HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Camilla Läckberg: Förälskad i gott vin och god mat

Kändisviner har blivit rejält i ropet igen. Nu släpper författaren Camilla Läckberg tre nya boxviner.
– Att få ta fram tre fantastiska viner från en vingård i Romagna är en dröm som går i uppfyllelse, säger Camilla Läckberg.

Efter en liten nedgång har kändisvinerna fått en renässans igen. Kanske är det Leif GW Perssons succé som har inspirerat fler berömda svenskar att släppa eget vin.

Nu får Leif GW rejäl konkurrens av författarkollegan Camilla Läckberg. Tillsammans med Lively Wines släpper Camilla Läckberg viner från Poderi dal Nespoli i Emilia-Romagna, norra Italien.

Under ett och ett halvt års intensivt arbete med vänskap, passion och det gemensamma förhållningssättet att viner är till för att njutas av har tre nya boxviner tagits fram. Nu lanseras ett rött, vitt och rosévin lagom till att vårens grillsäsong drar i gång.

Allt började med att Camilla träffade Enrico Gobino, marknadschef på MGM Mondo del Vino och Poderi dal Nespoli under en resa till Piemonte, Italien tillsammans med resesällskapet Andreas Wickman från Lively Wines. På resan fann de en gemensam passion för mat och vin. Dessutom ett förhållningssätt som inte bygger på välkända distrikt, druvsorter eller allmän vinkunskap. I stället är det smaken som är det viktigaste.

– Att få ta fram tre fantastiska viner från en vingård i Romagna är en dröm som går i uppfyllelse. Oavsett hur mycket man kan om viner så är det viktigaste av allt att det smakar gott, därför har jag tagit fram tre viner som jag hoppas fler tycker om så att jag får dela min förälskelse i gott vin, god mat och härliga minnen med vänner, att njuta av gott vin ska inte vara komplicerat”, säger Camilla Läckberg.

Tanken är att det ska vara okonstlat, prestigelöst och gott. Vinerna ska passa till allt från bröllop, myskväll i soffan eller värsta grillfesten så ska du känna dig bekväm med att vinet du bjuder på är gott och av god kvalitet.

Efter att ha träffat familjen bakom gården och smakat på vinerna var det kärlek vid första ögonblicket. Resultatet är tre ekologiska bag in box viner från Italien beklädda i Camillas signaturmönster leopard.

Mr Red är ett smakrikt och medelfylligt rött vin gjort på druvorna sangiovese och nero d’avola. Stor bärig smak med inslag av mörka körsbär, kryddnejlika, blåbär, hallon och örter. Sammetslent och elegant med ett långt och smakrikt avslut.

Servera vid 16-18°C till rätter av ljust kött eller lammkött, vegetariska rätter och gärna pasta. Mr Red är okomplicerad, trevlig och perfekt att ta med på grillkvällar.

3000 ml - 13.5% -
229 kr

Mrs White är ett fruktigt och livligt vitt vin gjort på druvorna trebbiano, chardonnay och cataratto. Ungdomlig karaktär med inslag av gröna äpplen, päron, honungsmelon, örter, persika och citrus.

Strålande och pigg fräschör, serveras bäst vid 8-10°C till rätter av fisk och skaldjur eller till ljust kött och sallader. Mrs White är lättsam, fräsch och perfekt att bjuda till middagar med vänner och familj.

3000 ml - 12% -
229 kr

Miss Rosé är ett friskt och bärigt rosévin gjort på druvorna sangiovese och nero d’Avola. Fräsch och bärig smak med inslag av röda och vita vinbär, smultron, vattenmelon, rosor, färska örter och blodgrapefrukt.

Saftigt och rosenskimrande, serveras vid 6-8 som sällskapsdryck eller till rätter av fisk, kyckling eller sallader. Miss Rosé är ungdomlig, lekfull och passar perfekt att ta med till spontana fester och middagsbjudningar.

3000 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.3 g per 100 ml
239 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa