HEM

Aktuellt

Avsnitt 1: Kombinera mat med champagne – så ska du tänka

Går det att dricka champagne till mat? Absolut, men det finns några saker att tänka på. Här tipsar sommelier Maya Samuelsson om hur du kan tänka.
– Den höga syran och smaken vi får från jästfällningen gör att man kan servera champagne till väldigt många sorters mat.

Uppdatera fredagstacosen och bjud på friterad fish taco, eller varför inte egenlagade spröda pommes frites?
– Friterat och champagne funkar extremt bra tillsammans, säger Maya Samuelsson.

Traditionella rätter med fisk och skaldjur är en klassisk kombination med champagne, men även kyckling-och fläskrätter är en toppenkombo, berättar Maya Samuelsson.
– Det enda man ska vara försiktig med är rött kött. Det blir inte dåligt, men det röda köttet kommer att ta över smaken från champagnen, vilket jag inte tycker är så snällt. Och snäll ska man vara mot champagne!

Lär dig mer om mousserande viner!

Finns det röd champagne? Var ifrån kommer egentligen bubblorna och vilken typ av glas ska man välja? I Vinguidens podcast berättar Maya Samuelsson mer om mousserande viner.

Lyssna på avsnittet här!


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Fira den speciella dagen med champagne!

Fira den speciella dagen med champagne!

Nu kommer dagen när vi förväntas öppna en flaska champagne. Fredag 16 oktober är internationella champagnedagen – och den bör förstås firas med klass. Här får du tips på några riktigt bra och ..

Läs mer
Bubbel till nyår – 5 goda nykomlingar att prova

Bubbel till nyår – 5 goda nykomlingar att prova

Att skåla in det nya året med mousserande vin är inte direkt någon nyhet. Därför är det kul att testa något nytt. Vi har valt ut fem nyheter från fem olika länder – vilket bubbel väljer du att fira ..

Läs mer
Vi satte världsrekord!

Vi satte världsrekord!

Vinguiden kan numera titulera sig världsrekordhållare i champagneprovning. Detta efter att vi har hållit världens största champagneprovning där 768 personer kom för att lyssna på vår Master Class oc..

Läs mer
Podd: Vi pratar champagne med Martin Gilck

Podd: Vi pratar champagne med Martin Gilck

Ett bord för två – Michael Anderquim gästas av mannen bakom Champagne Sweden.

Läs mer
Veuve Clicquot vintage-utgåva

Veuve Clicquot vintage-utgåva

”Ett universum av aromer och smaker”. – nu kommer vintagechampagne från Veuve Clicquot Skapad av druvor från de 17 finaste vinodlingarna. Här är vintagechampagnen som är en fullträ..

Läs mer
Champagne – klassiker och spännande nyheter

Champagne – klassiker och spännande nyheter

Bubbel från Champagne är en lyx som alla har råd med. Visst, mousserande vin från ett av Frankrikes mest omtalade distrikt kan verkligen kosta skjortan, men det finns också ett stort urval av flasko..

Läs mer