör runt i en snygg Aston Martin och han dricker alkohol. Nu vill det brittiska bilmärket förknippas tydligare med alkohol och har därför registrerat sitt varumärke för att det ska kunna finnas på ett flertal olika spritflaskor.

Alkoholhaltiga drycker med Aston Martin-etiketter ska innefatta whisky, vodka, likör och vin. Men det är väl ingen vågad gissning att vi kommer kunna dricka Aston Martin-cocktails – och den bör nog vara skakad, inte rörd. Få drinkar har väl blivit lika kända genom historien som en skakad Vesper Martini. Alla skådespelare genom åren – från Sean Connery till Daniel Craig – har beställt drinken, som ursprungligen består av gin, vodka och Kina Lillet. Och glöm inte: den ska vara skakad, inte rörd!

Nu ska det sägas att det här är andra gången som Aston Martin ger sig in i alkoholbranschen och kapitaliserar på sin tydliga James Bond-profil. För några år sedan togs ett Martini-set i silver fram, komplett med två glas, två olivpinnar och en cocktail-shaker. Priset var nästan 100 000 kronor och det togs bara fram 100 enheter. Det är oklart om Aston Martin kommer att starta eget destilleri eller om andra aktörer får använda sig av namnet. En sak är dock Aston Martin tydliga med: det kommer inte blir några öl. Där går gränsen för James Bond.

I Ian Flemings första bok om James Bond är receptet på en Vesper Martini:

Tre delar gin
1 del vodka
1/2 del Lillet white

Skaka ordentligt – rör inte!


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Sätt fart på sommarfesten med våra lyxiga bålrecept..

Sätt fart på sommarfesten med våra lyxiga bålrecept..

Vad passar bättre på sommaren än en uppfriskande bål? Den är snabb att röra ihop och passar bra som såväl fördrink som törstsläckare på strandfesten. Här är tre suveräna bålrecept, både med och utan..

Läs mer
Halloweendrinkar som är läskigt goda

Halloweendrinkar som är läskigt goda

Vad sägs om en djävulskt god drink på halloween? Här har du recepten på dryckerna som passar en söndag i skräckens tecken, en Bloody Devil eller en Devil´s Disguise. Vi svenskar kallar lördagen den ..

Läs mer
4 goda juldrinkar du bara måste prova

4 goda juldrinkar du bara måste prova

Dags att skaka en juldrink! Till julen ligger mycket fokus på snaps och glögg, men det finns även massor av spännande juldrinkar att njuta av. Här har vi valt ut fyra juliga drinkar som passar utmär..

Läs mer
Svensk bakom nya gin-trenden

Svensk bakom nya gin-trenden

Han är från Sydafrika, hon från Sverige. Nu har paret Craig Hutchison och Maria Sehlström skapat ett nytt och intressant ginkoncept. Gintrenden tycks vara här för att stanna, och som följd av det ha..

Läs mer
Mocktail på svenska råvaror: ”Fantastiska somm..

Mocktail på svenska råvaror: ”Fantastiska somm..

Även om du avstår från alkohol kan du njuta av en sommardrink. Bartendern Calle Olson tipsar om några mocktails-recept gjorda på underbara, svenska råvaror. – Vi har så otroligt många, fina rå..

Läs mer
No.1 – doldisen med stora ambitioner

No.1 – doldisen med stora ambitioner

För många som flugit eller handlat på bordershops är spritmärket No.1 kanske inte helt okänt. Men på den svenska hemmamarknaden har varumärket lyst med sin frånvaro – fram till för bara ett halvår s..

Läs mer