HEM

Aktuellt

Camilla Läckberg: Förälskad i gott vin och god mat

Kändisviner har blivit rejält i ropet igen. Nu släpper författaren Camilla Läckberg tre nya boxviner.
– Att få ta fram tre fantastiska viner från en vingård i Romagna är en dröm som går i uppfyllelse, säger Camilla Läckberg.

Efter en liten nedgång har kändisvinerna fått en renässans igen. Kanske är det Leif GW Perssons succé som har inspirerat fler berömda svenskar att släppa eget vin.

Nu får Leif GW rejäl konkurrens av författarkollegan Camilla Läckberg. Tillsammans med Lively Wines släpper Camilla Läckberg viner från Poderi dal Nespoli i Emilia-Romagna, norra Italien.

Under ett och ett halvt års intensivt arbete med vänskap, passion och det gemensamma förhållningssättet att viner är till för att njutas av har tre nya boxviner tagits fram. Nu lanseras ett rött, vitt och rosévin lagom till att vårens grillsäsong drar i gång.

Allt började med att Camilla träffade Enrico Gobino, marknadschef på MGM Mondo del Vino och Poderi dal Nespoli under en resa till Piemonte, Italien tillsammans med resesällskapet Andreas Wickman från Lively Wines. På resan fann de en gemensam passion för mat och vin. Dessutom ett förhållningssätt som inte bygger på välkända distrikt, druvsorter eller allmän vinkunskap. I stället är det smaken som är det viktigaste.

– Att få ta fram tre fantastiska viner från en vingård i Romagna är en dröm som går i uppfyllelse. Oavsett hur mycket man kan om viner så är det viktigaste av allt att det smakar gott, därför har jag tagit fram tre viner som jag hoppas fler tycker om så att jag får dela min förälskelse i gott vin, god mat och härliga minnen med vänner, att njuta av gott vin ska inte vara komplicerat”, säger Camilla Läckberg.

Tanken är att det ska vara okonstlat, prestigelöst och gott. Vinerna ska passa till allt från bröllop, myskväll i soffan eller värsta grillfesten så ska du känna dig bekväm med att vinet du bjuder på är gott och av god kvalitet.

Efter att ha träffat familjen bakom gården och smakat på vinerna var det kärlek vid första ögonblicket. Resultatet är tre ekologiska bag in box viner från Italien beklädda i Camillas signaturmönster leopard.

Mr Red by Camilla Läckberg
Mr Red by Camilla Läckberg
Mr Red är ett smakrikt och medelfylligt rött vin gjort på druvorna sangiovese och nero d’avola. Stor bärig smak med inslag av mörka körsbär, kryddnejlika, blåbär, hallon och örter. Sammetslent och elegant med ett långt och smakrikt avslut.

Servera vid 16-18°C till rätter av ljust kött eller lammkött, vegetariska rätter och gärna pasta. Mr Red är okomplicerad, trevlig och perfekt att ta med på grillkvällar.

3000 ml - 13.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
199 kr

Lino 1929
Lino 1929
Mrs White är ett fruktigt och livligt vitt vin gjort på druvorna trebbiano, chardonnay och cataratto. Ungdomlig karaktär med inslag av gröna äpplen, päron, honungsmelon, örter, persika och citrus.

Strålande och pigg fräschör, serveras bäst vid 8-10°C till rätter av fisk och skaldjur eller till ljust kött och sallader. Mrs White är lättsam, fräsch och perfekt att bjuda till middagar med vänner och familj.

3000 ml - 12% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
199 kr

Miss Rosé by Camilla Läckberg
Miss Rosé by Camilla Läckberg
Miss Rosé är ett friskt och bärigt rosévin gjort på druvorna sangiovese och nero d’Avola. Fräsch och bärig smak med inslag av röda och vita vinbär, smultron, vattenmelon, rosor, färska örter och blodgrapefrukt.

Saftigt och rosenskimrande, serveras vid 6-8 som sällskapsdryck eller till rätter av fisk, kyckling eller sallader. Miss Rosé är ungdomlig, lekfull och passar perfekt att ta med till spontana fester och middagsbjudningar.

3000 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.3 g per 100 ml
199 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Musikinspirerat rosévin med stjärnglans

Musikinspirerat rosévin med stjärnglans

Filmstjärnan Brad Pitts nya vin “Studio” hyllar vinhuset Miravals legendariska musikstudio, där flera världsstjärnor spelat in låtar. Under åren har Brad och den välkända vinfamiljen Perrin produce..

Läs mer
Okrossbara utflyktsdrycker

Okrossbara utflyktsdrycker

Det våras för utflyktsdrycker! Hitta rätt bland de godaste dryckerna i boxar, burkar och PET-flaskor – bra för både miljön och picknicken. Vårt statliga monopol har gjort det till sin – ibland omdis..

Läs mer
“Rosé är den nya tidens champagne”

“Rosé är den nya tidens champagne”

Rosévin har på senare år tagit stor plats på den internationella vinmarknaden. Detta är mycket tack vare arbetet som den erkände vinmakaren Matthieu Perrin gjort tillsammans med sin affärspartner Br..

Läs mer
Mi Corazón – vinet som är en hyllning till hans far..

Mi Corazón – vinet som är en hyllning till hans far..

Måns Zelmerlöw släpper nu sitt sjunde vin, ett rött boxvin som han gett namnet Mi Corazón (Mitt hjärta), som en hyllning till sin far. Målsättning denna gång var att producera det bästa boxvinet som..

Läs mer
Pernilla Wahlgrens bubbel: ”Inspirerat av mitt..

Pernilla Wahlgrens bubbel: ”Inspirerat av mitt..

Hon älskar bubbel – och sitt rosa hus i Spanien. Så vad är mer passande för folkkära artisten Pernilla Wahlgren än en rosa cava? – I mitt hus i Spanien är ett glas cava en klassiker. Det är fa..

Läs mer
Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sver..

Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sver..

Brad Pitt och Angeline Jolie ger sig in i champagnebranschen. Deras exklusiva roséchampagne Fleur de Miraval finns nu på Systembolaget. Bara 20.000 flaskor har framställts – men smakar det så ..

Läs mer