HEM

Aktuellt

Camilla Läckberg: Förälskad i gott vin och god mat

Kändisviner har blivit rejält i ropet igen. Nu släpper författaren Camilla Läckberg tre nya boxviner.
– Att få ta fram tre fantastiska viner från en vingård i Romagna är en dröm som går i uppfyllelse, säger Camilla Läckberg.

Efter en liten nedgång har kändisvinerna fått en renässans igen. Kanske är det Leif GW Perssons succé som har inspirerat fler berömda svenskar att släppa eget vin.

Nu får Leif GW rejäl konkurrens av författarkollegan Camilla Läckberg. Tillsammans med Lively Wines släpper Camilla Läckberg viner från Poderi dal Nespoli i Emilia-Romagna, norra Italien.

Under ett och ett halvt års intensivt arbete med vänskap, passion och det gemensamma förhållningssättet att viner är till för att njutas av har tre nya boxviner tagits fram. Nu lanseras ett rött, vitt och rosévin lagom till att vårens grillsäsong drar i gång.

Allt började med att Camilla träffade Enrico Gobino, marknadschef på MGM Mondo del Vino och Poderi dal Nespoli under en resa till Piemonte, Italien tillsammans med resesällskapet Andreas Wickman från Lively Wines. På resan fann de en gemensam passion för mat och vin. Dessutom ett förhållningssätt som inte bygger på välkända distrikt, druvsorter eller allmän vinkunskap. I stället är det smaken som är det viktigaste.

– Att få ta fram tre fantastiska viner från en vingård i Romagna är en dröm som går i uppfyllelse. Oavsett hur mycket man kan om viner så är det viktigaste av allt att det smakar gott, därför har jag tagit fram tre viner som jag hoppas fler tycker om så att jag får dela min förälskelse i gott vin, god mat och härliga minnen med vänner, att njuta av gott vin ska inte vara komplicerat”, säger Camilla Läckberg.

Tanken är att det ska vara okonstlat, prestigelöst och gott. Vinerna ska passa till allt från bröllop, myskväll i soffan eller värsta grillfesten så ska du känna dig bekväm med att vinet du bjuder på är gott och av god kvalitet.

Efter att ha träffat familjen bakom gården och smakat på vinerna var det kärlek vid första ögonblicket. Resultatet är tre ekologiska bag in box viner från Italien beklädda i Camillas signaturmönster leopard.

Mr Red by Camilla Läckberg
Mr Red by Camilla Läckberg
Mr Red är ett smakrikt och medelfylligt rött vin gjort på druvorna sangiovese och nero d’avola. Stor bärig smak med inslag av mörka körsbär, kryddnejlika, blåbär, hallon och örter. Sammetslent och elegant med ett långt och smakrikt avslut.

Servera vid 16-18°C till rätter av ljust kött eller lammkött, vegetariska rätter och gärna pasta. Mr Red är okomplicerad, trevlig och perfekt att ta med på grillkvällar.

3000 ml - 13.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
199 kr

Trebbiano Biologico Rubicone IGT
Trebbiano Biologico Rubicone IGT
Mrs White är ett fruktigt och livligt vitt vin gjort på druvorna trebbiano, chardonnay och cataratto. Ungdomlig karaktär med inslag av gröna äpplen, päron, honungsmelon, örter, persika och citrus.

Strålande och pigg fräschör, serveras bäst vid 8-10°C till rätter av fisk och skaldjur eller till ljust kött och sallader. Mrs White är lättsam, fräsch och perfekt att bjuda till middagar med vänner och familj.

3000 ml - 12% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
199 kr

Miss Rosé by Camilla Läckberg
Miss Rosé by Camilla Läckberg
Miss Rosé är ett friskt och bärigt rosévin gjort på druvorna sangiovese och nero d’Avola. Fräsch och bärig smak med inslag av röda och vita vinbär, smultron, vattenmelon, rosor, färska örter och blodgrapefrukt.

Saftigt och rosenskimrande, serveras vid 6-8 som sällskapsdryck eller till rätter av fisk, kyckling eller sallader. Miss Rosé är ungdomlig, lekfull och passar perfekt att ta med till spontana fester och middagsbjudningar.

3000 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.3 g per 100 ml
199 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Måns: ”Mitt nya vin blev ännu bättre än väntat”..

Måns: ”Mitt nya vin blev ännu bättre än väntat”..

Hans cava har blivit en riktig hit – nu släpper Måns Zelmerlöw sitt eget rödvin. MZ Raval är en förförisk spanjor med intensiva toner av frukt och kryddighet. – Jag är väldigt stolt över den här lan..

Läs mer
Edward Bloms 5 bästa sommartips

Edward Bloms 5 bästa sommartips

Gastronomen och mathistorikern Edward Bloms egna viner har hittat sina fans som köper dem – år efter år. Och på ett Systembolag i Sverige finns de att köpa direkt från hyllan. Här bjuder Edwar..

Läs mer
Ernsts vinsuccé – så många flaskor ökade tv-pr..

Ernsts vinsuccé – så många flaskor ökade tv-pr..

Trots glöggflaskor som exploderade inför julen gör programledaren Ernst Kirchsteiger ett rekordår. Efter att hans viner ökat till över 200 000 sålda flaskor slog tv-stjärnans bolag rekord ifjol. Vin..

Läs mer
Tareq Taylor Riesling – Ett friskt vin som gör..

Tareq Taylor Riesling – Ett friskt vin som gör..

Den folkkära stjärnkocken Tareq Taylor har skrivit flera kokböcker med sina specialiteter. Matprofilen har även lanserat en egen gin, som smaksatts med myskmadra. Nu lanserar han även ett vitt vin p..

Läs mer
Bästa boxvinerna till buffén

Bästa boxvinerna till buffén

En buffé är alltid lika spännande, speciellt när du har ett fullt hus. Men vad ska du bjuda på för viner? För att göra beslutet lätt har vi valt ut några underbara boxviner som kompletterar ditt tem..

Läs mer
Kändisvinet som får ”fynd”-betyg

Kändisvinet som får ”fynd”-betyg

Jodå, kändisviner kan faktiskt få recensenter att jubla. Leif Mannerströms nya Côtes-du-Rhône har fått toppbetyg de senaste veckorna. ”Man riktigt glad när man upptäcker ett kändisvin, som int..

Läs mer