HEM

Aktuellt

Ernsts vinsuccé – så många flaskor ökade tv-profilen

Trots glöggflaskor som exploderade inför julen gör programledaren Ernst Kirchsteiger ett rekordår. Efter att hans viner ökat till över 200 000 sålda flaskor slog tv-stjärnans bolag rekord ifjol. Vinsten: 8,6 miljoner kronor.

Programledaren Ernst Kirchsteiger är ständigt i ropet. Till sommaren är det nya torp som fixas upp i rutan, och till jul är han aktuell med julprogram och sin egen glögg. Och året runt säljs hans vita vin Ernst Sauvignon Blanc och det röda Ernsts utvalda från Toscana.

Inför julen förra året drabbades han av problem då Ernsts glögg fick dras in efter att flaskor exploderat. Det har dock inte drabbat stjärnan ekonomiskt. Hans bolag slog rekord och ökade omsättningen till 12 miljoner kronor, vinsten blev hela 8,6 miljoner, upp med 3,6 miljoner från året innan.

Sannolikt är det vinernas rejäla ökning som ligger bakom, då Kirchsteiger skriver i sin årsredovisning att det är provisionsintäkter som ligger bakom den stora ökningen i bolaget. Totalt sålde hans två viner i 207 000 flaskor på Systembolaget under förra året, jämfört med bara 145 000 flaskor året innan.

Ernst Kirchsteiger unnade sig en aktieutdelning på 1,5 miljoner kronor efter rekordet, enligt årsredovisningen.

Ernst Utvalda Från Toscana
2019
Ernst Utvalda Från Toscana
Doft: Vinbär, ekiga toner, örtig, skogsbär med litet inslag av jord och svarta vinbär.

Smak: Örtig i smak, inslag av mint, bär, mogna mörka bär, lite kaffe, kakao i bra balans och viss längd med peppriga tanniner.

750 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
99 kr

Ernst Sauvignon Blanc Chardonnay
2021
Ernst Sauvignon Blanc Chardonnay
Doft: Fruktig, inslag av gröna äpplen, citrus, aprikos i ok balans.

Smak: Balanserad med fruktiga toner, visst inslag av gräs, tropiska frukter, krusbär i mer återhållen stil.

750 ml - 12% - Sockerhalt 0.3 g per 100 ml
99 kr

Ernst Alkoholfri Glögg
Ernst Alkoholfri Glögg
Doft: Kanel, kardemumma, kryddnejlika, mycket aromatisk med liten fruktig ton.

Smak: Fruktig, skogsbär med inslag av julkryddor, vanilj, viss balans, relativt kort i eftersmaken.

750 ml - 0.5% -
39 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Här är GW:s nya vin: ”Okomplicerat och vänligt..

Här är GW:s nya vin: ”Okomplicerat och vänligt..

Leif GW Persson trappar upp sin satsning på vin. Nu kan du köpa GW:S LÅDA, som är ett portugisiskt vin gjort på traditionella druvor. – Jag har själv valt det för att jag gillar det och jag sätter g..

Läs mer
Vem får Svenska Kocklandslaget enda flaska glögg?

Vem får Svenska Kocklandslaget enda flaska glögg?

Vem som helst kan krydda upp ett vin och kalla det glögg, men när Svenska Kocklandslaget ger sig på att göra glögg kan du vara säker på att det blir något alldeles extra. Med ett noggrant utvalt Gra..

Läs mer
Camilla Läckberg: Förälskad i gott vin och god mat

Camilla Läckberg: Förälskad i gott vin och god mat

Kändisviner har blivit rejält i ropet igen. Nu släpper författaren Camilla Läckberg tre nya boxviner. – Att få ta fram tre fantastiska viner från en vingård i Romagna är en dröm som går i uppfyllels..

Läs mer
Finns det någon glögg som jag därute?

Finns det någon glögg som jag därute?

Det kom en flaska för prov till redaktionen och ett brev med en förklaring av innehållet. Sällan har jag blivit MER nyfiken!!! ”Hej Vinguiden Vi tvingades (tyvärr) göra glögg 2021 och jag tänk..

Läs mer
Julens glöggnyheter från Blossa

Julens glöggnyheter från Blossa

Blossa Glögg kommer med massor av nyheter inför julen 2019. Hela sex nya glöggvarianter släpps nu. Vad sägs om Äppelglögg spetsad med Calvados – eller Glöggbubbel? Blossa glögg har på 150 år g..

Läs mer
Leif Mannerströms nya: ”Ett suveränt matvin..

Leif Mannerströms nya: ”Ett suveränt matvin..

Kockarnas kock Leif Mannerström har fått smak för egna viner. Nu lanserar han en ny flaska, naturligtvis från favoritlandet Frankrike. – Det här är ett riktigt bra klassiskt franskt vin. Så här ska ..

Läs mer