HEM

Aktuellt

James Bonds bilmärke satsar på alkohol

Sugen på en Aston Martin-drink? Snart kommer du att kunna dricka högklassig alkohol med det brittiska bilmärket på flaskor.

James Bond, agent 007, har två tydliga kännetecken under sina drygt 50 år på bioduken. Han kör runt i en snygg Aston Martin och han dricker alkohol. Nu vill det brittiska bilmärket förknippas tydligare med alkohol och har därför registrerat sitt varumärke för att det ska kunna finnas på ett flertal olika spritflaskor.

Alkoholhaltiga drycker med Aston Martin-etiketter ska innefatta whisky, vodka, likör och vin. Men det är väl ingen vågad gissning att vi kommer kunna dricka Aston Martin-cocktails – och den bör nog vara skakad, inte rörd. Få drinkar har väl blivit lika kända genom historien som en skakad Vesper Martini. Alla skådespelare genom åren – från Sean Connery till Daniel Craig – har beställt drinken, som ursprungligen består av gin, vodka och Kina Lillet. Och glöm inte: den ska vara skakad, inte rörd!

Nu ska det sägas att det här är andra gången som Aston Martin ger sig in i alkoholbranschen och kapitaliserar på sin tydliga James Bond-profil. För några år sedan togs ett Martini-set i silver fram, komplett med två glas, två olivpinnar och en cocktail-shaker. Priset var nästan 100 000 kronor och det togs bara fram 100 enheter. Det är oklart om Aston Martin kommer att starta eget destilleri eller om andra aktörer får använda sig av namnet. En sak är dock Aston Martin tydliga med: det kommer inte blir några öl. Där går gränsen för James Bond.

I Ian Flemings första bok om James Bond är receptet på en Vesper Martini:

Tre delar gin
1 del vodka
1/2 del Lillet white

Skaka ordentligt – rör inte!


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Veckans drink: Breezer Raspberry & Yuzu

Veckans drink: Breezer Raspberry & Yuzu

Breezer Raspberry & Yuzu – en frisk nyhet från Bacardi! Med sina nyanser av hallon, ros, asiatisk citrus och viol kommer drycken bli en självklar favorit. En Breezer är en färdigblandad dr..

Läs mer
Fira in Valborg med bubbel, hetta och mystik

Fira in Valborg med bubbel, hetta och mystik

Majbrasor, tända grillar, fyrverkerier och festliga studentupptåg är och kommer nog alltid vara förknippade med Valborg. Men det fanns en tid då eldar tändes som ett skydd mot vilda djur och mörka k..

Läs mer
3 fantastiska drinkar gjorda på sommarens läckraste ..

3 fantastiska drinkar gjorda på sommarens läckraste ..

Bästa sommarfrukten? Melon såklart! Här tipsar vi dig om tre supergoda recept på melondrinkar som svalkar i sommarvärmen. 1. Uppfriskande vattenmelondrink, 2 glas Du behöver: 1 vattenmelon, ca 2 kg..

Läs mer
4 festliga drinkar till St. Patrick’s Day

4 festliga drinkar till St. Patrick’s Day

Snart är det St. Patrick’s Day – dags att klä dig i grönt och skråla irländska folkvisor medan du njuter av klassiskt irländska drycker. För många är det givetvis den världsberömda ölen Guinness som..

Läs mer
Drick Absolut med gott miljösamvete

Drick Absolut med gott miljösamvete

Nu kan dricka Absolut med gott miljösamvete. De nya flaskorna består av minst 41 procent återvunnet glas. – Vi är väldigt stolta över vår insats och vårt pågående arbete inom hållbarhet och klimat, ..

Läs mer
Succéaperitifen som fyller 100 år i dagarna

Succéaperitifen som fyller 100 år i dagarna

Aperol firar 100-årsjubileum i år. Och den italienska drinken är mer populär än någonsin i Sverige. – Vi växte med 74 procent senaste året, säger Hugo Simberg, produktchef för Aperol. Aperol Spritz ..

Läs mer