HEM

Aktuellt

Vad tänker du dricka på World Whisky Day?

World Whisky Day är dagen då vi firar uisce beatha, livets vatten, eller kort och gott whisky. Den här dagen infaller den tredje lördagen i maj, vilket i år är den 21/5. För att fira sker det massor av event, provningar och föreläsningar. Så varför inte passa på att njuta av en god whisky, kanske tillsammans med några vänner, och uppskatta det månghundraåriga hantverk som ligger bakom.

För dig som vill njuta av en riktigt god whiskydrink på World Whisky Day har vi valt ut tre klockrena recept som du bara måste testa.

1. Whisky sour

Denna drink är en riktig klassiker som dessutom är lätt att göra hemma. Den görs vanligtvis med bourbon, men det bestämmer du själv. Du kan även välja om du vill göra den med eller utan äggvita. Äggvitan har nämligen lagts till i efterhand av rent estetiska skäl och behövs inte för smaken.

6 cl bourbon
3 cl limejuice
1 cl sockerlag
1 äggvita (valfritt)

Häll alla ingredienser i en shaker. Skaka först utan is för att blanda ut äggvitan ordentligt. Lägg därefter till is och skaka ordentligt. Häll upp i ett selterglas eller coupeglas. Garnera med en citronskiva.

2. Godfather

Denna drink sägs ha varit Marlon Brandos favorit. Ni vet, han som spelade Vito Corleone i filmen “Godfather”. Drinken görs helst med Bourbon eller Scotch, men även här är det du som bestämmer hur du vill göra den.

5 cl whisky (bourbon eller scotch)
2 cl Amaretto

Lägg is i ett selterglas och häll på först whisky och sedan Amaretto. Rör runt, servera och njut.

3. Mint Julep

Denna läskande drink är sedan 1938 den officiella drinken för Kentucky Derby. Under eventets två dagar serveras hela 120.000 Mint Juleps. Ett utmärkt val för att svalka sig under varma sommardagar.

6 cl bourbon
4 myntablad
1 tesked socker
1 skvätt bubbelvatten (sockret löser sig bättre)

Muddla myntablad, socker och vatten försiktigt i ett julepglas (eller highballglas). Fyll upp med krossad is och häll på bourbon. Rör om och garnera med en myntakvist.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Drick något värmande under sportlovet

Drick något värmande under sportlovet

Snart är det dags för sportlov och då åker många familjer till fjällvärlden för att njuta av skidåkning och andra vinteraktiviteter. Efter ett par timmar i backen kan man bli sugen på något värmande..

Läs mer
Så gör du Hannah Graafs nya Aurora-drink

Så gör du Hannah Graafs nya Aurora-drink

Nu kommer Hannah Graaf och Daniel Paris med sina egna drinkar hos Vau De Vill. Dessutom har stjärnkocken Erik Videgård komponerat en passande meny till drinkarna. Nu kan du dricka dem var du vill &#..

Läs mer
4 tips som lyfter din grogg

4 tips som lyfter din grogg

En grogg är en oerhört enkel typ av drink som enbart består av två ingredienser. Det betyder att din klassiska rom och cola och gin och tonic är typiska groggar. Men det finns massor av bra sätt att..

Läs mer
6 riktigt fräscha whiskydrinkar – att testa redan ik..

6 riktigt fräscha whiskydrinkar – att testa redan ik..

Whiskydrinkar är mer än bara varma Irish Coffee – de funkar lika bra som friska, spännande och kyliga sommardrinkar. Vi tror att de här drinkarna garanterat kommer att väcka din nyfikenhet. Aberfeld..

Läs mer
Bartendern vann – med nya superdrinken

Bartendern vann – med nya superdrinken

Han gjorde en drink som tävlingsjuryn älskade. Nu får bartendern Mikael Nilsson åka till den internationella finalen av prestigefyllda cocktailtävlingen Bacardí Legacy. – Jag ser fram emot att tävla..

Läs mer
5 kaffedrinkar som piggar upp

5 kaffedrinkar som piggar upp

Inför kaffets dag vill vi fira med riktigt goda drinkar. Här har vi valt ut fem riktigt bra kaffedrinkar som kan ge både feststämning och mer energi för nattsudd. Vad sägs om en Kaffe Karlsson efter..

Läs mer