HEM

Aktuellt

Sparkling sangria – ”den perfekta sommardrycken”

Paret Anette och Juha-Matti Raunio drack en riktigt god sangria i Barcelona. ”En sån här sommardryck bör vi skapa själva” tänkte dom. Nu säljs deras Gozy White Sangria på Systembolaget.
– Vi tycker det är fantastiskt att få lansera den nya, prisbelönta och innovativa drycken även i Sverige inför sommaren, säger Åsa Strömberg, marketing director på Altia Sverige.

Vid juletid för snart tio år sedan bjöd Anette och Juha-Matti Raunio sina vänner på glögg toppat med mousserande vin.
– Alla våra gäster tyckte att det var jättegott. Drinken hade både den festliga känslan som mousserande vin ger och den juliga smaken av glögg, berättar Anette.

Det blev starten för Glöet som snabbt blev en framgång och har vunnit flera internationella utmärkelser. Den mousserande glöggen har numera en given plats på Systembolagets hyllor. Men paret Raunio ville gärna hitta en ny dryck för vackra sommarkvällar. Och de hittade rätt inspriation på en bar i Barcelona för ett tag sedan. Det var en s k ”sparkling sangria”:

– Sangria är en strålande sommardryck, men lite för söt för min egen smak, berättar Anette Raunio. Sparkling sangria kombinerar sangrians och det mousserande vinets bästa sidor och var en verkligt fräsch bekantskap. För brunch, picknick eller kvällsbjudning är vin ofta för starkt till sin alkoholhalt, enligt min åsikt. Nu finns det ett härligt alternativ på marknaden, utan att man förlorar bubblorna och smaken.

Ja, alternativet heter alltså Gozy White Sangria – en mousserande, ljus sangria som är en ny fräsch sommardryck med en lägre alkoholhalt (8%) än de flesta mousserande viner. Och mottagandet har varit varmt. Nyligen belönades drycken med guldmedalj i tävlingen Women’s Wine & Spirits Awards. Tävlingen arrangeras i London och i den avsmakas produkterna blint av hundra kvinnliga professionella vinköpare.

– Vi tycker det är fantastiskt att få lansera den nya, prisbelönta och innovativa drycken även i Sverige inför sommaren. Ready-to-drink-drycker har ökat mycket i popularitet och vi har en stark tro att det finns efterfrågan på Gozy White Sangria på marknaden, säger Åsa Strömberg, marketing director på Altia Sverige.

Drycken rekommenderas att avnjutas kall ur ett vinglas med några isbitar. Utöver det kan man även tillsätta jordgubbar och blad av mynta i glaset.


Monica Åhlund

Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa

Sommarens bästa bubbel – i olika prisklasser

Sommarens bästa bubbel – i olika prisklasser

Vi svenskar fullkomligt älskar det här med bubbel. Nu ser vi fram emot en säsong sprängfylld av prosecco, cava och allt annat härligt bubbel som alltid gör sommaren lite soligare! Här kommer en list..

Läs mer
Podd: Vi pratar champagne med Martin Gilck

Podd: Vi pratar champagne med Martin Gilck

Ett bord för två – Michael Anderquim gästas av mannen bakom Champagne Sweden.

Läs mer
Bubbellycka från Österrike

Bubbellycka från Österrike

Även om det röda vinet tagit plats på Österrikes inhemska vinmarknad, är landet otvivelaktigt en vitvinsnation. Men det finns annat spännande som överraskar. Vad sägs om rosa bubbel på en nästan blå..

Läs mer
Cava, Champagne eller Prosecco?

Cava, Champagne eller Prosecco?

Alla gillar vi bubbel men inte alla vet skillnaden mellan säg cava, champagne eller den så oerhört populära proseccon. Om vi börjar med länderna så blir det lite som att dela upp bubblet mellan de t..

Läs mer
Konsten att dricka en champagne

Konsten att dricka en champagne

Champagnen på kylning, gästerna börjar anlända, nyårsraketerna i tryggt förvar. Vi plockar fram amusen på gåslever, kanske lite pata negra och löjrom på surdegsbröd. Och till sist serverar vi årgång..

Läs mer
Efter succén – Måns Zelmerlöw lanserar Magnum

Efter succén – Måns Zelmerlöw lanserar Magnum

Efter succén med Hola MZ lanseras nu Måns Zelmerlöw cava i en ståtlig Magnumflaska. Perfekt till vinterns festligheter!  Måns Zelmerlöw är inte bara artist, programledare och vinnare av Eurovision S..

Läs mer