HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

James Bonds bilmärke satsar på alkohol

Sugen på en Aston Martin-drink? Snart kommer du att kunna dricka högklassig alkohol med det brittiska bilmärket på flaskor.

James Bond, agent 007, har två tydliga kännetecken under sina drygt 50 år på bioduken. Han kör runt i en snygg Aston Martin och han dricker alkohol. Nu vill det brittiska bilmärket förknippas tydligare med alkohol och har därför registrerat sitt varumärke för att det ska kunna finnas på ett flertal olika spritflaskor.

Alkoholhaltiga drycker med Aston Martin-etiketter ska innefatta whisky, vodka, likör och vin. Men det är väl ingen vågad gissning att vi kommer kunna dricka Aston Martin-cocktails – och den bör nog vara skakad, inte rörd. Få drinkar har väl blivit lika kända genom historien som en skakad Vesper Martini. Alla skådespelare genom åren – från Sean Connery till Daniel Craig – har beställt drinken, som ursprungligen består av gin, vodka och Kina Lillet. Och glöm inte: den ska vara skakad, inte rörd!

Nu ska det sägas att det här är andra gången som Aston Martin ger sig in i alkoholbranschen och kapitaliserar på sin tydliga James Bond-profil. För några år sedan togs ett Martini-set i silver fram, komplett med två glas, två olivpinnar och en cocktail-shaker. Priset var nästan 100 000 kronor och det togs bara fram 100 enheter. Det är oklart om Aston Martin kommer att starta eget destilleri eller om andra aktörer får använda sig av namnet. En sak är dock Aston Martin tydliga med: det kommer inte blir några öl. Där går gränsen för James Bond.

I Ian Flemings första bok om James Bond är receptet på en Vesper Martini:

Tre delar gin
1 del vodka
1/2 del Lillet white

Skaka ordentligt – rör inte!


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa