HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Kändisvinet som får ”fynd”-betyg

Jodå, kändisviner kan faktiskt få recensenter att jubla. Leif Mannerströms nya Côtes-du-Rhône har fått toppbetyg de senaste veckorna.
”Man riktigt glad när man upptäcker ett kändisvin, som inte bara är bra utan dessutom ett fynd i sin prisklass” skriver Borås Tidning.

Att Leif Mannerström kan det här med smaker och kvalitet är ingen överdrift. Han har utsetts till kockarnas kock hela tre gånger och försvarade sin Guide Michelin stjärna på sin restaurang under ett helt decennium. Nu när han gav sig in i vinbranschen var det förstås högsta kvalitet som gällde. Först lanserade han sitt eget vita vin, Leif Mannerström Sauvignon blanc. Och uppföljaren Leif Mannerström Côtes du Rhône 2018 som kom tidigare i våras har snabbt fått fina recensioner.

Näringslivstidningen Dagens PS gav toppbetyget 4 av 5, med omdömet ”harmonisk smak, generös fruktighet med inslag av mörka bär, viss kryddighet och fin balans mellan frukt, syra och strävhet.”

Och Borås Tidning skriver så här:”För den absoluta majoriteten av kändisvin gäller, att det så gott som alltid finns bättre viner till samma pris eller lägre. Vissa kändisviner är så pass dåliga, att jag har svårt att förstå, att kändisen i fråga vill skita ner sitt namn genom att förknippas med en så dålig produkt. Därför blir man riktigt glad när man upptäcker ett kändisvin, som inte bara är bra utan dessutom ett fynd i sin prisklass! En entrecôte med bearnaisesås är den perfekta kompanjonen till det här vinet.”

Göteborgs-Posten ger vinet betyget 4 av 5 och Dina viner Professional ger omdömet ”ett riktigt fynd”.

Vad säger Leif Mannerström själv om sitt röda vin?
– Det här är ett riktigt bra klassiskt franskt vin. Jag är verkligen nöjd med kvalitén och vinets karaktär. Det är kraftigt och smakrikt med härliga inslag av solmogna mörka bär, kryddor, lakrits och örter med en generös längd. Så här ska en riktigt bra Côtes-du-Rhône dofta och smaka. Därtill är vinet ett suveränt matvin. Helst äter jag en rejäl entrecôte med bearnaise till, men smakrika charkuterier och hårdostar blir även det enormt gott till, säger han.

Årgången 2018 klassas som den bästa på över 10 år, då en solig och varm höst gav druvorna en perfekt mognad Vinet är tillverkat av handskördade Syrah, Grenache och
´Mourvèdredruvor från vinrankor med en ålder om imponerande 30 år.

Initialt fanns vinet i Systembolagets beställningssortiment, men efter de fina recensionerna av vinexperter och efterfrågan på marknaden så finns vinet numera listat på hyllan i 160 systembolagsbutiker över hela landet från den 1:a maj.


Monica Åhlund

Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa