HEM

Aktuellt

Leif Mannerströms nya: ”Ett suveränt matvin”

Kockarnas kock Leif Mannerström har fått smak för egna viner. Nu lanserar han en ny flaska, naturligtvis från favoritlandet Frankrike.
– Det här är ett riktigt bra klassiskt franskt vin. Så här ska en riktigt bra Côtes-du-Rhône dofta och smaka, säger han.

I fjol lanserade mästerkocken Leif Mannerström sitt eget vita vin, Leif Mannerström Sauvignon blanc. Succén var omedelbar då både konsumenter och vinexperter gav vinet höga poäng och idag hittar man det vinet i de flesta butiker i landet. Framgången gav blodad tand – och därför lanserar Leif Mannerström nu den röda uppföljaren Leif Mannerström Côtes-du-Rhône.

Återigen kommer vinet från favoritlandet Frankrike och från den just nu hetaste rödvinsregionen, Côtes-du-Rhône. Dessutom är det från toppårgången 2018. Vinerna kännetecknas av kraft, kryddighet, längd och elegans vilket återspeglas i Leif Mannerströms Côtes-du-Rhône.

– Det här är ett riktigt bra klassiskt franskt vin, säger Leif Mannerström. Jag är verkligen nöjd med kvalitén och vinets karaktär. Det är kraftigt och smakrikt med härliga inslag av solmogna mörka bär, kryddor, lakrits och örter med en generös längd. Så här ska en riktigt bra Côtes-du-Rhône dofta och smaka. Därtill är vinet ett suveränt matvin. Helst äter jag en rejäl entrecôte med bearnaise till, men smakrika charkuterier och hårdostar blir även det enormt gott till.

Leif har utsetts till kockarnas kock hela tre gånger och försvarade sin Guide Michelin stjärna på sin restaurang under ett helt decennium. Att Leif Mannerström kan det här med smaker och kvalitet är ingen underdrift. Det har varit den röda tråden och en självklarhet under hela hans 60-åriga karriär.

Årgången 2018 klassas som den bästa på över 10 år, då en solig och varm höst gav druvorna en perfekt mognad och koncentration där Syrah och Grenache verkligen nådde sin fulla potential med enormt djup och kraft. Leif har sannerligen inte lämnat något åt slumpen i sin jakt på det bästa vinet.

Vinet är tillverkat av handskördade Syrah, Grenache och Mourvèdredruvor från vinrankor med en ålder om imponerande 30 år. Detta i kombinationen med ett lågt skördeuttag ger ett vin av yppersta kvalitet med djup, längd och hög lagringspotential.

Leif Mannerström Côtes du Rhône
2021
Leif Mannerström Côtes du Rhône
750 ml - 13.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
99 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Måns: ”Mitt nya vin blev ännu bättre än väntat”..

Måns: ”Mitt nya vin blev ännu bättre än väntat”..

Hans cava har blivit en riktig hit – nu släpper Måns Zelmerlöw sitt eget rödvin. MZ Raval är en förförisk spanjor med intensiva toner av frukt och kryddighet. – Jag är väldigt stolt över den här lan..

Läs mer
Camilla Läckberg: Förälskad i gott vin och god mat

Camilla Läckberg: Förälskad i gott vin och god mat

Kändisviner har blivit rejält i ropet igen. Nu släpper författaren Camilla Läckberg tre nya boxviner. – Att få ta fram tre fantastiska viner från en vingård i Romagna är en dröm som går i uppfyllels..

Läs mer
Arvingarna släpper både öl och sommarlåt

Arvingarna släpper både öl och sommarlåt

Arvingarna är rejält i hetluften i sommar. Bara dagarna innan inspelningen av ”Så mycket bättre” drar i gång släpper gruppen sin egen öl. – Vi har länge velat ha en egen öl så det känns riktigt bra...

Läs mer
David Beckhams nya passion: rosévin

David Beckhams nya passion: rosévin

Rosétrenden växer sig allt starkare i USA – efter att ha setts som skräpvin. En rad amerikanska vinhus lanserar sina egna roséer. Och fotbollsstjärnan David Beckham har outat sig som älskare ..

Läs mer
Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sver..

Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sver..

Brad Pitt och Angeline Jolie ger sig in i champagnebranschen. Deras exklusiva roséchampagne Fleur de Miraval finns nu på Systembolaget. Bara 20.000 flaskor har framställts – men smakar det så ..

Läs mer
Fira in årets mellofinal med bubbliga kändisviner

Fira in årets mellofinal med bubbliga kändisviner

Lördag den 11 mars är som julafton, åtminstone för vissa. Hur som helst blir Melodifestivalens grande finale roligare när glasen är fyllda med spännande kändisviner. Vi tycker att bubbel passar bäst..

Läs mer