HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Veckans drink: Pineapple Daiquiri

Ta lite valfri frukt, krossad is och rom. Mer behövs egentligen inte för att skapa en av de godaste drinkarna som finns. Här ger vi dig historien om daiquiri, som faktiskt blev till av en slump på Kuba för drygt 100 år sedan.

Tänk att drinken med det märkliga namnet daiquiri har hållit sin popularitet så länge. Men det är något med enkelheten och fruktigheten som tilltalat miljontals törstiga och festsugna i drygt 100 år. Historien om drinken började faktiskt som en nödlösning. Det sägs att amerikanska gruvingenjörer på The Daiquiri Mining Company på Kuba hade en fest, men att ginen tagit slut. Istället räddade man festen med att blanda drinkar på den inhemska spriten rom blandad med limejuice. Nödlösningen gjorde succé och efter att Daiquiri introducerades hemma i USA tog det inte mer än några årtionden innan drinken slog igenom över hela världen.

Idag finns det förstås otaliga och fantasifulla varianter på en daiquiri. Många av oss förknippar drinken med jordgubbar, som är en lika lättåtkomlig som festlig råvara i Sverige under sommaren. Man lägger bara jordgubbarna i en mixer, tillsammans med krossad is, lite limejuice och mörk rom. Sen vrider man igång mixern och Strawberry Daiquiri är klar att serveras. Så lätt, gott och snabbt.

Vilka andra frukter kan man experimentera med? De flesta, faktiskt. Det är trots allt du och dina gäster som sätter gränser. Men ananas? Jodå, det verkar populärt. På Systembolaget finns nu en flaska färdigblandad daiquiri: Hey Bae Pineapple Daiquiri.

”Hey BAE Pineapple Daiquiri är en fruktig, söt färdigblandad cocktail med fräsch smak av färsk ananas. En drink som fungerar lika bra till brunchen som till middagsbjudningen och bör åtnjutas kall med ett glas fylld med krossad is med några limeskivor.” menar den svenska leverantören Tegnér Spirits & Wine.

Hey Bae Pineapple Daiquiri

Hey Bae Pineapple Daiquiri

Fruktig, söt färdigblandad cocktail med fräsch smak av färsk ananas.

Den bör åtnjutas kall med ett glas fylld med krossad is med några limeskivor.
Art.nr: 80141 - Pris: 169 kr

Frozen pineapple daiquiri

Ingredienser
Hey BAE Pineapple Daiquiri
isbitar

Gör såhär
1. Lägg allt i en mixer och mixa till en slät drink.
2. Servera kyld och toppa med skivad ananas.


Du kanske även vill läsa dessa